Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri egyetemre menni?

Megéri egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Önköltséges jöhet csak szóba (nappalin), szűkösen, de tudnám majd fizetni kis megtakarításból illetve vállalnék diákmunkát mellette. A terv BGE/BME gazdmen. vagy nemzetközi gazdálkodás lenne. Igaz hogy az egyetemi évek a legszebbek? A munkám miatt nincs nagyon szociális életem, hiányzik a fiatal társaság illetve a diploma miatti jobb elhelyezkedési esélyek, és a magamnak való bizonyítás miatt vágnék bele. Ezek miatt megéri belevágni?

2022. okt. 28. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Megéri. Anyagilag is, a tárasság miatt is. Hajrá!
2022. okt. 28. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek érti meg. Nekem mondjuk pont igen.

Érdekel a szak? (ha nem, akkor nem éri meg)

Szeretsz tanulni? (ha nem, akkor nem éri meg)

Dolgoznál egyetem mellett? (ha igen, akkor azért mérsékeltebb szociális életre számíts)

Kolis lennél?

Amúgy rengeteget tanultam, jó kapcsolatokat szereztem, itt találtam meg a párom, rengeteg barátot. Érdekelt az, amit taultam/tanulok. Enélkül nem tudtam volna elhelyezkedni ezen a területen.

2022. okt. 28. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy megéri, ne viccelj. Főleg ha valami használhatóbb szakra mész, nem bölcsészgazdának (gazdmen). A pénzügy-számvitel, de még a marketing is, sokkal értelmesebb választás.
2022. okt. 28. 18:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak azt az egy kérdést tedd fel magadnak: fogom-e szeretni, amit dolgoznom kell? Semmi más nem érdekes.
2022. okt. 30. 17:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha jó szakot választasz, akkor igen. A büfé szakokon csak időt és energiát pazarol az ember, akkor már inkább valami jó felsőfokú szakképzés.
2022. okt. 31. 21:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem tapasztaltam azt, hogy összeségében nagy különbség volna egy munkahelyi és egy egyetemi közeg közt, esetemben lényegében egyikre sem jellemző az, hogy volna szociális életem (sajnos).

Egyébként én a BGE gazdinfó szakjára járok, nálunk a ginfesek elég passzívok ilyen téren, a többi szakot nem ismerem annyira, de ismerősöktől úgy tudom, hogy ott azért jobban tartják face to face is a kapcsolatot egymással.

2022. nov. 1. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!