Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak egy számítógé...

Hogyan csináljak egy számítógépes játékot?

Figyelt kérdés
Ez a konkrét kérdésem, de úgy, hogy BÁRMILYEN program nélkül... úgy értem nyilván pl. parancssort vagy jegyzettömböt használnom kell, de hogy ilyeneket hogy Phyton vagy mi a fene, ne kelljen letöltsek. Mert nem azt szeretném elérni, hogy legyen játék amit én csináltam és hő de menő vagyok, hanem hogy a saját fantáziámmal csak a gép által használt alap programokkal készítsek egy játékot, amire büszke is lehetek, mert nem egy programmal készült.

2012. ápr. 26. 18:42
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de neki se állj. Nem fog menni. Ez nem ennyi, hogy letöltök 2-3 progit oszt jóvan...
2012. ápr. 26. 18:43
 2/40 A kérdező kommentje:

Pont az a lényeg, hogy NEM akarok letölteni hozzá semmit!

LOL!

2D-sre gondolok, PONG szintűre! Max!

2012. ápr. 26. 18:45
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
Pláne programok nélkül. Jegyzettömbe meg parancssorba játékot írni. Bátor vagy, remélem valaki hozzászól...
2012. ápr. 26. 18:49
 4/40 anonim ***** válasza:
Aki ilyen kérdést tesz fel az SEHOGY!
2012. ápr. 26. 18:56
 5/40 A kérdező kommentje:

Ok tinektek kösz, aki meg szeretne szintén hozzáfogni, annak:

[link]

2012. ápr. 26. 18:58
 6/40 tabaki ***** válasza:
100%

Miért lenne belőle program? Valami fordító mindenképpen kell hozzá, ha csak nem valami batch-fájlt írsz DOS-parancsokkal, de nehezen látom át, hogy abból hogyan állhatna össze egy egészen primitív játék is. Egyszerűen nem arra való. Persze, elvileg hexaeditorral is meg lehet írni egy futtatható formátumot, bájtról-bájtra gépikódban, de még az sem alapprogram. A Jegyzettömbbel nem tudsz minden szükséges értéket bevinni, bizonyosakat nem is képes, mások meg a szöveg kódolásától függenek.

A Jegyzettömböt forráskód írására tudod használni, de azt arra szolgáló programmal le kell fordítanod.

2012. ápr. 26. 19:02
 7/40 anonim ***** válasza:
100%
Te sík hülye vagy. Ezt azután mondom hogy megnéztem a linket.
2012. ápr. 26. 19:02
 8/40 A kérdező kommentje:
Persze h sík hülye vagyok a témához b+, szerinted miért kérdeztem?
2012. ápr. 26. 19:04
 9/40 A kérdező kommentje:
Egyetlen értelmes válasz eddig tabaki-tól jött, neki köszönöm.. -.-
2012. ápr. 26. 19:05
 10/40 tabaki ***** válasza:

Nem tudod, miről beszélsz! A Dark Basic egy fordító, egy letöltendő programnyelv!

A kódot persze, hogy megírhatod Jegyzettömbben, sükebóka. De a lefordításhoz kell a progi.

2012. ápr. 26. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!