Miket kell még tanulnom, hogy 16 éves koromtól pénzért tudjak vállalni webprogramozást?
Most 14 éves vagyok és nagyon szeretek php-ban programozni (javascipt még nem nagyon megy). Itt van két oldal, amit én csináltam:
[link] - Online Chat Program
[link] - Fazekas ginázium robotika szakkör oldala (már csak tartalommal kell feltölteni)
Ezeket az oldalakat nem én programoztam, wordpressel van csinálva:
[link] suliweb/
Mi a véleményetek? Miket tanuljak, hogy már minőségi fizető munkát tudjak vállalni?
Erre kitértem válaszomban, de leírom újra: használj rendes adatbázist, vagy htaccess-el tiltsad le a fájlhoz való hozzáférést. htaccess-hez rakd az elrejtendő fájlokat külön mappába, és csinálj a mappában egy .htaccess nevű fájlt, amiben ez van:
Deny from all
Vagy ha nagyon ragaszkodsz ahhoz, hogy ne mozgasd át a fájlokat, akkor .htaccess-be ezt:
<files fajlneve.txt>
order allow,deny
deny from all
</files>
de google-n sok infót lehet erről találni. És hashelni kell a jelszót ( [link] és
[link] ) így ha valaki megszerzi az adatbázist/txt fájlt, akkor nem a jelszavakat kapja meg, hanem a hasht amit még crackelni kell.
Ó, eddig azért nem engedte be a nem utolsónak regisztrát felhasználót, mert érzékelte az entert, és így $_COOKIE[$i] nem lehetett soha egyenlő $passwords[$i]-vel.
XD
MVC nem feltétel, de nem árt ha tudja...
Fő előnye a CMS rendszerek kialakításánál, bővítésénél van.
Mikor ugyan azt a modult használják, és csak a kinézet változhat.
Akkor csak az MVC középső betűjét módosítsák csak. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!