Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy vége az IT "aranykorának"?

Figyelt kérdés

Hogy bárki beléphet az IT világába megfelelő végzettség nélkül? Sokan még mindig azt hiszik, hogy van egy érettségijük, majd elvégeznek valamilyen bootcampet és akkor majd milliókat keresnek. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy még az IT diplomások is szívnak? A külföldi subokon is folyamatosan jönnek az ilyen kérdések, hogy melyik bootcampel van esély, IThez nem kapcsolódó mérnöki diplomával (szóval nem villamos), gazdász diplomával van e esély. Miért nem bírják felfogni, hogy el kell menni egy egyetemet elvégezni IT szakon? Ha már váltani akarnak, legalább annyi legyen bennük, hogy elvégzik az alapképzést.

Tudom, hogy régebben ment így is. De már nem az a világ van és nem is lesz az. Szerintem a jelenlegi helyzettől jobb nem lesz. A cégeknek sem éri meg, hiszen a legtöbb egy rosszabb egyetemista szintjén nem volt összeségében. Jóval többet kellett velük bajlódni.

Nem hiába zárnak be a bootcampek sem.

A munkatársam is most tanít 1 gépészmérnököt, 2 gazdászt és egy építészt. Megkérdeztem, hogy komolyan gondolja, hogy el tudnak majd helyezkedni. Természetesen ő sem gondolta komolyan, de mivel fizetnek neki, így oktatja őket. Szóval ezek az emberek még magán órákra is hajlandóak költeni ahelyett, hogy belátnák, hogy IT diploma nélkül nem fog menni.

Ezt miért nehéz felfogni, amikor általában az ilyen kérdések alatt megmondják nekik?

nov. 9. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
55%
Merthogy csak real mode volt
nov. 17. 12:15
 82/90 anonim ***** válasza:
0%

Nemcsak az volt. A mód amúgy is, magára a memória cimzésére utal.

A PC memóriáját lehetett másképpen is címezni, használni. Használták is.

nov. 17. 12:20
 83/90 anonim ***** válasza:
92%
82: Csak nem az eredeti 8086 és 8088 processzornál. Nem tudom miért nem vagy képes végre felfogni, hogy ezek a fogalmak a 80286-nál jelentek meg először. Addig nem léteztek (legalábbis az intel világban nem). ELképesztő, ohg ymég mindig egyszerűbb keresgélni irreleváns találatokat, mint azt leírni, hogy "bocsi most ebben tévedtem". Na pontosan ez is jelzi, amit már valaki leírt, hogy alkalmatlan erre a szakmára. Mert egy hihetetlen gőggel állsz neki, hogy rajtad kivül senki az égadta egy világnem ért ehhez. De még a processzor gyártója se tudja, hogy mit gyártot. De egy 0% válaszhasznosságú valaki egy anaomím fórumon majd megmondja az Intelnek, hogy hogyan működött a processzora amit gyártott kb. 40 éve. Nem érzed, hogy ebben van egy kis ellentmondás?
nov. 17. 14:59
 84/90 anonim ***** válasza:
83%
Ha jól emlékszem a 286-os védett módja sem volt igazából az, mint a 386-é
nov. 17. 16:27
 85/90 anonim ***** válasza:
71%
84: jól emlékszel. Igazán a 386-ostól volt ténylegesen használható. De majd mindjárt jön a mindent jobban tudó okoskodónk és ebbe is beleköt.
nov. 17. 16:30
 86/90 anonim ***** válasza:
0%

Kussolj már be, tudatlan paraszt. Azt sem tudod, miről pofázol.

Azt képzeled, a sötét fejeddel, hogy a 286-os egy merőben más proci volt és bele lakatoltak a kompatibilitás kedvéért egy valós nódú processzort.

Hát nem, mindössze az x86 lett kibővítve védett módú memóriakezeléssel.

Beszélsz itt driverekről, meg más baromságokat szórsz. Nem volt semmiféle driver. Ugyanaz a DOS futott a 286-oson is mint a 8088-ason.

Maga a processzor ugyanaz volt, ugyanolyan regiszterkészlettel, csak a 286-os a REAL adressing MODE mellett kapott egy PROTECTED addressing MODE-ot is.

[link]

"A röviden csak 286-osként emlegetett CPU fő újdonsága a védett (protected) mód. A védelem annyiban nyilvánult meg, hogy az egyes programok nem írhattak akárhová a memóriába, csak oda, ahová az operációs rendszer ezt engedélyezte."

"Real mode, also called real address mode, is an operating mode of all x86-compatible CPUs. The mode gets its name from the fact that addresses in real mode always correspond to real locations in memory."

"Real Mode is a simplistic 16-bit mode that is present on all x86 processors. Real Mode was the first x86 mode design and was used by many early operating systems before the birth of Protected Mode."

nov. 17. 21:03
 87/90 anonim ***** válasza:
91%

Talán nem úgy kéne kommunikálni mint egy alpári paraszt és akkor lehetséges, hogy nem lennél közröhej tárgya.

nov. 17. 21:12
 88/90 anonim ***** válasza:
0%

"Ha jól emlékszem a 286-os védett módja sem volt igazából az, mint a 386-é"

De, az volt. Erre a backward kompatibilitás okán oda is kellett figyelni, hogy futtathatóak legyenek a 286-osra írt programok.

A 386-osban a 386 MODE volt az igazi újdonság.

nov. 17. 21:45
 89/90 anonim ***** válasza:
0%

2*Sü, ezt firkáltad, rólam:

"Ha önmagában nem látod, hogy kvázi nincs veled egyetértő, a válaszaidat hasznosnak értékelő ember, hogy kvázi mindenki szembe jön az autópályán az egy dolog. Gondolhatod azt, hogy ide a GYK-ra csak és kizárólag hülyék és kontárok járnak, rajtad kívül senki nincs, aki igazi szakember lenne. Persze az ötös lottó esélyesebb, de végül is gondolhatod ezt."

A valóság ennek ellenkezője. Az ide járók többsége punkt olyan amatőr, mint te. A vágyaikat éltetik itt, jobbára, vagy csak informálódni járnak ide. Nem nulla a számuk, de elég kevés az itt megforduló, láblógató, vagy kikapcsolódni vágyó, valódi szakember.

Az itt előforduló, szakmailag zárus értékű embereknek egyike az a paraszt is, aki a valagam szagára izgul. Ő is csak egy wannabe hurka a többi közül. Ezek szavazata nekem nem számít semmit, hogy neked mennyit számít, azt meg leszarom.

Van itt, aki minden hozzászólásomat lepontozza. Na, (hát mégis, milyen élete lehet ennek a, privátban anyámat szidalmazó, hibbant, ideggyenge kecsegének?) te meg őt nyalod? Szépek vagyok, nem mondom.

Az viszont garantált, hogy aki szakmabeli, az a legtöbb esetben igazat ad nekem, ha éppen nem tanul tőlem. De nem csak ők, hanem még a wannabe mitugrászok is tanulnak. Ma már nem az a fő sodor, ami évekkel ezelőtt volt, hogy hagyd a pitsába a diplomát, meg a felsőoktatást, hanem az, hogy az egyetem lehet, hogy rossz, de igenis, szükséges rossz. És ennek hangot is adnak, mert van belátási képességük, ami belőled kifelejtődött. Csak a teféle, megcsontosodott, buta vénemberek állnak ki a noname, önjelölt, magukat programmernek képzelő, pistuka szintű frogrammerek mellett.

Szerencsére a te fajtád és ez azt avitt, eleve hamis, önáltató szemlélet, mostanság már kihalóban van.

A WEB-es dolgokat hegesztő emberkék produktumát meg azért nézem le, mert amit tesznek, az valójában nem egyéb, mint egy-két adatbázis írása-olvasása, mégis, nem ritkán egy határ sz.r az egész. Memóriafaló, erőforrást felemésztő szutyok. Nem a webes megvalósítások ellen vagyok, hanem a megvalósításuk mikéntjét, hogyanját kritizálom vagy utasítom el. Meg a, nem ritkán barnára sikeredett, khm. végterméket. Szerencse, hogy nem mindegyik WEB-es megvalósítás trágyaszagú.

Ezúton is respekt, tisztelet ezeknek az üdítő kivételnek!

nov. 18. 11:04
 90/90 anonim ***** válasza:
91%

Értsed már meg, hogy attól hogy TE beágyazott rendszerekre fejlesztesz attól még a legtöbb programozó nem fog.

Ma, a moduláris fejlesztés világában nem kell rendezőalgoritmusokat írnod, mert nem azért fizetnek, hogy újra feltaláld a kereket. Egyszerűen fogsz egy kész lib-et és az megcsinálja neked a rendezést.

Nem taníthatsz meg olyan dolgot embereknek amit a legtöbben nem használnak. Devopsosként pl engem ezek nem érdekelnek mert nem fontosak, ha hirtelen fontos lenne valamilyen oknál fogva akkor pedig megtanulnám és ennyi. Ez a szép az informatikában, hogy folyamatosan fejleszted magadat.

nov. 18. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!