Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak egy számítógé...

Hogyan csináljak egy számítógépes játékot?

Figyelt kérdés
Ez a konkrét kérdésem, de úgy, hogy BÁRMILYEN program nélkül... úgy értem nyilván pl. parancssort vagy jegyzettömböt használnom kell, de hogy ilyeneket hogy Phyton vagy mi a fene, ne kelljen letöltsek. Mert nem azt szeretném elérni, hogy legyen játék amit én csináltam és hő de menő vagyok, hanem hogy a saját fantáziámmal csak a gép által használt alap programokkal készítsek egy játékot, amire büszke is lehetek, mert nem egy programmal készült.

2012. ápr. 26. 18:42
1 2 3 4
 11/40 tabaki ***** válasza:
Na jó, megenyhültem.
2012. ápr. 26. 19:06
 12/40 A kérdező kommentje:

XD én átírtam .bat-ra de rájöttem hogy nem jó xDD na, akkor feltenném újra a kérdést:

Valaki meg tudja mondani, ha ezt [link] megcsináltam, utána mivel nyithatom meg?

2012. ápr. 26. 19:08
 13/40 anonim ***** válasza:
Van egy rossz hírem, ha lemásolsz egy programkódot, még ha le is fordítod egy fordítóval, azt akkor sem te csinálta. A programozás általában ott kezdődik, hogy kiíratod a képernyőre hogy "hello world". Kb olyan volt a kérdés, mintha én holnap tervezni szeretnék egy családi házat, de nem akarok vásárolni hozzá tervezőasztalt meg vonalzót, majd megrajzolom szabad kézzel nulla tudással.
2012. ápr. 26. 19:10
 14/40 A kérdező kommentje:
Jó jó, de valahogy mégis el kell kezdjem! Nem egyből elkezded építeni a saját házad, ha nem értesz hozzá, hanem megkérdezel másokat, anyagot vásárolsz, és információt gyűjtesz, nem? ;)
2012. ápr. 26. 19:12
 15/40 tabaki ***** válasza:

Szerintem ne a Dark Basiccel kezdjél, hanem egyszerűbbel, szívből ajánlom a Rapid-Q Basicet. Ősrégi, de nagyon jó kis tanulónyelv, könnyű benne szép windowsos programot írni.

Az a sejtésem, hogy te voltaképpen arra vágysz, hogy a kész program fusson mindenféle plusz letöltendő dolog nélkül. Hm? Ha ez a helyzet, megnyugtathatlak, hogy így lesz.

2012. ápr. 26. 19:12
 16/40 A kérdező kommentje:
Igen, kb. ezt akarok. De ha van skypod vagy MSN-ed, tabaki, légyszi, írd meg privátban. Komolyan érdekel ez a téma o.o
2012. ápr. 26. 19:15
 17/40 tabaki ***** válasza:

Bocs a válaszok eltolódásáért...

Süsd meg, Dark Basic programot Dark Basiccel tudsz lefordítani, letölthető például innen:

[link]

...és nyilván van saját honlapja is, keresd meg.

Azért két dolog:

Egyrészt emlékeim szerint a Free változat nem teljes értékű, ez valószínűleg 1-2 éven belül aligha jelent neked korlátot, hacsak nem időlimites.

Másrészt nulla tudással érdemes telepítened egy tömörítve 235 megás programnyelvet? Kissé messze van a Jegyzettömbtől...

Jót mondok, maradj egyelőre a Rapid-Q-nál, most innen tölthető le éppen:

[link]

Az alap fordító 1,1 mega, de érdemes minden egyebet letölteni hozzá, dokumentációt, kiegészítő könyvtárakat, azzal lehet, hogy a tízet is meghaladja...

2012. ápr. 26. 19:32
 18/40 A kérdező kommentje:

[link]

Latest release - Local downloads-ból a felsőt töltöttem le :) ahhoz van minden cucc. Igen, ezt fogom használni. De a Skype-odat / MSN-edet megadnád privátban? Úgy többet tudnál segíteni... de nem nyúználak sokat!

2012. ápr. 26. 19:35
 19/40 tabaki ***** válasza:

Egyik sincs, de a mélcímemet szívesen közzéteszem:

tabaki@uw.hu

Nem egészen mellékesen, de éppen most tettem fel egy másik kérdés kapcsán néhány kis progit a honlapomra, akár ki is próbálhatod őket. A későbbiekben szívesen segítek az indulásnál, még van is némi efféle szövegem, csak elő kéne keresni, meg átnézni.

tabaki.uw.hu/rq/rapidq.php

2012. ápr. 26. 19:44
 20/40 anonim ***** válasza:
Jól látom hogy ultraweb-en lehet php-t futtatni? Ez ingyenes?
2012. ápr. 26. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!