Miket kell még tanulnom, hogy 16 éves koromtól pénzért tudjak vállalni webprogramozást?
Most 14 éves vagyok és nagyon szeretek php-ban programozni (javascipt még nem nagyon megy). Itt van két oldal, amit én csináltam:
[link] - Online Chat Program
[link] - Fazekas ginázium robotika szakkör oldala (már csak tartalommal kell feltölteni)
Ezeket az oldalakat nem én programoztam, wordpressel van csinálva:
[link] suliweb/
Mi a véleményetek? Miket tanuljak, hogy már minőségi fizető munkát tudjak vállalni?
Igen, de hogy rontotta el?
Hogyan lehet ellene védekezni?
"Miért kellett elrontani a programot? Nem küldi el az üzenetet!"
Mert ellehetett.
Ezért nem bízunk meg tizenéveseket fejlesztéssel.
"Egyébként meg honnan a francból tudjam, hogy meg lehet hekkelni?"
Több éves tapasztalatból, szakmai fórumok, könyvek olvasásából.
Azt hiszitek a programozás annyi, hogy megnéztek 2 tutorialt a Youtube-on, de mint a példa is mutatja NEM ENNYI.
Köszönöm szépen, rengeteget segítettetek!
Különben én sem youtube tutoriálokat nézek, hanem ilyen projektek közben tanulom meg a hibáimból, hogy mire kell odafigyelni :)
Tippeltem :) Még egy módszer amitől tönkremegy: mivel a txt-ben újsor karakterrel (tehát soronként) vannak elválasztva a nevek és jelszavak usernames.txt-ben és a passwords.txt-ben, ezért hogyha regisztrálok egy fiókot, aminek több sorból áll a neve, akkor az utánam regisztáló felhasználók nem fognak tudni belépni. A felhasználónevemet kettőnek fogja venni, de a jelszavat csak egynek, így elcsúszik. Az utánam regisztrálóaknak a saját jelszavuk helyett az egyel utánuk regisztráló emberkének a jelszavát fogja elfogadni.
Ha lehet, ne csak úgy javítsd ki, hogy átnevezed pl. ewv98tnmv983498.txt-re a fájlt, hanem a webszerver által kínált lehetőségekkel (Apache-nél pl. htaccess deny from all). Vagy ami még jobb, használj adatbázist. Ott nem kell ilyenekre figyelni (ez nem teljesen igaz, pl. SQL injection!). A jelszavakat meg ne csak úgy simán tároljuk, hanem hashelve (lásd [link] , ha régebbi a PHP mind 5.5.0 akkor [link] ). Így akkor sem lehet olyan egyszerűen ellopni őket, ha valaki megszerzi az adatbázist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!