Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gazdaságinformatikus szakon...

Gazdaságinformatikus szakon mennyire lehet megtanulni programozni?

Figyelt kérdés

Idén felvétilezem és erre szakra szeretnék menni a Pannon,BGE pszk vagy az Óbudai egyetemre.

Az infóbol már megcsináltam az emeltet 77%ra és a közép matekom 83% lett és most fogok végezni a technikumban.

Egy programtervező informatikus mennyivel nyújthat többet ennél?

Nem tudom mennyire jöhetne a programtervező informatikus szóba mert ismeresők elmondása alapján nagyon sok ott matek és a nehézsége is közelít egy matek szakéhoz.

Megjegyzés mérnökinformatikus sajnos az én esetemben nem játszik mert semmi műszaki érzékem és így nem hiszem, hogy bírnám a mérnöki tárgyakat.

jan. 10. 11:09
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
60%

#18.Szerintem jól jársz mindkettővel.

Mind a Veszprémi Egyetem, mind az ÓE teljesen korrekt és nem zsigereli ki annyira a hallgatókat, mint az ELTE-Ik.

Pest azért előnyösebb, mert jobb ismeretség szerezhető. De amúgy tudásban, elhelyezkedésben nincs jelentős különbség.

jan. 26. 13:46
 22/46 anonim ***** válasza:
23%

21. "nem zsigereli ki annyira a hallgatókat, mint az ELTE-Ik"

Jogos. Projektmenedzserkedni, scrum masterkedni, esetleg egyszerűbb kódolási munkákhoz meg bőven elég a gyengébb képzés is, gazdasági informatika diplomával úgysem ő lesz a senior architect.

jan. 26. 14:06
 23/46 anonim ***** válasza:
66%

#2.Senior architect miért ne lehetne belőle?

Nem nagy dolog, tapasztalathoz kötött az egész és szépen meg kell lépni a ranglétrát. Ahhoz már bármelyik BSC elég lehet, utána a cégen belül kell fejlődni.

Data Scientist meg nem lesz belőle semmilyen BSC-vel, ahhoz kell MSC vagy PHD, ott meg már oly mindegy. De amit a kérdező írt az egy szűk terület, ahhoz mindenképpen feljebb kell lépni.(kiberbiztonság MSC akár)

De továbbra sem releváns amit írsz, mert nem ismered a képzést.

Ajánlom, hogy nézz át egy tantervet.(NIK-ken tanul együtt programozást a gazdinfó szakos az ÓE-n, együtt a mérnökinfósokkal, csak úgy megemlíteném)

Prog4-ig mindent tanulnak az ÓE-s gazdinfósok is, utána specializáció után válik szét a képzés igazán.(hozzátéve, hogy mérnökinfósok közül sem lesz mindenki fejlesztő spec-ces)

jan. 26. 14:29
 24/46 anonim ***** válasza:
66%

De hozzátéve, hogy képzés és képzés között elég nagy különbség van, szemlélet terén is.

Nem mindegy, hogy Corvinuson, BGE-n vagy ÓE-n vagy gazdinfós.(utóbbit nem titok, hogy szoftverfejlesztő vég elég komolyan pénzeli, hogy legyen elég C# fejlesztő gyakornokuk)

jan. 26. 14:32
 25/46 anonim ***** válasza:
0%
23. Ismerek egy tucat gazdinfóst, egy sem lett közülük sem szoftvermérnök, sem data scientist (akkor sem, ha szerettek volna). Sales-es, scrum master, projekt menedzser lett belőlük. Te ismersz ellenpéldákat?
jan. 26. 15:52
 26/46 anonim ***** válasza:
83%

#25.Igen ismerek, számtalan fejlesztő került ki KGK gazdinfóról.

Voltak akik továbbmentek MSC-re és folytatták a tanulmányokat, nincs ebben semmi fura.

Amiket feltüntettél azok csak pozíciók, részterületek és elég kevesen kezdenek scrum master pozícióban, többsége code monkey-ként kezdi a pályafutást, valami senior mellett, aztán kinek melyik tetszik jobban, választanak egy megfelelő területet.

Nincs abban semmi fura, ha valaki mérnökinfón végzett, mégis neki a projekt menedzser terület fekszik jobban. De mint írtam nézd meg a tantervet.(bár NIK-kesként én első kézből tudok mondani jó pár KGK-s gazdinfós aki gond nélkül megcsinált 4 prog tárgyak, mert nekik is kötelező, és simán el tud helyezkedni junior C# .net devként)

jan. 26. 16:26
 27/46 A kérdező kommentje:
Elnézve a válaszokat talán még a BME vik vagy az Óbudai féle üzemmérnök informatika opció talán ezeken kevesebb a mérnöki tárgy.
jan. 26. 17:04
 28/46 anonim ***** válasza:
79%

Üzemmérnökről nem tudsz később MSC-re menni ha úgy látod, hogy szükséges lesz.

De ha ezt tudomásul veszed az is jó választás.

jan. 26. 17:27
 29/46 A kérdező kommentje:

Úton útfélen azt hallani, hogy az itban hogy az informatikában az egyetemen kívül nem számít, mit tanulsz, és még az sem létfontosságú, mert egy érettségivel vagy tanfolyammal is nagy karriert lehet befutni, ha az ember elég szorgalmas és jól tudja a dolgokat.

Szóval szerintem egy alap diploma bőven elég és nem fog számítani,Bprof vagy BSc van írva a papírra írva egy olyan szakmában, ami amúgy se papíralapú.

Az msct meg nem tervezem egyenlőre örülök ha megvan egy alap diploma.

Ez mind csak az én maganvéleményem és lehet, hogy tévedek a Bproffal kapcsolatban.

jan. 26. 17:34
 30/46 anonim ***** válasza:
66%

"Úton útfélen azt hallani, hogy az itban hogy az informatikában az egyetemen kívül nem számít"

Ez nagyon nem igaz, kezd telítődni a szakma és olyan szakemberekre van szükség akik mély tudással rendelkeznek. Engedd el a marketingrészét amivel etetik az embereket, mert nagyon nem igaz.(nem mellesleg most elég nagy freeze van a junior dev. piacon, nagyon nehéz a pályakezdők sorsa)Valami alapján szűrni kell, az pedig a végzettség és a portfólió. Külön-külön nem elég egyik sem, de együtt már jó eséllyel pályázhatsz majd.(utána meg a tapasztalatok számítanak majd)

MSC-t pedig nem szabad elvetni, akár később levezőin, külföldön stb. a BSC nyitva hagyja előtted az ajtót, ez a különbség a kettő között.(mert nem tudhatod hogy 10-20 év múlva mit kell majd tanulnod)

És ha tovább telítődik a piac még inkább afelé hajlik a dolog, hogy jól fog jönni a magasabb képesítés, MSC-n már igazán el lehet mélyedni 1-1 témában(legyen az kiberbiztonság, infós matek, vagy mérnöki, fejlesztői, data science terület).

jan. 26. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!