Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék megtanulni programoz...

Szeretnék megtanulni programozni. Melyikel kezdjem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok,Jó reggelt ! Szeretnék megtanulni programozni.Gondolom ez ugyanúgy van mint a kreszben,hogy először mondjuk kismotor,vagy segédmotorból vizsgázni utánna személyautó,teherautó,és így tovább.Természetesen van aki egyből személyautóból vizsgázik.Csak a példa kedvéért írtam ezt a hasonlatot.Úgy gondolom,hogy lenni kell egy alapnak amit minen programozó először megtanul.Nos,én ezt a ranglétrát szeretném végig járni.Tudni szeretném,hogy melyikkel kezdjem,és ha van internetes segédanyag amivel/amiből tanulhatok annak nagyon örülnék ! Itthon kell lennem édesapámal,mert szüksége van rám (rokkantnyugdíjas),és tanulni szeretnék.Azért,hogy az itthon töltött időmnek legyen olyan haszna,hogy megtanultam mellette valami jót.Én tényleg ezt szeretném.Segítségetekben reménykedem !

2016. febr. 20. 08:13
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%

Azért a válasz nagyban függ attól, hogy a kérdezőt milyen célok motiválják, nem? Tehát mást érdemes csinálni, ha csak hobbiból akar programozgatni, és megint mást, ha valamilyen oknál fogva ebből akarna megélni (szerintem).

Szóval én először is ezt próbálnám meg kideríteni. Úgyhogy kérdező, miért akarsz te programozást tanulni?

2016. febr. 20. 12:43
 42/62 anonim ***** válasza:
100%

"De minek egy teljesen kezdő programozónak GUI-t írni?"

Mert mindenki ilyen programot lát maga előtt.

A fiatalok egyből 3D-s jétékot akarnak írni - hisz azzal játszik - meg "hekker" akar lenni - mert azt látja a filmben. Szóval nagy a nyomás.

És a piac erre rá is épít: "Persze lehet ilyet, csak töltsd le ezt meg azt a programot és máris 3D-s játékot készíthetsz/feltőrhezed a barátnőd Facebookját!"

2016. febr. 20. 12:43
 43/62 anonim ***** válasza:
100%

"Már ahol nem az event driven programming paradigm-ra van helyezve a hangsúly."

Ami nem a kezdők terepe.

2016. febr. 20. 12:46
 44/62 anonim ***** válasza:
100%
Robin és ezzel mire próbálsz rámutatni? Hogy Pascalban egyszerűbb elkészíteni egy GUI alkalmazást mint C#-ban vagy Qt Designer-rel Pythonban vagy C++-ban? Vagy hogy Pascalban az eseménykezelés különb mint bármelyik más nyelvben? Nem értem mit akarsz ebből kihozni.
2016. febr. 20. 12:49
 45/62 anonim ***** válasza:

"A C++ nem kezdőknek való tanulónyelv. Túl komplex."

Tudom, hogy komplex és azt is, hogy nem sok mindenkinek való kezdésnek, tekintve, hogy én azzal kezdtem. Nincs benne több évtizedes tapasztalatom, de így az leírt C++ kódok 95% -ban látok olyat ami vagy hibás, vagy szimplán már elavult. Ennek talán az lehet az oka, hogy sokan magyar nyelvű anyagból tanulnak, azok pedig leragadtak a kétezres évek elején, amióta rengeteget változott a nyelv.

2016. febr. 20. 12:50
 46/62 anonim ***** válasza:
75%

"Tudom, hogy komplex és azt is, hogy nem sok mindenkinek való kezdésnek, tekintve, hogy én azzal kezdtem."

De - ha oktattál volna valaha (de akár említhetném a helpdesket is) - tudhatnád, hogy az emberek 95%-a egyszerű mint a faék (és ez nem pejoratív értelemben értem).

2016. febr. 20. 12:58
 47/62 A kérdező kommentje:
Miért érdekel a programozás ? Ez a kérdés.Mint írtam úgy alakult,hogy itthon kell lennem apuval.Írtam is,hogy mozgássérült.Én is 30-túl vagyok,de nem tanulhattam azt amit tanulni akartam.Engem ez érdekelt,és nem a mezőgazdasági gépszerelő szakma,amit ott is hagytam.A szakács szakma érdekelt az végig vittem.Most ez érdekel a programozás.Meg szeretném érteni,hogy pl az a gomb hogyan jön létre.És a gomba kattintva hogyan szólal meg mondjuk a kutya ugatása.Magyarán most az a program ami elkészült egy ház.De én most jelenleg még alapot tudok ásni,zsaluzni,falat rakni,vakolni,de vízszintezni nem tudok,sem mestergerendát felrakni,sem padlásolni,sem erkélyt csinálni,sem tetőt készíteni.
2016. febr. 20. 13:00
 48/62 anonim ***** válasza:
62%

"Hogy Pascalban egyszerűbb elkészíteni egy GUI alkalmazást mint C#-ban vagy Qt Designer-rel Pythonban vagy C++-ban? Vagy hogy Pascalban az eseménykezelés különb mint bármelyik más nyelvben?"

Egyrészt azt, hogy a GUI-val való szenvedés delphi-ben, VB-ben és úgy ált. a visual nyelvekben könnyebb, másrészt, hogy az eseményvezéreltség logikáját is tálcán kínálják ezek a nyelvek, ellentétben a többivel.

Ha valaki zömében, vagy kizárólag ablakos applikációkat akar feljeszteni, akkor ez az üdvösebb út.

Vitát megelőzendő, ettől függetlenül nem fogja tudni megspórolni az alapokat, de az, hogy a GUI-t könnyedén megtervezheti, már sikerélményhez juttatja és a program belét is könnyebben, nagyobb kedvvel fogja elkészíteni.

2016. febr. 20. 13:05
 49/62 anonim ***** válasza:
75%

Nekem kezdőnyelvként kedvencem a Python, de nem mindenkinek tetszik, hogy érzékeny a bekezdésekre.

Veheted a Rubyt, Luát, ezek is szkript nyelvek, és viszonylag egyszerűek. Luában játékokat szoktak szkriptelni.

A C# és a Java megismertet a C szerű szintaxissal is, de annál könnyebbek, kezdőknek is javasolhatók.

2016. febr. 20. 13:12
 50/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha még nem programoztál, akkor a GUI-t egy kis időre felejtsd el, első körben konzolos alkalmazásokkal foglalkozz, aztán ha megvannak az alapok, akkor lehet továbblépni.

G.

2016. febr. 20. 13:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!