Hogyan lehet két változó értékét megcserélni új változó bevezetése nélkül? (rejtvény)
Leírtam, még videóval is illusztráltam. Csak nem akartad elolvasni és értelmezni. Ez tényleg anyós kérdés, mikor anyós kitalálja:
- Na most leülök és figyelek. - s elkezd beszélni, s ha mondunk valamit, meg se hallja, ott folytatja a mondandóját, ahol megszakadt. Rosszabb esetben mindenféle mondvacsinált kifogásokkal kritizálja.
# 202/203 Időpont ma 13:52
Nem írtad le.
Azt írtad le hogyan számol egy EMBER. Illetve azt illusztráltad videón, hogy számol egy EMBER.
Így a számítógép nem számol.
Akkor megint visszatérünk a tegnapi problémához, miszerint a számítógép szerintetek nem azt teszi amire utasítják hanem valami mást. A számítógép nem ti vagytok, nem fogja azt mondani hogy nem ezt én nem csinálom, mert nekem ez nem tetszik.
Bocsánat rossz példa. Ha a számítógép olyan lenne mint ti akkor másik számítógépnek mondaná azt, hogy te ne ezt tedd mert az én programomban nem ez van.
Máris eljutottunk egy harmadik témához, a külső wincseszterek világába, ennek is egy még érdekesebb világába, amikor a számítógép egy másik számítógép wincseszterét is látja s az azon levő programokat futtassa.
Igazatok van, valóban lehetséges, hogy egy számítógépen olyan program fusson ami egy másik számítógépen van:)))
És akkor az online futtatásról még nem is beszéltem. Ez lesz a mai vita tárgya?
# 205/205 Időpont ma 14:03
Valóban a számítógép azt teszi amire utasítják. Erre lennénk kíváncsiak már 20 oldal óta, hogyan utasítod arra, hogy ő az emberi papíros módszert alkalmazza.
Na, ezt nem vagy képes kifejteni. De még megérteni se, hogy mit kérünk :-)
Leírtam, csak lusta vagy visszalapozni.
Arra meg, hogy azt mondod írjam le újra, had idézzem a Terminátort:
"Nem mondtad, hogy kéremszépen."
# 208/208 Időpont ma 14:12
"a karakterkódot először stringé konvertálom.
utána számmá.
innentől már az operációs rendszerek többsége további problémák nélkül képes vele számolni. ha nem mert túl nagy akkor a számmá konvertálást kihagyom és új számkezelő rutint írok. ha stringnek is túl nagy akkor új sztringkezelő rutint írok. ehhez lehet több memória kell, de korántsem végtelen, így lehetségessé válik az ami addig végtelen memória igény miatt lehetetlen volt."
Erre gondolsz? Csak mert ennek - mint már leírták - semmi értelme.
Számmá konvertálod, ami - mint már leírtuk - pontatlan, és nem tudsz végtelen kettedestörteket ábrázolni, amikből rengeteg van.
Innentől kezdve ugyanaz a probléma fennáll, mint nélküle.
A törtre is írtam példát.
Most meg ott tartunk, amin tegnap már túl voltunk.
Hogy egy egy lehetőségre nem az ideális megoldásokat választjátok, hanem egyikhez azt ami a másikhoz lenne ideális és viszont.
Majd emiatt akarjátok elvetni mindkettőt.
Nem az anyósom az egyikőtök véletlenül? Ezt ő is megcsinálta. Igaz, ő nem számokkal szokta.
# 210/210 Időpont ma 14:22
Szeretem amikor ilyen semmitmondó, kitérő válaszokat kap az ember. Politikusnak készülsz? :-)
Te karakterkódokból visszaalkotsz számokat. Ezzel ugyanaz a probléma fennáll, mintha közvetlenül számokat alkotnánk.
Felfogod végre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!