Gazdaságinformatikus szakon mennyire lehet megtanulni programozni?
Idén felvétilezem és erre szakra szeretnék menni a Pannon,BGE pszk vagy az Óbudai egyetemre.
Az infóbol már megcsináltam az emeltet 77%ra és a közép matekom 83% lett és most fogok végezni a technikumban.
Egy programtervező informatikus mennyivel nyújthat többet ennél?
Nem tudom mennyire jöhetne a programtervező informatikus szóba mert ismeresők elmondása alapján nagyon sok ott matek és a nehézsége is közelít egy matek szakéhoz.
Megjegyzés mérnökinformatikus sajnos az én esetemben nem játszik mert semmi műszaki érzékem és így nem hiszem, hogy bírnám a mérnöki tárgyakat.
Más szakon pedig nem igazán oktatják.
Oktatási rendszer rákfenéje ez, hogy csak így vannak összepárosítva.
Nincs olyan képzés, ami mindenkinek jó lenne.
(bár hozzátenném, aki ezekre a szakokra megy csak nagyon-nagyon kevesen foglalkoznak beágyazott vagy alacsonyszintű programozással, kb. 4-5%, többnyire aki meg arra a szakra megy sosem találkozott ezekkel a tárgyakkal)
Nyilván nem meggyőzni akarlak és valószínűleg nem is tudlak.
Ez esetben egy BSC + MSC, és az utóbbin már lesz kimondottan olyan szak amit szeretnél.(gazdinfó után simán tudsz MSC-ni)
Azért viszonylag releváns lehet amit írok, mert én is felsőoktatásban vagyok jelenleg.
Köszönöm a válaszokat végül ezek alapjàn ez a sorrend egyenlőre.
Elte ik programtervező informatikus
Oe kgk gazdaságinformatikus
Bge pszk gazdaságinformatikus
Pe mik gazdaságinformatikus (Zalaegerszeg mert ott élek most)
Pe mik programtervező informatikus
A sorrenden az még módosíthat ha a pannon összejön a duális képzés mert a többéves tapasztalat amit ez adhat sokat hozzáad a képzéshez és nem is teljesen pályakezdőként lépek ki az egyetemről.
Igen nem a legjobb megoldás de ha az ember vidéken tanul sajnos nem nagyon van más mód több év tapasztalat begyűjtésére gyakornokként. Budapesten meg azért visszonylag sok a gyakornoki állás.
Van home office lehetőség, már a vidéki is simán el tud helyezkedni.
Sokat interjúztam, volt kimondottan olyan meló is, ahol csak online munkavégzési lehetőség volt.
A kérdést látom kiemelted, gondolom önmegerősítést vársz.
De azt tudomásul kell venni, hogy a hazai közoktatás amúgy sem a jéghegy csúcsa. Adnak némi alapot(azt legalább egész jól), de úgy is a cégeknél tanulsz majd fejleszteni, éles projekteken.
Fontos a kommunikációs készség, a probléma felmérése, amit nem ad meg a diploma, hanem csak sok-sok gyakorlással tudsz elérni.
Meg van egy csomó soft-skill, ami szintén munka közben alakul ki.
Ha elmész programtervezőire, vagy mérnökinfóra kapsz egy jól strukturált anyagot + temérdek elméleti tudást.
A gazdinfó meg teljesen más jellegű és szemléletű képzés. Csak talán az ÓE tanít meg úgy ahogy programozni, de ott meg a mérnökinfón jobban jársz.
Nagy műszaki érzéket úgy egyik sem igényel, elvégre ez nem villamosmérnök képzés és a tanárok is tisztában vannak vele.(matekból viszont nem kímélik az embert egyik képzésben sem)
Akkor valószínűleg tényleg csak a programtervező informatikus szak vagy az Óbudais gazdinfo lesz a reális opció.
Az a kérdés, hogy a papírért, vagy a tudásért mész: Ha a papír kell, akkor menj a BGE-PSZK gazdinfójára, ha a tudás kell, akkor menj mérnökinfóra, a proginfóval nem szívnék, mert az átlag programozót szerintem feleslegesen traktálják ott annyi matekkal.
#12-es voltam.
Mérnönikonfón sincs kegyelem matekból.
Analízisből, diszkrét matekból, lineáris algebrából, valószínűségszámításból és matematikai statisztikából kapnak ott is 3-4 félévnyi anyagot.
Ha van ami nem megkerülhető az az matek, leginkább azért mert ez nem szoftverfejlesztő OKJ, hanem tovább lehet menni MSC-re is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!