Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri egyetemre menni?

Megéri egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Programozni akarok profi szinten. Nem tudom eldönteni hogy menjek egyetemre vagy inkább tanuljak magamtól itthon. Matekból eléggé gyenge vagyok, de nem lenne gond megtanulni. Megéri az egyetem? Tapasztalatok?
2023. máj. 13. 13:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
11%
A legpengébb valaha volt kollégáim többségének nem volt (informatikai) diplomájuk. Ők is voltak valaha juniorok.
2023. máj. 13. 17:46
 22/64 anonim ***** válasza:
42%

"A legpengébb valaha volt kollégáim többségének nem volt (informatikai) diplomájuk. Ők is voltak valaha juniorok"

Ezzel nem dicsekednék mert ez csak azt minősíti hogy milyen retek helyen dolgoztál. Gondolom borítékba kaptad a fizut olyan remek és modern hely lehetett hogy a bejelentéssel/adózással sem foglalkoztak.

(Nyugodtan kíméld meg magadat a választól, tudom előre hogy mit reagálnál - egyenesen a Facebook székhelyén Palo Alotban ahol 8 általánosa volt a vezető fejlesztőnek)

2023. máj. 13. 17:50
 23/64 anonim ***** válasza:
73%
#21 melyik cégnél találhatók ezek a legpengébb diploma nélküli fejlesztők?
2023. máj. 13. 17:54
 24/64 anonim ***** válasza:
10%

Jó nyilván 1-2 speciális esetből következtetünk általános dolgokra...

Az úgy nem pálya, az emberek többségének igen is kelleni fog a diploma, már csak az egyetem alatt szerzett ismeretségek végett is.

Az nem fog érdekelni senkit ha 5-6 évig szenvedsz a matekkal, de ott lesz a papírod + ha jól csinálod közben tapasztalatra is tudsz szert tenni az egyetem alatt, mert örömmel fogadják a hallgatókra.(ellenben a gyorstalpatós, meg otthon "megtanultam" mindent szintű egyéneket)

2023. máj. 13. 17:54
 25/64 anonim ***** válasza:
72%

>>A legpengébb valaha volt kollégáim többségének nem volt (informatikai) diplomájuk. Ők is voltak valaha juniorok.

Ezt már többször elhazudtad. Nem kéne erőltetni. Pláne, ha tudnád, milyen nagy hülyeség lenne, ha igaz lenne.

2023. máj. 13. 17:55
 26/64 anonim ***** válasza:
13%
#23 Nagy nemzetközi multicégeknél, ismert nyugati ügyfelekkel.
2023. máj. 13. 17:59
 27/64 anonim ***** válasza:
17%
#26 oké, de melyiknél? "Nagy nemzetközi multicég" a Tesco és a Google is.
2023. máj. 13. 18:08
 28/64 anonim ***** válasza:
28%

Igen.

BME VIK Mérnökinfón egyik előadáson (amúgy több előadáson is mondták már ezt) az előadó azt mondta, hogy "Itt állok a jövő IT vezetői előtt". Akkor picit értelmetlen ego boostnak gondoltam, de mégis csak volt benne valami.

Az aki elvégzi a BME VIK bármely szakát egy elitebb közösségbe került és nagy részt sokan elég szép pályát befutnak majd.

Tehát tökéletes hely az ismerkedésre, netwokringre.

Ha valaha akármilyen vállalkozást akarsz indítani és itt nem találsz rá megfelelő embereket akkor sehol.

Pont erről beszélgettem egy kollégámmal, hogy ha valaha beindul a side projectem és kell egy AI-os vállalkozó szellemű srác, akkor rögtön tudom háromnak az elérhetőségét.

Egy helyen öszpontosul a tudás a jobb egyetemeken, így lehetőséged van elég jól megalapozni a karriered.

Ezen felül a cégek is körbe állják az egyetemeket, főleg a BME-t. Konkrétan a szomszéd lévő épületekben vannak nagyobb multik, sok "nagyobb" magyar cég és rengeteg kisebb cég. Ezekhez meg egyetemistaként nagyon egyszerű bejutni, mert konkrétan akarják, hogy a BMEsek náluk kezdjenek. Nem véletlenül vannak mellette.

Szerintem karrier elindulásánál nagyon sokat jelent az egyetem.

Az is igaz, hogy egyetemen sok olyan információt tanítanak, ami valószínűleg haszontalan lesz karriered szempontjából, de mindenki megtudja találni azt ami a tantervben neki a legrelevánsabb. Tud olyan specializációra menni, ahol jobban tud fókuszálni arra amit őt érdekli és lehet rengeteg szabvál tantárgyat felvenni amit már tényleg arról szól, amivel az adott illető akar foglalkozni.

A szakdoga és azt előkészítő tantárgyak, mert már 100%ban csak az éreklődési körödről tudnak szólni. Tehát én soha sem értettem azokat, akik azt mondták, hogy az egyetemen nem tanítanak semmit és ott soha sem fogsz megtanulni programozni.

Ha vakon átmész a tanterven és csak a papír érdekel, akkor lehetséges, de ha megpróbálod kihozni belőle a maximumot, akkor rettenetesen sokat fogsz tanulni és rengeteg ajtó fog megnyílni előtted.

Sok tantárgyamat emlékszem, hogy 1-1 cég CEO, CTO-ja tartotta, így ha elég jól teljesítettél a tantárgynál gyakran oda mentek diákokhoz, hogy felajánljanak valamilyen gyakornoki lehetőséget.

Plusz ott van a rengeteg állásbörze, ahol több 100 céggel tudsz beszélni.

Van 1-2 tanszéken külön a cégeknek is irodája.

Szerintem nagyon megéri az egyetem.

Ha nem egyetemre mennél szerintem, akkor is kéne minimum 2 év, hogy elkezdj az programozóként dolgozni, így egyetemmel sem jutsz később a piacra. Ha meg igen, azt karrieredben bőven visszahozza, hogy nem egy no name 16. kerületi KKVban kezdtél el dolgozni, mert csak oda vettek fel, hanem mondjuk már egyetem alatt megkerested diákmunkában ugyanazt a pénzt, mint diploma nélkül kaptál volna, majd pályakezdőként megkapod a br 700-800-at.

2023. máj. 13. 18:13
 29/64 anonim ***** válasza:
18%
Delfi papa ismételten lecsapott:)
2023. máj. 13. 18:27
 30/64 anonim ***** válasza:
42%

Azért ennyire nem kell isteníteni a VIK-t, mint mindenható egyetem.

A megfelelő eszközöket ugyan úgy megkapod a másik 3 fővárosi egyetem azonos szakán(PPTE, OE vagy ELTE).

A többivel egyetértek.

2023. máj. 13. 18:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!