Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak egy számítógé...

Hogyan csináljak egy számítógépes játékot?

Figyelt kérdés
Ez a konkrét kérdésem, de úgy, hogy BÁRMILYEN program nélkül... úgy értem nyilván pl. parancssort vagy jegyzettömböt használnom kell, de hogy ilyeneket hogy Phyton vagy mi a fene, ne kelljen letöltsek. Mert nem azt szeretném elérni, hogy legyen játék amit én csináltam és hő de menő vagyok, hanem hogy a saját fantáziámmal csak a gép által használt alap programokkal készítsek egy játékot, amire büszke is lehetek, mert nem egy programmal készült.

2012. ápr. 26. 18:42
1 2 3 4
 21/40 tabaki ***** válasza:

19:46

Igen, ingyenes, és lehet, asszem PHP4 van a szerveren.

2012. ápr. 26. 19:50
 22/40 anonim ***** válasza:
Ez zseniális. Meg van MySQL is. Öröm a köbön! :)
2012. ápr. 26. 19:54
 23/40 tabaki ***** válasza:

Így nagyhirtelen nemigen tudlak az első próbálkozásodat illetőleg útba igazítani, az én programjaimon kipróbálhatod a fordítást:

1. Indíts el a Rapid-Q editorát (RQ.EXE vagy RAPIDQ.EXE, nem emlékszem)

2 Kattints át a grafikus szerkesztőablakról (ez jelenik meg felül) a takart szöveges ablakra.

3. A File menüből tölts be a .BAS vagy .RQ kiterjeszésű forráskódot. Ez az, amit Jegyzettömbbel is szerkeszthetnél...

4. Nyomd meg az F5 gombot.

Elvileg le kell fordítania a programot. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy eltávolítod a mellékelt lefordított .EXE-t az adott könyvtárból, és úgy fordítasz. Jó esetben a program újra létrejön.

2012. ápr. 26. 20:01
 24/40 tabaki ***** válasza:
Kiszállok a netből. Kérdező, nem felejtlek el, ha a levelezés nem jön össze, egy-két napon belül visszajövök ide. Majd csinálok egy szkájpot, de most mennem kell, holnap esténél előbb biztosan nem leszek gépközelben.
2012. ápr. 26. 20:29
 25/40 iostream ***** válasza:
Mondjuk azt nem értem, hogy mitől más letölteni egy X basicet mint egy Python interpretert. A Python pedig egy igen jó nyelv, egyszerű játékfejlesztésre is kiváló.
2012. ápr. 26. 20:38
 26/40 tabaki ***** válasza:
Bocs, iostream, tudom, hogy veled már a nagyok dolgába szólok bele, de a Rapid-Q az compiler, a kérdező meg saját exét szeretne.
2012. ápr. 26. 20:45
 27/40 iostream ***** válasza:
py2exe :)
2012. ápr. 26. 22:48
 28/40 tabaki ***** válasza:

Ha valakit még érdekel a Rapid-Q Basic, itt folytatom:

[link]

2012. máj. 1. 00:07
 29/40 anonim ***** válasza:
Először tanuld meg a programozás alapjait .... alap dosos programokat tudj írni .. aztán majd jöhet a viz prog, ami elég gáz ....
2012. máj. 3. 03:27
 30/40 iostream ***** válasza:
Azért a DOS-ig ne menjen vissza, jó lesz sima win32-es program is, konzolos.
2012. máj. 3. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!