Szerintetek megéri egyetemre menni, vagy inkább dolgozni érdemes?
Nekem megérte egyetemre menni, mert ilyen munkám tuti nem lenne, ha érettségi után mentem volna. Mondjuk én viszonylag jó értelmi képességekkel rendelkezem és tanulni is szerettem. Érettségi után elég kevés helyre lett volna esélyem, ahol a képességeimnek megfelelő munkát tudtam volna végezni (eladó, gyár kb... már olyan munkákhoz is tapasztalatot, Excel-tudást stb. várnak el, ahova érettségi elég...). Így meg tudtam válogatni, nem kellett az első munkára igent mondanom, így most nem minimálbért keresek, hanem nettó 250-et.
Amúgy tényleg sok baromi fölösleges dolgot tanulunk egyetemen, de tanulunk mellette épp elég sok hasznosat, plusz ki tudja, kinek mi a hasznos. Illetve azért egyetem mellett is lehet dolgozni... ha nem mocsok szar az órarended, akkor tök jó irodai munkákat is meg lehet csípni, nemcsak a Tescóban csipszkóstoltatást. Vagy ha olyan helyre mész, ahol van kötelező szakmai gyakorlat, még jobb.
#2-es minek tanultál?
Egyébként szerintem ha úgymond "könnyű" szakra mész és a levelezőt választod, emellett pedig tudsz dolgozni, vagy "elismert" szakot választasz, amivel nem lehet Dunát rekeszteni,viszont 100%-ig komolyan veszed, és nem dolgozol mellette akkor mindenképp megéri az egyetem :)
Viszont dolgozni is jobban megéri most, mint lébecolni egy informatikus-könyvtáros vagy ilyesmi szakon. Szerintem a diploma elismertségétől függ.
Jó színvonalú egyetemre mindig megéri menni. Sokkal több lehetőséged lesz utána és a kapcsolati tőkéd is fejlődik.
Olyan szakot kell választani ami önmagáért érdekel, tehetséged van hozzá, szívesen csinálnád. (Eszedbe ne jusson az alapján választani, hogy ma mi keresett a munkaerőpiacon. Teljesen irreleváns, néhány év múlva másképp lesz, ráadásul nem ettől függ a sikerességed.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!