PASCAL, most kezdeném, kérdések?
Hogyan tudnám elkezdeni?
Eléggé régóta, foglalkozom géppel, úgy érzem, nem csak a BF-et kéne rajta nyomni, hanem valami értelmesebbet is, pl. programozás, ami akár később még megélhetést is bíztosít/hat.
Sokan azt mondják, a pascallal kezdjem.
Hogyan tudom elkezdeni? Olvassak pár könyvet?
Lehetséges, online programozni?
Mert, most egy bizonyos, DEV-PASCAL nevű alkalmazást töltöttem le, de csak a hiba van vele, mindig... :)
Segítség?
Köszi szépen. :)
Az eddigi leghasznosabb válasz.
nem kötözködésből,de én is inkább a pythont ajánlanám:D kezdőknek szerintem ez a legkönyebb,+ kb ehhez van a legtöbb anyag a neten,és mai nyelv ráadásul.
ha mindenképp pascalnál maradnál,akkor szedj régebbi delphit,vagy lazarust,azok a legjobbak.
Nem kötelező itt senkinek sem Pascal-t tanulni, mindenkinek egyéni választása a nyelv.
De maradjunk a tényeknél:
- szintatktika, nyelv nem hasonlít a mai trendi nyelvekre
- sokan alapból utálják mivel a fenti okok miatt nem igazodnak el rajta és nem tudják 'miről szól'
+ Windows asztali alkalmazásokban a C++ és a Delphi viszi a prímet, univerzális
+ bár fizetős, de a Delphi XE sorozat Linux kivételével minden 'jobb' platformra fordít egy kódból
+ natív, kisméretű kód, igaz ezen sokszor vitatkozunk, hogy lehet-e ez előny, de amikor ugyanaz a program fut Win 98-on és Win 10-en akkor talán el lehet rajta gondolkodni. Mielőtt még ebből vita lenne, elmondanám sok gépen fut még a mai napig is XP, minimális .NET támogatással.
*minimális .NET támogatással.
Mármint az XP.
Legjobban androidot szeretnék programozni, úgy érzem, az most befutó lesz, viszont alig van róla tutorial a neten.
Meg az androidot eléggé sokan használják, tehát,ha van valami egyedi ötletem, és meg is tudom valósítani, az tökéletes lenne.
De természetesen, ehhez ki kell tanulni az alapokat :D
Sokan, azt mondják, h a programozás úgy jön, mint az olvasás. Ez igaz? :D
"eléggé elavult nyelv lett a Java. :D"
De az 50 éves pascal, amit sehol nem használnak, az nem. Ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!