Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PASCAL, most kezdeném, kérdések?

EasyCiS kérdése:

PASCAL, most kezdeném, kérdések?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám elkezdeni?

Eléggé régóta, foglalkozom géppel, úgy érzem, nem csak a BF-et kéne rajta nyomni, hanem valami értelmesebbet is, pl. programozás, ami akár később még megélhetést is bíztosít/hat.

Sokan azt mondják, a pascallal kezdjem.

Hogyan tudom elkezdeni? Olvassak pár könyvet?

Lehetséges, online programozni?

Mert, most egy bizonyos, DEV-PASCAL nevű alkalmazást töltöttem le, de csak a hiba van vele, mindig... :)

Segítség?

2016. márc. 11. 15:32
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 ejbenjaro ***** válasza:
68%
Itt elindulhatsz: Http://prog.ide.sk
2016. márc. 11. 15:55
 2/63 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Várom a további válaszokat. :)
2016. márc. 11. 16:01
 3/63 anonim ***** válasza:
Hát a dev-pascal helyett jobb lenne mondjuk a lazarus.
2016. márc. 11. 16:03
 4/63 A kérdező kommentje:

De nem akarom.... :D

Tele van a gép, ilyen appokkal, amik eddig mindig rosszak voltak... Tudom, a Lazarus jó, de háát :D

2016. márc. 11. 16:10
 5/63 anonim ***** válasza:
Te tudod mit akarsz, de szerintem jobban jársz a lazarussal, mint egy ezer éves, bugos vacakkal (dev pascal).
2016. márc. 11. 16:41
 6/63 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem meg hagyjuk ott a pascalt, ahol a helye van. A süllyesztőben. Keress valami értelmes, jól dokumentált nyelvet, amihez van kellő mennyiségű könyv + tutorial. Pl.: python, c#, java.
2016. márc. 11. 16:45
 7/63 anonim ***** válasza:
42%

"Keress valami értelmes, jól dokumentált nyelvet, amihez van kellő mennyiségű könyv"

OMG. :/

Minek szólsz hozzá olyasmihez, amihez közöd nincs?

2016. márc. 11. 16:50
 8/63 A kérdező kommentje:
Oké, mivel ebben kezdő vagyok, ezért nem nagyon tudom h most mi legyen... Melyik nyelvel kezdjem? :) Mellesleg, furcsa, hogy eddig csak segítőkész válaszokat kaptam. Eddig minden kérdésem tele volt trollokkal.. Ment a zöld pécsi mindenkinek.
2016. márc. 11. 17:09
 9/63 anonim ***** válasza:
47%

Ne foglalkozz a gyógyegerekkel, nagyon jól választottál, van a pascalhoz bőven anyag, magyar nyelven, forráskód is, példaalkalmazások, minden.

Egy jól és könnyen tanulható nyelv, tudod is majd hasznát venni, nem úgy mint mondjuk a selejt, bűn lassú, pythonnak, amihez van egy rosszul lefordított könyv amit ingyen adnak - mert pénzért nem kellene a kutyának sem - aztán ott a vége, mert nincs hozzá semmi más.

2016. márc. 11. 17:37
 10/63 anonim ***** válasza:
66%

A Pascal teljesen jó. Kifejezetten programozás oktatására találták ki 46 évvel ezelőtt, szabványosított (ISO/IEC 7185:1990, és ISO/IEC 10206:1990), a rá épülő Object Pascal és a Delphi még - annak ellenére, hogy kicsit már öreg - jelenleg is a 20 legelterjedtebb nyelv között van ( [link] ).

Van hozzá rengeteg tananyag - akár könyv formájában (főként a régebbi Turbo Pascalhoz, de az ott közölt kódok átalakíthatóak a modernebb fejlesztőkörnyezetekhez is), akár online - hála az oktatásban betöltött szerepe miatt.

Fejlesztőkörnyezetnek a Dev-Pascal helyett inkább a Free Pascalt (abban van szöveges felületű fejlesztőkörnyezet, az fp), vagy az arra épülő Lazarust javasolnám - gyakran karbantartott, és nagyobb felhasználói bázisa is van.

A Python is jó, főként elterjedtsége és trendisége miatt is.

Ami kezdőnek elsőre nem javaslok: C++, C#, Java, illetve hogy egyből grafikus felületű alkalmazást kezdj el írni (akár Delphiben/Lazarusban, akár Visual C++/C#-ban, stb...). Elsőre sok lehet.

2016. márc. 11. 18:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!