Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gazdaságinformatikus szakon...

Gazdaságinformatikus szakon mennyire lehet megtanulni programozni?

Figyelt kérdés

Idén felvétilezem és erre szakra szeretnék menni a Pannon,BGE pszk vagy az Óbudai egyetemre.

Az infóbol már megcsináltam az emeltet 77%ra és a közép matekom 83% lett és most fogok végezni a technikumban.

Egy programtervező informatikus mennyivel nyújthat többet ennél?

Nem tudom mennyire jöhetne a programtervező informatikus szóba mert ismeresők elmondása alapján nagyon sok ott matek és a nehézsége is közelít egy matek szakéhoz.

Megjegyzés mérnökinformatikus sajnos az én esetemben nem játszik mert semmi műszaki érzékem és így nem hiszem, hogy bírnám a mérnöki tárgyakat.

jan. 10. 11:09
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
45%
Amennyire gazdaságinformatikus szakon megtanulnak vakbelet műteni annyira meg lehet tanulni programozni is.
máj. 17. 10:45
 42/46 anonim ***** válasza:
65%
#41 azért annál kicsit jobban, de értem a mögöttes tartalmat 😄😆
máj. 19. 07:18
 43/46 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező! jan. 10.-óta eltelt fél év.

Mi a kifogásod, hogy nem tanultál meg azóta programozni? :)

jún. 4. 12:51
 44/46 A kérdező kommentje:

Természetesen tanultam és próbáltam fejleszteni magam a docker,linux meg javában plóéldául de a kérdés nem erről szól.

A kérdés az, hogy tud-e jó alapokat adni egy gazdaságinformatika képzés a szakmához vagy érdemesebb e helyette egy programtervező informatikára vagy Üzemmérnök-informatikus szakra?

jún. 4. 12:56
 45/46 A kérdező kommentje:
*például
jún. 4. 12:56
 46/46 anonim ***** válasza:
35%

Segítek.

(1) Kinézel egy (1) stacket és azon belül egy (1) nyelvet és azon felül JavaScriptet.

(2) Keresel hozzá egy jó kurzust a FreeCodeCamp csatornán vagy Udemy-n. Megtanulod a nyelv alapjait.

(3) Ugyanezen a nyelven keresel objektum-orientált programozás, design patterns és algoritmus kurzusokat és azokat is végigtolod. (Vannak ilyenek Python, Java, C++, JavaScript stb. nyelvekhez is.)

(4) NEM hagyod magad elcsábítani “jobb, fancybb, gyorsabb, coolabb, újabb” nyelvre!!! Hanem csinálod azt, amit elkezdtél.

(5) Csinálsz projekteket és keresel a stackhez illő gyakornoki munkát.

Őszintén, akár szociokulturális animátor szakra is járhatsz ha amúgy Udemy-n rendesen kiképzed magad legalább egy nyelvre és tanulsz egy kis OOP-t, design patterns-t, algoritmusokat és adatstruktúrákat, és gyakornokoskodsz kicsit.

jún. 4. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!