Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem értik meg az emberek...

Miért nem értik meg az emberek, hogy vége az IT "aranykorának"?

Figyelt kérdés

Hogy bárki beléphet az IT világába megfelelő végzettség nélkül? Sokan még mindig azt hiszik, hogy van egy érettségijük, majd elvégeznek valamilyen bootcampet és akkor majd milliókat keresnek. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy még az IT diplomások is szívnak? A külföldi subokon is folyamatosan jönnek az ilyen kérdések, hogy melyik bootcampel van esély, IThez nem kapcsolódó mérnöki diplomával (szóval nem villamos), gazdász diplomával van e esély. Miért nem bírják felfogni, hogy el kell menni egy egyetemet elvégezni IT szakon? Ha már váltani akarnak, legalább annyi legyen bennük, hogy elvégzik az alapképzést.

Tudom, hogy régebben ment így is. De már nem az a világ van és nem is lesz az. Szerintem a jelenlegi helyzettől jobb nem lesz. A cégeknek sem éri meg, hiszen a legtöbb egy rosszabb egyetemista szintjén nem volt összeségében. Jóval többet kellett velük bajlódni.

Nem hiába zárnak be a bootcampek sem.

A munkatársam is most tanít 1 gépészmérnököt, 2 gazdászt és egy építészt. Megkérdeztem, hogy komolyan gondolja, hogy el tudnak majd helyezkedni. Természetesen ő sem gondolta komolyan, de mivel fizetnek neki, így oktatja őket. Szóval ezek az emberek még magán órákra is hajlandóak költeni ahelyett, hogy belátnák, hogy IT diploma nélkül nem fog menni.

Ezt miért nehéz felfogni, amikor általában az ilyen kérdések alatt megmondják nekik?

nov. 9. 11:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/121 anonim ***** válasza:
89%

"Az, hogy te történetesen a GDF-re jártál, indifferens. Az az intézmény a szakma legalját képzi, és ennek nem csak az oktatói állomány alacsony kvalitása az oka, hanem a hallgatói állományé is."

Úgy mondasz saját magadnak ellent, hogy észre sem veszed. Engedd meg, hogy egy korábbi(17es) kommentedből:

"Már elmondtam itt egy párszor, nincs okosak és hülyék egyeteme. Mindenki egy helyre jár."

dec. 12. 13:05
 102/121 anonim ***** válasza:
0%

Lám! Még ezt a rövidke mondatot sem sikerült megértened.

Szomorú ez. Nagyon szomorú.

dec. 12. 13:17
 103/121 anonim ***** válasza:
91%

#100:

1: erre nem is reagálok inkább. Nyilván nem 3x365/2*24 órában tanultam, te is nagyon jól érted.

2: Akkor még viszonylag használatbnan volt a scsi, de korából kifolyólag pont hogy neki illett volna ismernie. Arra akartam célozni, hogy totál inkompetens tanáraim voltak, a legjobb tanárok érdekes módon mind külsősök voltak

3: NEM a GDF-re jártom,m ezt meg honnan vetted? A Budapesti Műszaki Főiskolára jártam, és NEM Kovács Magdáról beszéltem. És arról sincs fogalmam, hogy honnan tudod, hogy én hol tartok.

dec. 12. 13:32
 104/121 anonim ***** válasza:
43%

Úgy érzem kicsit összekuszálódtak a szálak...

Csak hogy tudd ki kicsoda: én a 96, 98, és 103 voltam, a többi valaki más.

dec. 12. 13:34
 105/121 anonim ***** válasza:
0%

"NEM a GDF-re jártom"

Nem oszt, nem szoroz. Akár oda is járhattál volna.

A BMF 2000-ben startolt. Akkor a SCSI szabvány már rég halott volt.

A margaréta tárcsás nyomtatóról meg annyit, hogy én vettem egyet (k.rva olcsón), még valamikor 1999 környékén, és a betűképe tökéletes volt, az akkor még sokak által használt, 9 vagy 24 tűs mátrix nyomtatók produktumához képest. Hogy a zajszennyezésről ne is tegyek említést.

Bizonyos dolgokat azért tanul az ember egy-egy szakmán belül, mert adott dolgok a szakmán belül mérföldkőnek, de legalábbis kurriózumnak számítottak.

A mai kovácsok totál bele vannak buzulva a régi üllőkbe (százezrekért cserélnek gazdát), az autószerelők meg a 60-80 éves régi sz.rokba.

dec. 12. 13:54
 106/121 anonim ***** válasza:
100%

#105: tökre nem 200-ben startolt, de mindegy. Azért a BMF-et ne hasonlítsd már a GDF-hez, ami valóban a legalja. (Volt egy csoporttársam, akinek már volt egy GDF-es diplomája, holott annyira segghülye volt, hogy nemhogy 1-es, de konkrétan 0 azaz NULLA pontos zh-kat írt. Ki is hullott az első félévben. Szóval azt valóban bárki elvégzi.)

De amúgy annyira elbeszélünk egymás mellett (a margarétatárcsás nyomtató biztos érdekes kuriózum, de a linux fontosabb lenne), ráadásul személyeskedsz is, hogy részemről befejeztem a vitát.

dec. 12. 14:57
 107/121 anonim ***** válasza:
100%
bocs, 's/200/2000/'
dec. 12. 14:57
 108/121 anonim ***** válasza:
0%

A linux nem fontos. Egyetlen egy szoftver sem fontos.

Annyira fontosak ezek csak, hogy demózni lehessen velük bizonyos dolgokat (pl. ütemező, memória menedzsment, file rendszerek, hálózati elemek, protokollok, stb.). Aztán itt vége.

Aki linuxozni akar, az bármikor megteheti. Mellesleg, éppen az egyetemi hallgatói körök röptették meg a linuxot annyira, hogy mára ismertséggel bírjon. Nem véletlen, hogy a linux penetrációja ma is a felsőoktatási koleszokban a legmagasabb.

dec. 12. 15:04
 109/121 anonim ***** válasza:
91%
Igazad van! A margarétatárcsás nyomtató a fontos!
dec. 12. 15:10
 110/121 anonim ***** válasza:
0%
Igen, a benne rejlő technológia okán az a fontos. A linux is fontos lesz, persze nem ennyire, de 50 év múlva majd az is lábjegyzet lesz a fólián, a windows-zal és sok egyébbel együtt.
dec. 12. 15:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.