Kinek tette tönkre a szilikonmentes sampon a haját?
Amúgy meg,amit linkeltél:
"A szilikon réteget képez a hajon, és nem engedi a nedvességet bejutni és kijutni a hajszál belsejéből, amitől nagyon könnyen kiszárad."
Elve egy ellentmondás, mert, ha nem engedi ki a nedvességet kiszáradni se tud. ha a nedvességre még egy réteget is rak még jobban bebiztosítja, azt h ne száradjon ki. Néha értelmezni is kell azt, amit olvasunk.
Azt ne mondja senki, hogy valakinek a szilikon jó. Ez abszolút hülyeség, ez olyan állítás: nekem nem nő meg a hajam váll alá érőnél tovább.
Azért lett ilyen a hajad, mert a szilikonhoz volt szokva 20 évig! Mivel elhagytad, ez a réteg kezd lekopni, s mellette nem ápoltad, nem használtál hajpakolásokat, jó balzsamokat, ami ezt a folyamatot megakadályozta volna. Az újítás nem könnyű, főleg nem úgy, ha valamihez már hozzászoktál. Régen sem vol szilikon és mégis jó volt úgy is.
Aki nem fogja fel, az te vagy. :D
A szilikon nem egy szükséges szer, olyan nincs, hogy valakinek ez kell, mert különben randa lesz a haja! Ugye ezt te sem hiszed el??
Elhiszem, hogy fontos, hogy szép legyen a hajad. De hidd el szilikon nélkül is tud szép és egészséges lenni.
Ha nem tudod felfogni amit mondtam, akkor kiába tépem a szám: Azért ilyen a hajad a szilikonmentességtől mert ehhez szokott hozzá, mivel az ápoló anyagok nem szívodtak fel a hajszálaidba a szilikon miatt (mivel nem engedte felszívódni), így 20 évig nem volt ápolva. Amint leálltál, de csodáld, hogy romlani kezdett... főleg úgy ne, hogy nem ápoltad, csak sampon és balzsam...
Nem vagyok egysíkú, te nem vagy képes felfogni, hogy miért lett ilyen a hajad. Én nem vagyok a szilikon híve és nem véletlen. Ettől függetlenük, aki jónak látja használja, ha nincs ideje törődni az ápolással a hajpakolásokkal, a pepecseléssek annak a szilikon való, mert egyszerű.
15:16-os vagyok.
Pangaziusz, miért gondolod, attól, hogy valaki szilikonos termékeket használ, akkor nem ápolja mellette más módon is a haját? Ugyanúgy lehet mellette pakolásokat használni. Én pl. kókuszolajjal szoktam ápolni mosás előtt és után, és be szokta szívni a hajam a szilikon ellenére. Nem úgy kell elképzelni, hogy 100%-osan lezárja a hajat a szilikon, ez hülyeség. Egyébként a szilikonok között sok van, ami vízben is oldódik, szóval nem tudom miért állítod úgy be, hogy hónapokig tart eltávolítani a szilikont a hajról. 1x-2x megmosod SLS-es samponnal, és már el is tűnt.
teljesen laikusként csöppentem a témába.
nos, mostanában kezdtem el használni a Syoss szilikonmentes festett hajra való samponját, de sokkal jobbnak érzem tőle a hajam mint az Elseve szintén festett hajra való termékénél. akkor utóbbiban van szilikon? csak mert ameddig azt használtam, sokkal hamarabb zsírosodott, most meg elég heti 2x hajat mosnom, és teljesen vállalható a frizurám.
nem tette tönkre, a szín is élénk, elégedett vagyok vele.
most akkor amire nincs ráírva, h szilikonmentes, az mind szilikonos?
Igazából szilikonos és szilikonos, meg szilikonmentes és szilikonmentes sampon között is óriási lehet a különbség, ezért így nem nagyon lehet megmondani, hogy attól van-e. (Megvettem a múltkor azt az Elséve színvédő pakolást, hát az olyan rossz volt, hogy pakolás ilyet még nem csinált a hajammal...)
Van sok olyan termék is, amire nem írják rá külön, hogy szilikonmentes, pedig az. Le kell csekkolni az összetevőket. Minden aminek a vége -cone, -conol, -xane, -cane, az szilikon. Meg vannak a hydrolized proteinek, azok nem szilikonok, de hasonlóan viselkednek, ugyanúgy filmképző anyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!