Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Gazdaságinformatikus szakon...

Gazdaságinformatikus szakon mennyire lehet megtanulni programozni?

Figyelt kérdés

Idén felvétilezem és erre szakra szeretnék menni a Pannon,BGE pszk vagy az Óbudai egyetemre.

Az infóbol már megcsináltam az emeltet 77%ra és a közép matekom 83% lett és most fogok végezni a technikumban.

Egy programtervező informatikus mennyivel nyújthat többet ennél?

Nem tudom mennyire jöhetne a programtervező informatikus szóba mert ismeresők elmondása alapján nagyon sok ott matek és a nehézsége is közelít egy matek szakéhoz.

Megjegyzés mérnökinformatikus sajnos az én esetemben nem játszik mert semmi műszaki érzékem és így nem hiszem, hogy bírnám a mérnöki tárgyakat.

jan. 10. 11:09
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem minden szakon leginkább rajtad múlik, meddig jutsz. Prog. infón nyilván sok a matek, aminek nagy részét nem fogod hasznosítani munkád során. Gazd. infón kevesebb a matek, viszont ott meg gazdasági tárgyak vannak. Elhelyezkedés és várható fizetés szempontjából a mérnökinfó a legjobb, de a matek nyilván ott is húzós.
jan. 10. 11:14
 2/46 anonim ***** válasza:
83%

BGE-t azt elfelejteném, gazdasági egyetemen aligha fogsz programozást tanulni. A Pannon egyetemen inkább a proginfó ajánlott, ott korrekten megtanulsz.

Ami az Óbudai Egyetemet illeti, ott a NIK-kel együtt tanultok programozni szóval szerintem teljesen korrekt ott a gazdinfó.

Igazából tanterv és egyetem függő, nézd át mi ami fontos számodra és az alapján dönts.

Mert gazdinfó és gazdinfó között is van különbség, nyilván egy gazdasági egyetemen más jellegű képzés, mint egy műszaki beállítottságú egyetemen.

jan. 10. 11:48
 3/46 anonim ***** válasza:
54%
Több kollégám is volt, akik az ÓE-n végeztek gazdinfót. Mindannyian nagyon felkészültek, jó szakemberek voltak. Banki szektorban, adattudományban, big data területeken jó tudást ad ez a képzés az alapján, amit én láttam.
jan. 10. 13:28
 4/46 anonim ***** válasza:
40%

3. “ adattudományban, big data területeken jó tudást ad”

Semmilyen tudást nem ad adattudományban, ne vezesd félre a kérdezőt. Nekem vannak gazdinfós kollégáim, akik azt állították, hogy az adattudományban is jártasak – scrum master lett belőlük. A Jirát, Outlookot tudják kezelni, nem tudnak még programozni se, nemhogy adatot modellezni…

1. “Elhelyezkedés és várható fizetés szempontjából a mérnökinfó a legjobb”

Nem tudom, melyik univerzumban, gondolom a mérnökinfó hallgatók menzai beszélgetései közben. A mérnökinfó eleve egy elhibázott (kizárólag magyar) koncepció – gyengébb, mint a proginfó, de tele van felesleges “műszaki” tárgyakkal, amelyekkel végigszivatják a hallgatókat, és amelyeket soha többet nem fognak használni – mivel villamosmérnökök sem.

Kérdező ha teheted, menj rendes programtervező informatikus szakra. Ha félsz tőle, akkor jó a gazdinfó is, programozó, projektmenedzser stb. ezzel is lehetsz. Kinézel mellette egy technológiai stacket (Java, C#/.NET stb.), rendesen megtanulod Udemy-ről és jelentkezel gyakornoknak már egyetem alatt. Ugyanoda jutsz vele, mint a 100 millió indiai, akikkel versenyezni fogsz a munkaerőpiacon.

jan. 11. 07:19
 5/46 anonim ***** válasza:
14%
#4.Matek sem hasznosabb amit ott tanulnak, de írásodból nekem az jön le, hogy sok közöd nincs az egyetemi oktatáshoz, mert ennyi hülyeséget rég olvastam egy hozzászólásban róla.
jan. 11. 08:21
 6/46 anonim ***** válasza:
45%
5. Konkrétan milyen “hülyeséget” véltél felfedezni az írásomban? Esetleg valami konkrét cáfolat?
jan. 11. 08:23
 7/46 anonim ***** válasza:
40%

Gazdaságinformatikus szakról nem programozónak szoktak menni, hanem IT projekt managernek, business analystnek. Ha programozni akarsz, akkor mérnökinfó vagy még inkább proginfó kell. Nézd meg a tanterveket, a gazdinfón alig van programozás, az is csak nagyon alap dolgokról.

Még ha mellette önszorgalomból tanulsz is programozást, álláskeresésnél hátrányban leszel egy proginfóssal szemben.

jan. 11. 10:12
 8/46 A kérdező kommentje:

2. Amit írsz az devops/üzemeltetői vonalon is igaz?

Ez a terület is tetszik és otthon már probálkozok megismerkedni a Linuxal és a dockerel meg a jenkinsel.

jan. 14. 10:55
 9/46 anonim ***** válasza:
0%

Ez esetben jobban jársz a mérnökinfóval.

Ha meg tudsz barátkozni kicsit a digitális technika és a számítógép architektúrával. Fizika túlélhető, 1 féléves rövid tárgy csak a NIK-en.

jan. 18. 19:15
 10/46 A kérdező kommentje:

De nem érted?

Semmi műszaki érzékem a technikumban ahol tanulok ott is alig mentem át most félévkor az ilyen elektromosságtan meg hasonló tárgyakon egy mérnökinfon vagy üzemmérnökinfon csak elvéreznék a mérnöki tárgyakon úgyhogy inkább passzolnám ezeket:)

jan. 18. 21:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!