Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megéri egyetemre menni?

Megéri egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Programozni akarok profi szinten. Nem tudom eldönteni hogy menjek egyetemre vagy inkább tanuljak magamtól itthon. Matekból eléggé gyenge vagyok, de nem lenne gond megtanulni. Megéri az egyetem? Tapasztalatok?
2023. máj. 13. 13:55
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
24%
Mit veszítesz vele? A magadtól otthon tanulással nem jutsz semmire, komolyabb helyen nem foglalkoznak ilyen emberekkel.
2023. máj. 13. 14:03
 2/64 anonim ***** válasza:
78%
Igen.
2023. máj. 13. 14:03
 3/64 anonim ***** válasza:
38%

Igen, mert papír nélkül szóba sem állnak az emberrel.

Ez nem azt jelenti hogy elég amit az egyetemen tanulsz, sőt biztosan nem elég, de ha mellette még tanulsz pluszban akkor jól meg lehet lenni.

Elsősorban fővárosban gondolkozz mindenképpen, mert máshol nincs gyakorlati pozíció és az kulcsfontosságú a jövő szempontjából.(akár, hogy később külföldön el tudj helyezkedni, 1-2 év tapasztalattal elég könnyű már)

2023. máj. 13. 14:44
 4/64 A kérdező kommentje:
Főállás mellett is lehetséges az egyetem? Hogy jut elég idő akkor komolyan foglalkozni a programozással? Mert magában az egyetem nem elég , itthon is sokat kell gyakorolni
2023. máj. 13. 14:57
 5/64 anonim ***** válasza:
17%
Nem. Az egyetemen nem tanítanak meg programozni, legalábbis egy hello world szintnél jobban biztosan nem. Ezt szerencsére egyre több cég ismeri fel, így a legtöbb helyen már nem elvárás a diploma. Jobban jársz, ha azt az időt, amíg egyetemre járnál, arra fordítod, hogy képzed magad, hobbiprojekteken dolgozol, esetleg egy-két netes képzést elvégzel, majd pedig elmész juniornak valahova.
2023. máj. 13. 14:58
 6/64 anonim ***** válasza:
83%
Levelezői képzést meg lehet csinálni főállás mellett, sőt még idő is van programozgatni. Minden elhatározás kérdése, nem mondta senki hogy egyszerű út a dev munka felé.(nem véletlenül fizetnek jól, meg van home office lehetőség a legjobb helyeken)
2023. máj. 13. 15:08
 7/64 anonim ***** válasza:
21%

#6.Mérnökinfó- és proginfó képzésen is egy alapvető full-stack tudást kapsz, meg jó elméleti alapokat. De ennél több nem is kell, ott is nagyrészt a saját projektek készítésén van a hangsúly.

Nyilván senki nem fogja az idejét áldozni egy folyamatosan elavuló képzésre/tantervre, amikor tele van a net dokumentációkkal, meg ingyenes, vagy akár fizetős anyagokkal. Amit ezek nem adnak meg az elméleti alap, a határidők, ill. a tűrőképesség kitolása, na ezért kapod a papírt és ezt értékelik a cégek.(+ ugye az is számít legalább 50%-ban, hogy mennyire vagy eltökélt a munka iránt, akár saját projekt stb.)

2023. máj. 13. 15:11
 8/64 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ mit értesz profi szint alatt.
2023. máj. 13. 16:01
 9/64 anonim ***** válasza:
26%

"Főállás mellett is lehetséges az egyetem? Hogy jut elég idő akkor komolyan foglalkozni a programozással?"

Na egy újabb cukrász aki pályaváltóként meg fogja váltani a világot és milliomos programozó lesz... figyelj legegyszerűbb ha leülsz írsz 3 sor kódot aztán rájössz hogy nem neked való.

2023. máj. 13. 16:44
 10/64 A kérdező kommentje:
A matekkal is még külön foglalkoznom kell egyetem mellett,mert sosem ment
2023. máj. 13. 16:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!