Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék megtanulni programoz...

Szeretnék megtanulni programozni. Melyikel kezdjem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok,Jó reggelt ! Szeretnék megtanulni programozni.Gondolom ez ugyanúgy van mint a kreszben,hogy először mondjuk kismotor,vagy segédmotorból vizsgázni utánna személyautó,teherautó,és így tovább.Természetesen van aki egyből személyautóból vizsgázik.Csak a példa kedvéért írtam ezt a hasonlatot.Úgy gondolom,hogy lenni kell egy alapnak amit minen programozó először megtanul.Nos,én ezt a ranglétrát szeretném végig járni.Tudni szeretném,hogy melyikkel kezdjem,és ha van internetes segédanyag amivel/amiből tanulhatok annak nagyon örülnék ! Itthon kell lennem édesapámal,mert szüksége van rám (rokkantnyugdíjas),és tanulni szeretnék.Azért,hogy az itthon töltött időmnek legyen olyan haszna,hogy megtanultam mellette valami jót.Én tényleg ezt szeretném.Segítségetekben reménykedem !

2016. febr. 20. 08:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
100%
A google kereső használatát tanuld meg először, mert ezt a kérdést már 46911-en feltették előtted. Na meg az angolt, ahogy itt valaki már írta.
2016. febr. 20. 10:13
 12/62 anonim ***** válasza:
100%

Na látom már megint elindult a Pascal Propaganda... :D

Én továbbra is kiállok amellett, hogy kezdj el Pythonban tanulni, az alapokat gyorsan és hatékonyan sajátíthatod el rajta, és a későbbiekben sem kell a kukába dobnod a nyelvet. (Nem, Robin, a mai világban gyakorlatilag senki nem megy el Pascalban programozni, Delphivel még esetleg, de azt végképp nem javasolnám, hogy kezdésnek Delphivel kezdjen el szöszölni)

Fentebb még javasolták a D-t, ami érdekes jelöltnek tűnik (személy szerint közöm sincs hozzá), de az erősen C-s syntax-át elnézve nem tudom mennyire kezdőbarát a nyelv :D

2016. febr. 20. 10:20
 13/62 anonim ***** válasza:
26%

"Nem, Robin, a mai világban gyakorlatilag senki nem megy el Pascalban programozni, Delphivel még esetleg, de azt végképp nem javasolnám, hogy kezdésnek Delphivel kezdjen el szöszölni"

Már bocs, de a delphi az pascal.

Azt meg végképp nem tudom, hogy miért NE kezdjen el delphi-vel "szöszölni", talán mert még kedvet kap a továbblépéshez? :)

2016. febr. 20. 10:24
 14/62 A kérdező kommentje:
Én azt szeretném ha viszonyleg rövíd idő alatt megérteném az egyik programnyelv működését.Mondju teljesen magamtól tudnék készíteni egy egyszerű kis programot.Az jól eső érzés lenne.És tényleg nem olyan nagyon nagy dologra gondolok,csak látnám azt,hogy van eredménye,és sikere annak amit tanulo/csinálok.Mondjuk egy program aminél exe vel indul.Van 4-gomb.és ha megnyomjuk az 1-es gombot kutya ugatás hallatszik.2-es gomb egy macska nyávogás 3-gomb madár csicsergés 4-gombal meg bezáródik a program.Meglehet ezt csinálni ? Mennyi idő kb ? Az biztos hogy kell 3db kicsi hang fájl.Az is biztos hogy ezeket bele kell rakni az exe fájlba.És az exe fájlban lennie kell több fájlnak amik össze vannak kapcsolva.Pl az egyik a gombok neve,színe,mérete,stb.
2016. febr. 20. 10:27
 15/62 A kérdező kommentje:
elnézést az íráshibákért mobilról írok
2016. febr. 20. 10:30
 16/62 anonim ***** válasza:
26%

Erre a delphi pont megfelelő.

Vagy a freepascal-lazarus kettős, ami kiad egy delphi jellegű rendszert.

2016. febr. 20. 10:34
 17/62 anonim ***** válasza:
100%

A Delphi Pascal, csak gondoltam szedjük kicsit szét a kettőt. Olyat, hogy "Pascal programozó" alig-alig keresnek, mindenhol inkább "Delphiben jártas" a megszorítás.

És szvsz azért ne Delphiben kezdjen el szöszölni, mert egyszerűen fölöslegesen sok. Kezdetnek célszerűbb szigorúan konzolos alkalmazásokat készíteni, (szerintem) így gyorsabban, és hatékonyabban rögzülnek a dolgok. A Delphi meg ki akarja szúrni a szemed a GUI-val kb :D

Elhiszem, hogy Delphiben nagyon faszán, szépen, könnyen, gyorsan lehet ezt-azt amazt megcsinálni, de ha arról van szó, hogy egy full kezdő mivel próbálkozzon, én továbbra is a Pascallal ellentétes irányba terelgetném. Nem tartom hatékony tanulónyelvnek, és kész. Egy komplex grafikus alkalmazás készítésre optimalizált fejlesztői környezet meg halál fölösleges ezen a ponton, sőt, zavaró.

2016. febr. 20. 10:43
 18/62 anonim ***** válasza:
100%

"Fentebb még javasolták a D-t, ami érdekes jelöltnek tűnik (személy szerint közöm sincs hozzá), de az erősen C-s syntax-át elnézve nem tudom mennyire kezdőbarát a nyelv :D"

Pontosan ezért ajánlottam, mert megtanulja vele a C-szerű szintaxist, ráadásul nagyon könnyű is mellé, nincs szükség benne manuális memóriakezelésre, van benne GC, és a C nyelvet kibővítette még sok-sok elemmel.

"Hát pedig az, releváns."

Ok, akkor érvelj mellette. :) Mint említettem akármelyik nyelvben meg lehet írni akármit, csak wrapper lib-ekre van hozzá szükség, újra lehetne akár Lua-ban is írni a Total Commander-t, meg az összes többit, amit felsoroltál.

2016. febr. 20. 10:48
 19/62 anonim ***** válasza:
100%
És persze a delphi egy vagyonba kerül.
2016. febr. 20. 10:49
 20/62 anonim ***** válasza:

Én a Python ajánlom, mindent tartalmaz amit egy modern nyelvnek tartalmaznia kell és nagyon egyszerű és gyors fejlesztést tesz lehetővé. Ha egy nyelvben megtanultál programozni akkor a többiben is tudni fogsz, csak meg kell ismerni őket. Ilyen szempontból hasonló mint a KRESZ. Ha segédmotoron megtanulsz a KRESZ-t betartva biztonságosan a forgalomban közlekedni, akkor már csak egy kicsit kell hozzátanulni hogy más járművekkel is menjen, csak nem feltétlenül lesz szükséges más járműre amíg a körülmények meg nem követelik.

Ahogy a közlekedésnek a KRESZ a nyelve, a programozásnak az angol. Angol nélkül nagyon nehéz lesz bármit is elérni, úgyhogy mindenek előtt azt kéne elkezdeni tanulni.

2016. febr. 20. 11:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!