Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék megtanulni programoz...

Szeretnék megtanulni programozni. Melyikel kezdjem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok,Jó reggelt ! Szeretnék megtanulni programozni.Gondolom ez ugyanúgy van mint a kreszben,hogy először mondjuk kismotor,vagy segédmotorból vizsgázni utánna személyautó,teherautó,és így tovább.Természetesen van aki egyből személyautóból vizsgázik.Csak a példa kedvéért írtam ezt a hasonlatot.Úgy gondolom,hogy lenni kell egy alapnak amit minen programozó először megtanul.Nos,én ezt a ranglétrát szeretném végig járni.Tudni szeretném,hogy melyikkel kezdjem,és ha van internetes segédanyag amivel/amiből tanulhatok annak nagyon örülnék ! Itthon kell lennem édesapámal,mert szüksége van rám (rokkantnyugdíjas),és tanulni szeretnék.Azért,hogy az itthon töltött időmnek legyen olyan haszna,hogy megtanultam mellette valami jót.Én tényleg ezt szeretném.Segítségetekben reménykedem !

2016. febr. 20. 08:13
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:

[link]

Volt vagy 15 perc.

2016. febr. 20. 11:05
 22/62 anonim ***** válasza:
9%
Arnold C-t illetve Brainfuck-ot ajánlom.Kezdőknek tökéletes.
2016. febr. 20. 11:20
 23/62 anonim ***** válasza:
100%

(+1 az angol nyelv megtanulására)

A Pascalt nem kell temetni. Pont oktatásra tervezték, 46 éve. Szabványosított (ISO/IEC 7185:1990 Pascal, ISO/IEC 10206:1990 Extended Pascal), jelenleg is aktívan fejlesztett, a rajta alapuló Delphi/Object Pascal jelenleg is kedvelt ( [link] ), egy csomó magyar nyelvű tankönyv (bár többsége Borland/Turbo Pascalhoz, de az alapjai azonosak) elérhető hozzá.

"Erre a delphi pont megfelelő. "

No offense, jó lenne, ha nem kerülne ~6000 euróba:

[link]

persze van 30 napos próbaváltozata, ha regisztrálsz:

[link]

"Vagy a freepascal-lazarus kettős"

De ha már ez ingyenes:

[link]

és teljesen alkalmas alkalmazásfejlesztésre:

[link]

"Van 4-gomb.és ha megnyomjuk az 1-es gombot kutya ugatás hallatszik.2-es gomb egy macska nyávogás 3-gomb madár csicsergés 4-gombal meg bezáródik a program."

Egy GUI-s programot - pláne hanglejátszással - fejleszteni elsőre egy kicsit nagy falat lehet (egyből objektumok, eseménykezelés, hirtelen sok kód). A szimpla konzolos felületen való programfejlesztés, bár nem annyira "látványos", de könnyebb.

Ha nagyon vizuális típus vagy, kezdő gyakorlatként jól jöhet egy kis játék:

[link]

2016. febr. 20. 11:27
 24/62 anonim ***** válasza:
19%

"Egy GUI-s programot - pláne hanglejátszással - fejleszteni elsőre egy kicsit nagy falat lehet (egyből objektumok, eseménykezelés, hirtelen sok kód)."

Uses mmsystem,...;

procedure TAllatkert.macskaClick(Sender: TObject);

begin

sndPlaySound('D:\Fworks\wav_sounds\miau.wav', SND_ASYNC);

end;

2016. febr. 20. 11:33
 25/62 anonim ***** válasza:
100%

Robin, tanítottál valaha?

Hol van ebben a gombok eseménykezelése?

A nebulónak fogalma sincs róla. Azt se tudja, mi az objektum. Egyből jönnek a kérdések: "Mi az a Uses? Mi az a procedure? Mi a TAllatkert? Mi a TObject? Minek az a SND_ASYNC?"

Éppen ezért ódzkodom a C++, C#, Java nyelvektől is - egy szimpla konzolos "Helló világ" is rengeteg felesleggel jár.

Előbb értse mega az alapokat, aztán jöhet a mélyvíz.

2016. febr. 20. 11:44
 26/62 anonim ***** válasza:
12%

"Egyből jönnek a kérdések: "Mi az a Uses? Mi az a procedure? Mi a TAllatkert? Mi a TObject? Minek az a SND_ASYNC?""

Ellátogat ide:

[link]

és megtudja.

2016. febr. 20. 11:49
 27/62 anonim ***** válasza:

Szerintem a magyar lenne az. Elvégre ha magyarul nem tudod elmondani, mit akarsz, szerinted idegen nyelven menni fog?

Érted, valami olyasmire gondolok, hogy adott a feladat:

A program kérjen be két számot, és döntse el, melyik nagyobb.

Szóval a programnak mit kell csinálnia?

Kérjünk be egy számot, és ezt jelöljük el X-szel.

Kérjünk be egy másik számot, és jelöljük el Y-nal.

Ha X nagyobb, mint Y, akkor írja ki, hogy "X nagyobb".

(Különben) Ha Y nagyobb, mint X, akkor írja ki, hogy "Y nagyobb".

Ha X és Y egyenlő (vagy másképp fogalmazva, ha az előző kettő nem teljesül), akkor írja ki, hogy "Egyenlőek".

Innentől már gyakorlatilag csak le kell fordítani ezt az adott programnyelvre.

2016. febr. 20. 11:57
 28/62 anonim ***** válasza:
100%

Robin, Robin te olyan vagy mint a viccbeli vadász a medve barlangjánál.

A belinkelt oldalon egy árva szó sincs objektumokról, TAllatkert-ről, SND_ASYNC-ről. Mivel a nebuló tanulni akar, és ez túl nagy erőfeszítés lesz számára, így csökken a motivációja, nem halad előre.

Előbb tanuljon csak meg biciklizni, majd jöhet a segédmotoros kerékpár, majd a motor/autó. Aztán specializálódhat tankra. ;)

2016. febr. 20. 11:58
 29/62 anonim ***** válasza:

Ráadásul a hang lejátszása elég rossz példa hogy miért jó a Pascal mert szinte minden nyelvben ugyan úgy lehet elérni a Winmm API-t...

C:

#include "mmsystem.h"

void macska() {

sndPlaySound("D:\\Fworks\\wav_sounds\\miau.wav", SND_ASYNC);

}

Elég nagy a hasonlóság nem?

Python:

import winsound

winsound.PlaySound(r'D:\Fworks\wav_sounds\miau.wav', winsound.SND_FILENAME)

2016. febr. 20. 11:59
 30/62 Szirty ***** válasza:
Mindamellett hogy Pascal rulez, én előbb tisztáznám, hogy mit akar programozni. PC-t, mikrovezérlőt, FPGA-t, DSP-t, HW közeli drivereket stb.
2016. febr. 20. 12:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!