Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PASCAL, most kezdeném, kérdések?

EasyCiS kérdése:

PASCAL, most kezdeném, kérdések?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám elkezdeni?

Eléggé régóta, foglalkozom géppel, úgy érzem, nem csak a BF-et kéne rajta nyomni, hanem valami értelmesebbet is, pl. programozás, ami akár később még megélhetést is bíztosít/hat.

Sokan azt mondják, a pascallal kezdjem.

Hogyan tudom elkezdeni? Olvassak pár könyvet?

Lehetséges, online programozni?

Mert, most egy bizonyos, DEV-PASCAL nevű alkalmazást töltöttem le, de csak a hiba van vele, mindig... :)

Segítség?

2016. márc. 11. 15:32
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. :)

Az eddigi leghasznosabb válasz.

2016. márc. 11. 18:16
 12/63 anonim ***** válasza:
51%

nem kötözködésből,de én is inkább a pythont ajánlanám:D kezdőknek szerintem ez a legkönyebb,+ kb ehhez van a legtöbb anyag a neten,és mai nyelv ráadásul.

ha mindenképp pascalnál maradnál,akkor szedj régebbi delphit,vagy lazarust,azok a legjobbak.

2016. márc. 11. 18:26
 13/63 anonim válasza:
Jó lesz a pascal, töltsd le a Lazarust és a prog.ide.sk/ teljesen megfelel.
2016. márc. 11. 18:50
 14/63 SimkoL ***** válasza:
59%

Nem kötelező itt senkinek sem Pascal-t tanulni, mindenkinek egyéni választása a nyelv.

De maradjunk a tényeknél:

- szintatktika, nyelv nem hasonlít a mai trendi nyelvekre

- sokan alapból utálják mivel a fenti okok miatt nem igazodnak el rajta és nem tudják 'miről szól'

+ Windows asztali alkalmazásokban a C++ és a Delphi viszi a prímet, univerzális

+ bár fizetős, de a Delphi XE sorozat Linux kivételével minden 'jobb' platformra fordít egy kódból

+ natív, kisméretű kód, igaz ezen sokszor vitatkozunk, hogy lehet-e ez előny, de amikor ugyanaz a program fut Win 98-on és Win 10-en akkor talán el lehet rajta gondolkodni. Mielőtt még ebből vita lenne, elmondanám sok gépen fut még a mai napig is XP, minimális .NET támogatással.

2016. márc. 11. 19:30
 15/63 SimkoL ***** válasza:

*minimális .NET támogatással.

Mármint az XP.

2016. márc. 11. 19:38
 16/63 anonim ***** válasza:
35%
Legyünk őszinték. A pascalt eshol nem használják az iparban. Oktatára is csak azért használják mert még sokan nem tértek át modernebb nyelvre. Ezt nem lehet vitatni. Tény hogy meg lehet vele tanulni programozni és rengeteg leírás van hozzá hiszen rengetegen oktatták a programozást ezzel a nyelvvel, kvázi ez volt a standard oktató nyelv. Az is tény hogy idejét múlt és ezért a tendencia az hogy egyre kevesebben oktatják ezt. Nem rossz választás, de talán nem is a legjobb. Szerintem tök mindegy mivel tanulod meg a gondolkodási módot ami a programozáshoz szükséges, de érdemes olyannal kezdeni aminek hasznát is veheted a jövőben.
2016. márc. 11. 19:43
 17/63 A kérdező kommentje:

Legjobban androidot szeretnék programozni, úgy érzem, az most befutó lesz, viszont alig van róla tutorial a neten.

Meg az androidot eléggé sokan használják, tehát,ha van valami egyedi ötletem, és meg is tudom valósítani, az tökéletes lenne.

De természetesen, ehhez ki kell tanulni az alapokat :D

Sokan, azt mondják, h a programozás úgy jön, mint az olvasás. Ez igaz? :D

2016. márc. 11. 19:44
 18/63 anonim válasza:
Ha jól tudom androidhoz leginkább Java kell.
2016. márc. 11. 19:49
 19/63 A kérdező kommentje:
Igen, ezért is vagyok bizonytalan... Sokan, azt mondják, meg olvastam is, hogy eléggé elavult nyelv lett a Java. :D
2016. márc. 11. 19:53
 20/63 anonim ***** válasza:
50%

"eléggé elavult nyelv lett a Java. :D"

De az 50 éves pascal, amit sehol nem használnak, az nem. Ok.

2016. márc. 11. 19:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!