PASCAL, most kezdeném, kérdések?
Hogyan tudnám elkezdeni?
Eléggé régóta, foglalkozom géppel, úgy érzem, nem csak a BF-et kéne rajta nyomni, hanem valami értelmesebbet is, pl. programozás, ami akár később még megélhetést is bíztosít/hat.
Sokan azt mondják, a pascallal kezdjem.
Hogyan tudom elkezdeni? Olvassak pár könyvet?
Lehetséges, online programozni?
Mert, most egy bizonyos, DEV-PASCAL nevű alkalmazást töltöttem le, de csak a hiba van vele, mindig... :)
Segítség?
Köszi, menüs válaszoló.
Egy kódot kaphatnék? Csak, hogy jobban át tudjam látni.
Köszi.
" Csak, hogy jobban át tudjam látni. "
Azt nem lehet a leírnál jobban átlátni.
Ha lelkiismeretesen csinálod tovább a példákat, akkor egy hét múlva tudsz csinálni magad is, annál sokkal jobbat.
"Eléggé régóta, foglalkozom géppel, úgy érzem, nem csak a BF-et kéne rajta nyomni, hanem valami értelmesebbet is, pl. programozás, ami akár később még megélhetést is bíztosít/hat. "
Kiváló gondolat!
Érdemes Lazarusra váltanod, azzal több segítséget is kaphatsz.
Nyugodtan kezdj Pascallal, ha kézreesik, kezdőbarát nyelv.
Igaz, hogy kicsit elszaladt már felette az idő, de ettől még Turing-teljes, vagyis bármilyen probléma megoldható benne.
"A Pascalt sehol sem használják az iparban"
Ez egyátlalán nem igaz. Legutóbb például az egyik hárombetűs külföldi banknál találkoztam vele tavaly, vagy tavalyelőtt.
Nagy karriert viszont valószínűleg nem lehet vele befutni, mert ritkább, mint faluhelyen a dohánybolt.
Ha az Android felé szeretnél mozdulni, akkor mindenképpen Java.
Ezzel kapcsolatban se higgy a rosszmájúaknak, kimagasló, egyszerű és jól tanulható nyelv, hatalmas közösséggel, rengeteg dokumentációval.
Nemhogy nem elavult, de a C#-pal karöltve az egyik legfejlettebb, ami elérhető, és jelenleg piacvezető.
Androidhoz egyébként rengeteg a tutorial, a YouTube is tele van vele, de első körben mindenképpen a Java-t kell megtanulni rendesen.
Webbel ne kezdj, mert be fogsz vele fürdöni. Aki megfelelő programozási előismeretek nélkül beleugrik, rengeteg rossz szokást szed fel magára, amit nagyon nehéz levetkőzni, ha egyáltalán sikerült elérni azt a szintet.
"Ment a zöld pécsi mindenkinek."
Én majd egy borostyánszínű somogybabodit kérnék.
Ha bármi kérdésed van, bíztatnálak, hogy találj meg privátban. Itt egy kicsit nehézkesnek tűnik a kommunikáció a kialakult állapotok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!