Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak egy számítógé...

Hogyan csináljak egy számítógépes játékot?

Figyelt kérdés
Ez a konkrét kérdésem, de úgy, hogy BÁRMILYEN program nélkül... úgy értem nyilván pl. parancssort vagy jegyzettömböt használnom kell, de hogy ilyeneket hogy Phyton vagy mi a fene, ne kelljen letöltsek. Mert nem azt szeretném elérni, hogy legyen játék amit én csináltam és hő de menő vagyok, hanem hogy a saját fantáziámmal csak a gép által használt alap programokkal készítsek egy játékot, amire büszke is lehetek, mert nem egy programmal készült.

2012. ápr. 26. 18:42
1 2 3 4
 31/40 anonim válasza:
Már bocsi, de baromi kevés annak az esélye hogy letöltött/megvásárolt programok nélkül készíts egy használható játékot. A lényeg itt a tapasztalaton van.
2012. máj. 18. 15:39
 32/40 A kérdező kommentje:

Egyébként hogy kezdtem mélyebben foglalkozni az üggyel: Kapizsgálom a C-t és a Q-t, azokhoz kell program.

De kedves válaszolók, ugyebár ott a Visual basic, a Windows 95-től minden Windows memóriájába beépítve! Az is egy nyelv!

2012. máj. 19. 20:56
 33/40 tabaki ***** válasza:

A Visual Basic nincs az alaprendszerben. Lehet, hogy a VBScriptre gondolsz? Attól, hogy ezt a Windowssal együtt kapod, még ugyanolyan interpreter, mint a többi (iostream majd kijavít, ha hülyeséget mondok), nincs az sehova se különösképpen beépítve, legkevésbé a "Windows memóriájába", ami számomra kérdés, hogy egyáltalán értelmes szóösszetétel-e. Csak annyira van ott, mint a rendszer egyéb alprogramjai, amelyeket viszont ne tekintsél mozdulatlan készletnek, mert a frissítéseknél, szervizcsomag-telepítésnél össze-vissza változhat, hogy a verzióváltásokról ne is beszéljünk. Ezen az alapon eléggé nehéz eldönteni egyébként, hogy mi számít a rendszer részének. Ha jól értem, a Win7-be már beépítették a .NET keretrendszert, amit az XP-hez még külön kellett telepíteni - ugyanúgy, ahogyan anno a VBScriptet is beválogatták az állandó készletbe. Lehet, hogy a következőből röpül a VBScript, mert kiderül, hogy a kutya se használja.

Egy dologban igazad van, _itt és most_ a windowsos gépek többségén valóban telepítve van - és valóban egy programnyelv, amelyet minden plusz kellék nélkül használhatsz. Vajon miért feledkezett erről meg mindenki? ;) Ha ez kell, lelked rajta.

Ami pedig a nagy C, a kis Rapid-Q vagy egyéb compilereket illeti, olyan nagyon ne bántsd őket, amiért külön kell letöltened. Az általuk létrehozott program _futtatásához_ (ha úgy akarod) nem kell semmi egyéb, csak az alaprendszer (mellesleg holmi script-értelmező sem, egyszerűen szokásos módon futtatható programok lesznek). Ha valaha a Windowsba ugyanúgy alapból betesznek egy fordítót, mint az más rendszerekben ma is természetes, akkor minden rendben lesz, SEGÉDESZKÖZ NÉLKÜL készítesz programot? Mellesleg, jut eszembe, az eredeti kérdésedben nem is emlegetted ám a Windowst, úgyhogy létezik ilyen válasz is: Írd meg C++ nyelven Vi szerkesztővel és fordítsd le Gcc-vel, akkor alapprogramokat használsz, abból is csak kettőt...

2012. máj. 21. 11:21
 34/40 A kérdező kommentje:
Jólvan xD legalább e-mailben lenne igazad :D
2012. máj. 21. 16:58
 35/40 tabaki ***** válasza:

Végülis a lényeg: Mégiscsak eljutottunk addig, hogy a kérdésedben fölvetett lehetőség csakugyan megvan - ez a te diadalod, nem? Tudja csak meg ország-világ...

Más kérdés, hogy a VBS-t nem tőlem fogod megtanulni, mivel én is kábé annyit tudok róla, mint te. Indulásként ígéretesnek látszanak a következő linkek:

[link]

[link]

[link]

Remélem, hasznosnak bizonyulnak, én éppencsak beléjük kukkantottam.

2012. máj. 24. 00:33
 36/40 anonim válasza:

Töltsd le a GameMakert ha 2D-s játékot akarsz csinálni!

De a Bleder is jó!

Nézz tutorialokat!

2014. aug. 15. 18:56
 37/40 tabaki ***** válasza:

@18:56:

Te el sem olvasod a kérdést, amelyikre válaszolsz? A hozzászólásokat se?

2014. aug. 15. 19:48
 38/40 A kérdező kommentje:
Másrészt 2 éves a kérdés :D
2014. aug. 15. 20:17
 39/40 tabaki ***** válasza:
Végül minél kötöttél ki, és mire jutottál? Asz'szem egy jó ideje van a Windowsban C#-fordító is, ha ma tennéd föl a kérdést, bizonyára azt javasolnám. Egyébként szerintem már akkor is volt... De meg kell mondjam, attól, hogy van egy igazi, kifejezetten a célra szolgáló programnyelv a rendszerben, a feladat mindjárt nem akkora kihívás.
2014. aug. 15. 21:51
 40/40 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát, egy ideig felhagytam a programozással, aztán nemrég elkezdtem C++-t DirectX-el. De azt is félbehagytam. Túl hosszadalmas lenne (persze, tudom, hogy minden nyelven hosszadalmas, de nincs annyi időm rá, később pedig valószínűleg nem ezzel szeretnék foglalkozni).

Köszönöm a segítséget!

2014. aug. 16. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!