Miket kell még tanulnom, hogy 16 éves koromtól pénzért tudjak vállalni webprogramozást?
Most 14 éves vagyok és nagyon szeretek php-ban programozni (javascipt még nem nagyon megy). Itt van két oldal, amit én csináltam:
[link] - Online Chat Program
[link] - Fazekas ginázium robotika szakkör oldala (már csak tartalommal kell feltölteni)
Ezeket az oldalakat nem én programoztam, wordpressel van csinálva:
[link] suliweb/
Mi a véleményetek? Miket tanuljak, hogy már minőségi fizető munkát tudjak vállalni?
Szia!
Tetszik a lelkesedésed! Csak így tovább!
Most milyen környezetben fejlesztesz, tesztelsz? Van localhost-od, vagy egyből a tárhelyen futtatod a megírt kódot? (Erre keress rá: WAMP, SQL, phpMyAdmin)
Ami az adatkezelést és -biztonságot illeti, ezeket ajánlom: PHP adatbázis kapcsolódás, "prepared statement", htmlspecialchars(), és vess egy pillantást a "data filtering" "sanitization" és "validation" címszavakra (pl. [link]
Javascript-hez meg: BOM, DOM manipuláció (pl. html onblur-rel összekapcsolva), AJAX (pl. hogyan oldanád meg, hogy a chat programod regisztrációs felülete azonnal összevesse a jelszót és a megerősítést, és kiírja, hogy "A két jelszó nem egyezik!"?)
Amíg kitanulod mindezt, nyugodtan told a wordpress-t és a saját ötleteket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!