Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy vége az IT "aranykorának"?

Figyelt kérdés

Hogy bárki beléphet az IT világába megfelelő végzettség nélkül? Sokan még mindig azt hiszik, hogy van egy érettségijük, majd elvégeznek valamilyen bootcampet és akkor majd milliókat keresnek. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy még az IT diplomások is szívnak? A külföldi subokon is folyamatosan jönnek az ilyen kérdések, hogy melyik bootcampel van esély, IThez nem kapcsolódó mérnöki diplomával (szóval nem villamos), gazdász diplomával van e esély. Miért nem bírják felfogni, hogy el kell menni egy egyetemet elvégezni IT szakon? Ha már váltani akarnak, legalább annyi legyen bennük, hogy elvégzik az alapképzést.

Tudom, hogy régebben ment így is. De már nem az a világ van és nem is lesz az. Szerintem a jelenlegi helyzettől jobb nem lesz. A cégeknek sem éri meg, hiszen a legtöbb egy rosszabb egyetemista szintjén nem volt összeségében. Jóval többet kellett velük bajlódni.

Nem hiába zárnak be a bootcampek sem.

A munkatársam is most tanít 1 gépészmérnököt, 2 gazdászt és egy építészt. Megkérdeztem, hogy komolyan gondolja, hogy el tudnak majd helyezkedni. Természetesen ő sem gondolta komolyan, de mivel fizetnek neki, így oktatja őket. Szóval ezek az emberek még magán órákra is hajlandóak költeni ahelyett, hogy belátnák, hogy IT diploma nélkül nem fog menni.

Ezt miért nehéz felfogni, amikor általában az ilyen kérdések alatt megmondják nekik?

nov. 9. 11:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/92 anonim válasza:
63%

Látom delfi papa ismételten lecsapott.

A fő kérdésre válaszolva:

Tavaly diplomáztam a BME-n mérnökinformatikusként, de hagyjuk már ezt a diploma elengedhetetlen szöveget.

Az egyetemre járók 90%-a, megtanulja a zárthelyire és a vizsgára az anyagot és 3 hónap múlva már nem emlékszik belőle semmire.

Vagy még most is tudnátok bizonyitani a La-Grange tételt?

Letudnátok implementálni egy keresést egy AVL fában?

Nyelvek és automaták megvan még?

Persze, előny ha hallottál már ezekről és az ilyen jellegű dolgokról, de ne állítsuk már be azt, hogy ez létszükséglet, meg szemléletmódot formál. Főleg ezek a dolgok egyetemi előadások és gyakorlatok keretei között voltak nagyon unalmasak. Ugyanannyi idő vagy kevesebb idő alatt szerintem eltudtam volna sajátítani bármit a youtebe/coursera/udemy hármasról mert egy kezemen megtudnám számolni hány olyan tanár volt aki élvezte amit csinál.

Szerintem aki okos, és van esze az élethez és szorgalmas az diploma nélkül is pont ugyanolyan jó szakember lesz.

Ha meg valaki sötét, azon a diploma se fog segíteni, és rengeteg ilyen van.

Van jó pár szaktársam aki végig csalta/puskázta az egyetemet. Van munkájuk, de pont ennyit számít a diploma.

Nyilván nem azt mondom, hogy hátrány ha van diplomád, de sokkal jobban számít az abban hogy meddig jutsz ebben a szakmában, hogy mennyire érdekel ez az egész.

nov. 23. 14:20
 92/92 anonim ***** válasza:
62%

90: (nov. 18. 11:12): Tudom milyen "rendszert ágyaz be?" Az így hangzik: "2-eske ágyazzon be, a Doktor Úr már várja, megyünk a kontrollra és emeljük a gyógyszer adagot..."

A hülye poént félre téve. Pont a beágy. rendszer fejlesztőknek kell valamennyivel több "szakmai alázat" mert ott tényleg csapatban kell dolgozni, és ott nem szeretik azokat akik "mindent, mindenkinél, jobban tudnak". Elég hamar elzavarják.

nov. 24. 10:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!