Nagyon gáz, ha 14 évesen narancsbőrös a combom, és a fenekem?
Nem gáz, nekem 13 éves korom óta vannak csíkjaim és narancsbőr is, most 18 vagyok. Vékony vagyok/voltam, nem híztam vagy fogytam lényegesen, és CSAK vizet iszom, abból is rengeteget. Így is kialakulhat, amint látható.
Több lánynak van, mint gondolnád! Címlaplányok, modellek, hírességek...a többségük ugyanúgy szenved ezektől, csak szétphotoshoppozzák őket meg miegymás.
Ettől függetlenül én is azt javaslom, hogy kerüld a "mérgeket", táplálkozz egészségesen, lehetőleg csak vizet igyál, abból is sokat és ersze mozogj! Minél változatosabban.
sportolj, hideg/melg zuhany, szauna, futás stb.
És hogy baj-e? Nyilván van akinek nem tetszik. Ez olyan mint a kövérség, van, akinek nem tetszik, de lehet ellene tenni, ha tényleg akrsz!
Sziasztok!
Megmosolyogtató az a gondolkodásmód, miszerint ha sokaknak van valamilyen problémája, akkor az már nem is probléma. Persze nem hibáztatlak Titeket, mert az a hibás, aki nem tájékoztatja a gyerekeket, nem pedig a gyerek (kivéve, ha elegendi a füle mellett a tájékoztatást ;) ).
A narancsbőr mérgek, elsősorban savak felhalmozódása a bőr irharétegében, zsír által tárolva. (Tehát a szervezet zsírt halmoz fel azért, hogy a mérgeket, savakat abban tárolhassa, mert az jól tárolja, így nem zavarja a test működését.) Ez az elhízás kezdeti szakasza.
Az oka az egészségtelen táplálkozás. A zsír elsősorban a savakat tárolja, és akkor van rá szüksége a szervezetnek, ha túl sok savképző táplálékot viszünk be.
Ennek megvan a maga kiterjedt tudománya, de megpróbálok főbb pontokban eligazítást adni:
1. kevés hús, kevés zsír
2. sok zöldség (ez ellensúlyozza a zsír savasító hatását)
E kettő legyen egyensúlyban.
3. Colát KERÜLNI, a foszforsav kivonja a kalciumot a csontokból.
4. Egyéb cukros löttyöket, kávét KERÜLNI, a cukor köztudottan méreg, csak jól festi magát. A koffein pedig pusztítja a szervezet vitaminkészleteit, elsősorban a B1-vitamint, ami a gyors felpörgés után éppenhogy fáradtságot, levertséget, később különböző betegségeket eredményez, amelyre ökörség újabb kávét inni, de van aki egész életében megteszi, aztán a halála pillanatában talán leesik neki, hogy élhetett volna még tíz évet, ha kicsit jobban odafigyel magára.
5. Pizzát KERÜLNI, én is imádom, de nagyon egészségtelen. Már egyetlen pizzaszelet után egy nappal észreveheted, hogy növekedett a narancsbőr.
6. Hamburgert KERÜLNI, dettó. Sajtokat dettó. A "KERÜLNI" azt jelenti: ritkán fogyasztani, sok zöldséggel.
7. Kínai kaják közül a keményítőből álló nyúlós szaftos kajákat KERÜLNI, a szaftnélküliek már jobbak, és ha nem lenne szójaszósz, kimondottan egészségesek is lehetnének.
8. Sok testmozgás.
Emellé:
Vitamin- és ásványianyag-csomag, vannak ennél drágábbak is, de nem annyival jobbak: [link]
Korallkalcium:
[link] A szerves kalcium semlegesíti a savakat (ezért vonja ki a szervezet a csontokból a kóla határása), ez szükségtelenné teszi a zsírfelhalmozást a bőr alatt. A tej mint kalciumforrás egy városi legenda, valójában több kalciumot igényel a jelenléte, mint amennyi van benne.
Ez a két dolog rendszeresen szedve csökkenti az étvágyat, tehát a kaján megspóroljátok az árát. Ha szeretnél szellemileg a toppon lenni, akkor emellé még Omega-3 zsírsav:
1-2 hónap után meg fogsz lepődni. Ha a tanulmányi eredményeidtől függ a továbbtanulásod, a továbbtanulásodtól a megélhetésed, a megélhetésedtől pedig a fél boldogságod, akkor néhány doboznyi ilyen izén múlik a fél boldogságod. (A másik feléhez önismeret kell, de az másik topik.)
A narancsbőr ellen pedig a sok testmozgás (pl. stripaerobic nagyon hatásos, Carmen Electrának vannak ilyen DVD-i) Silica. Mi ezt testépítőboltban vettük, de biztos kapható máshol is. Segít visszaszorítani.
Viszont amikor elmúlik a narancsbőr, az ott felhalmozódott savak visszakerülnek a szövetekbe, ezért különösen fontos a korallkalcium, máskülönben kellemetlen közérzetet, fáradékonyságot, esetleg megbetegedést okoz a fogyás.
Saláták leveleit külön-külön mosni, mert a saláták levelei között radioaktív izotópok halmozódnak fel. (Az esővíz elpárolog, a nehéz izotóp ottmarad, jön az újabb eső, újabb izotópülepedés, víz elpárolog, izotóp marad.)
Persze minderről könyvek szólnak, lehetetlenség mindenre kitérni. Utolsó segítség, egy táblázat mely megmutatja, mi mennyire savasító:
A pozitív érték a táblázatban azt mutatja, hogy az az étel savasító, a negatív azt, hogy lúgosító. A savasító rosszarcú, a lúgosító jóarcú.
Persze egy élelmiszeripari mérnöknek kell lenni ahhoz, hogy az ember teljesen használni tudja a táblázatot, de azért kb. eligazít. A lényeg hogy sok lúgosító táplálékot kell bevinni, kevés savasítót.
Ha eszerint táplálkozol, egészségesebb leszel mint azok, akik nem. Ők talán röhögnek majd a salátádon, te viszont röhögni fogsz a hájukon. (Jó ez elég cinikus lenne, de kb. érzed a különbséget.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!