Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gazdaságinformatikus szakon...

Gazdaságinformatikus szakon mennyire lehet megtanulni programozni?

Figyelt kérdés

Idén felvétilezem és erre szakra szeretnék menni a Pannon,BGE pszk vagy az Óbudai egyetemre.

Az infóbol már megcsináltam az emeltet 77%ra és a közép matekom 83% lett és most fogok végezni a technikumban.

Egy programtervező informatikus mennyivel nyújthat többet ennél?

Nem tudom mennyire jöhetne a programtervező informatikus szóba mert ismeresők elmondása alapján nagyon sok ott matek és a nehézsége is közelít egy matek szakéhoz.

Megjegyzés mérnökinformatikus sajnos az én esetemben nem játszik mert semmi műszaki érzékem és így nem hiszem, hogy bírnám a mérnöki tárgyakat.

jan. 10. 11:09
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
64%

Más szakon pedig nem igazán oktatják.

Oktatási rendszer rákfenéje ez, hogy csak így vannak összepárosítva.

Nincs olyan képzés, ami mindenkinek jó lenne.

(bár hozzátenném, aki ezekre a szakokra megy csak nagyon-nagyon kevesen foglalkoznak beágyazott vagy alacsonyszintű programozással, kb. 4-5%, többnyire aki meg arra a szakra megy sosem találkozott ezekkel a tárgyakkal)

Nyilván nem meggyőzni akarlak és valószínűleg nem is tudlak.

Ez esetben egy BSC + MSC, és az utóbbin már lesz kimondottan olyan szak amit szeretnél.(gazdinfó után simán tudsz MSC-ni)

Azért viszonylag releváns lehet amit írok, mert én is felsőoktatásban vagyok jelenleg.

jan. 18. 21:30
 12/46 anonim ***** válasza:
82%
Én a BGE-PSZK gazdaságinformatikán végeztem idén, szerintem elég kevés szoftverfejlesztői ismeretet ad át. Ha ilyen irányban szeretnél elmenni, akkor 1-2 udemys vagy courseráa kurzus elvégzése ajánlott mellé MINIMUM.
jan. 20. 17:20
 13/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat végül ezek alapjàn ez a sorrend egyenlőre.

Elte ik programtervező informatikus

Oe kgk gazdaságinformatikus

Bge pszk gazdaságinformatikus

Pe mik gazdaságinformatikus (Zalaegerszeg mert ott élek most)

Pe mik programtervező informatikus

A sorrenden az még módosíthat ha a pannon összejön a duális képzés mert a többéves tapasztalat amit ez adhat sokat hozzáad a képzéshez és nem is teljesen pályakezdőként lépek ki az egyetemről.

jan. 23. 03:44
 14/46 anonim ***** válasza:
75%
Duális halott dolog itthon, jól hangzik papíron de a megvalósítás elég keserves. Aki jó szakember az találni fog anélkül is.
jan. 23. 09:25
 15/46 A kérdező kommentje:

Igen nem a legjobb megoldás de ha az ember vidéken tanul sajnos nem nagyon van más mód több év tapasztalat begyűjtésére gyakornokként. Budapesten meg azért visszonylag sok a gyakornoki állás.

jan. 23. 09:38
 16/46 anonim ***** válasza:
75%

Van home office lehetőség, már a vidéki is simán el tud helyezkedni.

Sokat interjúztam, volt kimondottan olyan meló is, ahol csak online munkavégzési lehetőség volt.

jan. 23. 10:08
 17/46 anonim ***** válasza:
58%

A kérdést látom kiemelted, gondolom önmegerősítést vársz.

De azt tudomásul kell venni, hogy a hazai közoktatás amúgy sem a jéghegy csúcsa. Adnak némi alapot(azt legalább egész jól), de úgy is a cégeknél tanulsz majd fejleszteni, éles projekteken.

Fontos a kommunikációs készség, a probléma felmérése, amit nem ad meg a diploma, hanem csak sok-sok gyakorlással tudsz elérni.

Meg van egy csomó soft-skill, ami szintén munka közben alakul ki.

Ha elmész programtervezőire, vagy mérnökinfóra kapsz egy jól strukturált anyagot + temérdek elméleti tudást.

A gazdinfó meg teljesen más jellegű és szemléletű képzés. Csak talán az ÓE tanít meg úgy ahogy programozni, de ott meg a mérnökinfón jobban jársz.

Nagy műszaki érzéket úgy egyik sem igényel, elvégre ez nem villamosmérnök képzés és a tanárok is tisztában vannak vele.(matekból viszont nem kímélik az embert egyik képzésben sem)

jan. 26. 12:10
 18/46 A kérdező kommentje:

Akkor valószínűleg tényleg csak a programtervező informatikus szak vagy az Óbudais gazdinfo lesz a reális opció.

jan. 26. 12:59
 19/46 anonim ***** válasza:
18%

Az a kérdés, hogy a papírért, vagy a tudásért mész: Ha a papír kell, akkor menj a BGE-PSZK gazdinfójára, ha a tudás kell, akkor menj mérnökinfóra, a proginfóval nem szívnék, mert az átlag programozót szerintem feleslegesen traktálják ott annyi matekkal.

#12-es voltam.

jan. 26. 13:29
 20/46 anonim ***** válasza:
68%

Mérnönikonfón sincs kegyelem matekból.

Analízisből, diszkrét matekból, lineáris algebrából, valószínűségszámításból és matematikai statisztikából kapnak ott is 3-4 félévnyi anyagot.

Ha van ami nem megkerülhető az az matek, leginkább azért mert ez nem szoftverfejlesztő OKJ, hanem tovább lehet menni MSC-re is.

jan. 26. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!