Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miket kell még tanulnom, hogy...

Miket kell még tanulnom, hogy 16 éves koromtól pénzért tudjak vállalni webprogramozást?

Figyelt kérdés

Most 14 éves vagyok és nagyon szeretek php-ban programozni (javascipt még nem nagyon megy). Itt van két oldal, amit én csináltam:

[link] - Online Chat Program

[link] - Fazekas ginázium robotika szakkör oldala (már csak tartalommal kell feltölteni)

Ezeket az oldalakat nem én programoztam, wordpressel van csinálva:

[link]

[link] suliweb/

Mi a véleményetek? Miket tanuljak, hogy már minőségi fizető munkát tudjak vállalni?

2017. jún. 25. 18:52
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet elrejteni? Vagy elég, ha egy nem ilyen logikus nevet, adok neki? Pl: kljjkebfkwefb338dgc8ascga8cag.u7878hchdhd
2017. jún. 26. 12:17
 22/34 anonim ***** válasza:

Erre kitértem válaszomban, de leírom újra: használj rendes adatbázist, vagy htaccess-el tiltsad le a fájlhoz való hozzáférést. htaccess-hez rakd az elrejtendő fájlokat külön mappába, és csinálj a mappában egy .htaccess nevű fájlt, amiben ez van:

Deny from all

Vagy ha nagyon ragaszkodsz ahhoz, hogy ne mozgasd át a fájlokat, akkor .htaccess-be ezt:

<files fajlneve.txt>

order allow,deny

deny from all

</files>

de google-n sok infót lehet erről találni. És hashelni kell a jelszót ( [link] és

[link] ) így ha valaki megszerzi az adatbázist/txt fájlt, akkor nem a jelszavakat kapja meg, hanem a hasht amit még crackelni kell.

2017. jún. 26. 12:27
 23/34 A kérdező kommentje:
Az megoldhatná az elcsúszós problémát, hogyha csak betűket és számokat engednék beírni a formba?
2017. jún. 26. 12:52
 24/34 A kérdező kommentje:
Most a regisztráló.php kiír egy hibaüzenetet, ha nem csak alfanumerikus karakterek vannak benne.
2017. jún. 26. 12:59
 25/34 A kérdező kommentje:

Ó, eddig azért nem engedte be a nem utolsónak regisztrát felhasználót, mert érzékelte az entert, és így $_COOKIE[$i] nem lehetett soha egyenlő $passwords[$i]-vel.

XD

2017. jún. 26. 13:51
 26/34 anonim ***** válasza:
Nem ártana az angol, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Laravel, MySQL, REST API, MVC.
2017. jún. 27. 13:06
 27/34 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. MVC egyátalán nem fontos kezdőnek, a laravel pedig pont egy MVC php framework. Elsőnek tanuld meg a php alapjait (php5-öt ajánlom, szerintem aprópénz a könyvért). Természetesen a html ismereted legyen előtte. Utána jöhet a css és javascript. Ha tudsz figyelni több felé mehet párhuzamosan css és javascript. És az mvc nem feltétel, hogy egy jó weboldalad lehessen. Persze keresőbarát link és még egyéb dolog miatt érdemes megtanulnod.
2017. jún. 28. 23:06
 28/34 anonim ***** válasza:
És mielőtt valaki beszólna. Nem vagyok Pistike meg Józsika, meg tudok egyes dolgokat csinálni. Aki meg ebből akar élni az feküdjön rá nagyon. Ha ez a célod sok sikert.
2017. jún. 28. 23:08
 29/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, #27, megfogadom a tanácsodat.
2017. jún. 29. 06:24
 30/34 anonim ***** válasza:

MVC nem feltétel, de nem árt ha tudja...

Fő előnye a CMS rendszerek kialakításánál, bővítésénél van.

Mikor ugyan azt a modult használják, és csak a kinézet változhat.

Akkor csak az MVC középső betűjét módosítsák csak. ;-)

2017. jún. 29. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!