Kinek tette tönkre a szilikonmentes sampon a haját?
Nem akarok veszekedni vagy vitatkozni senkivel, de leírom a véleményem (ahogy már több kérdésnél tettem a témában).
Régen sokáig szilikonos termékeket használtam, nem volt különösebb gond a hajammal. Majd 2 évig használtam csak szilikonmentest, amikor is elvékonyodott a hajam vége, és havi 1-2 cm-t mindig le kellett vágni, nem tudtam növeszteni. 2 év nem rövid idő. Ha annyira jobbak lennének a szilikonmentesek, akkor ennyi idő alatt kiderült volna. Úgyhogy visszatértem a szilikonokhoz nagyjából 1,5 évvel ezelőtt. Azóta megvastagodott a hajam vége, sokat nőtt is és nem törik. Nekem a szilikonok váltak be.
Itt többen is csak a negatív dolgokat szajkózzák, amik terjednek a neten, de érdekes módon a pozitívat nem nagyon emlegetik.
Nem engedi ki- és bejutni a nedvességet. Nem 100%-osan, de igaz. Ezáltal nem hagyja kiszáradni a hajat. Mikor szil.mentes voltam, napi szinte kellett olajozni a hajam, mert állandóan száraz volt.
Ha szulfátos sampont használsz az oldja a szilikont, és nem tud felhalmozódni.
A haj nem élő anyag, szóval mit fullasztana be rajta? A haj nem is tud lélegezni. Még a fejbőr se nagyon, mert a hajhagymák is a vérből nyerik az oxigént. Hoppá.
Nagyon hosszú hajra (amin sokkal inkább látszanak bármilyen termék pozitív és negatív hatásai) nekem mindenképp a szilikonok váltak be. A szilikonok legnagyobb pozitív hatása, hogy megvédi a hajat a károsodástól. Ez nálam felülír minden vélt negatív hatást, és érdekes módon ezt az ellenzők nem nagyon emlegetik. Ez az elsődleges célja a szilikonnak. A "meztelen" haj sokkal érzékenyebb, könnyebben sérül fésüléstől, súrlódástól, mint az, amin van egy védőréteg. Mivel így amikor pl. a hátadhoz dörzsölődik a hajad, nem a hajszál kopik, hanem a szilikonréteg.
Linkelek pár képet, amiknek a gazdájáról konkrétan tudom, hogy sok szilikont használnak.
[link] (ez az enyém)
Tényleg mindegyik ki van száradva, fakó és sz*rrá van menve... Nekem pont a szilikonmentestől lett olyan.
Meg csak régen, szilikon nélkül volt gyönyörű derékig érő haja a nőknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!