Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik egyetemre érdemes...

Melyik egyetemre érdemes menni ha programozást szeretnék tanulni?

Figyelt kérdés
Melyik egyetemre érdemes menni ha programozást szeretnék tanulni?
2022. júl. 1. 14:39
 81/102 anonim ***** válasza:
68%

74. "pedig matek szakos voltam"

Világos. Tehát van egy STEM szakos egyetemi diplomád, konkrétan egyetemet végzett matematikus vagy, és ebből az alapállásból fikázod az egyetemi képzést.

Azt azért megnézném, hogy matek szakos diploma nélkül hova jutottál volna.

2022. júl. 3. 15:06
 82/102 anonim ***** válasza:
22%

Nem ő az első, aki nem képes értékén mérni a tanultakat. Valószinűleg a munkahelyi feladatai, azok jellege is csak erősíti ebbéli meggyőződését.

2022. júl. 3. 15:11
 83/102 anonim ***** válasza:
66%

"Azt azért megnézném, hogy matek szakos diploma nélkül hova jutottál volna."

Valószínűleg ugyanoda jutott volna. A programozó állások nagy részéhez a középiskolás matematika szintje is megfelelő.

2022. júl. 3. 15:31
 84/102 anonim ***** válasza:
22%

Hogyne, a K+F részlegekbe még az osztás is elég.

Hogy el tudják osztani a feladatot maguk között.

2022. júl. 3. 15:40
 85/102 anonim ***** válasza:
65%

81

Miből gondolod, hogy előtte nem dolgoztam. Msc után menten data science poziba, előtte évekig (BI) data analyst voltam. Azért kezdtem el az egész kócerájt, mert a tudományos életben számít a papír is, nemcsak a tudás.

Ismétlem, a papír. Szomorú, ha egy képzés csak arra való, hogy az ember mutogassa, de a tudást hozzá nem az adott intézményben szedi össze.

2022. júl. 3. 16:48
 86/102 anonim ***** válasza:
68%

85. Aha. Tehát MSc-vel rendelkező matematikus vagy, többéves adatelemzői karrierrel, aki youtube-on (is) képezte magát (ahogy mindenki), és akkor ebből az alapállásból javaslod a többieknek, hogy nem kell diploma, mert az haszontalan. 😂😂

Te nem érzed amúgy az ellentmondást? 🤔

2022. júl. 3. 16:53
 87/102 anonim ***** válasza:
30%

86

Lehet, hogy neked is lenne karriered, ha megtanulnál legalább olvasni. ;)

Egy szóval nem mondtam, hogy nem kell papír. Azt mondtam, hogy az a tudás, amit a papír ad, nagyon - nagyon kevés és zömében ígysem alkalmazható az iparban.

Itt tobzódtok, hogy mindenki menjen egyetemre a TUDÁSÉRT, mondván, otthon nem lehet ezeket megtanulni és milyen színvonalas egy mezei magyar egyetem, mindezt azért, mert szopatnak hülyeségekkel. Ez úgy, ahogy van, egy hatalmas f*szság és ha figyelmesen elolvastad volna azt, amit írtam az első hosszabb kommentemben, talán sikerült is volna elsőre felfogni.

Én ezen a ponton kiszállok ebből a vergődésből, az előzmények alapján tök fölösleges ragoznom nekem is a témát. Meddő vita.

2022. júl. 3. 16:58
 88/102 anonim ***** válasza:
30%

Akinek a papír kell, húzza be a leglazább képzést online vagy levelezőn aztán uccu neki. Foglalkozzon a szakterületével, ha doktorálni szeretne, a kutatási témájával. Sokkal kifizetődőbb, mint tárgyak teljesítésébe túl sok energiát belepakolni. Tudást (jobban konstruáltabbat, naprakészebbet, gyakorlati értelemben hasznosat) könnyedén lehet egyetemen kívül is szerezni. Sőt, elsősorban egyetemen kívül.

Ez az én véleményem. Nem fog már változni. Fogadjátok el, én is elfogadom, ha hisztek ilyenekben.

2022. júl. 3. 17:05
 89/102 anonim ***** válasza:
68%

87. Rendben akkor veled is egyetértek. Összefoglalom akkor amit eddig együtt összeszedtünk.

(1) KELL az egyetemi diploma. Jó karrierhez mindenképpen.

(2) Az egyetemi oktatáson olyan matematikai-elméleti alapokat adnak, amiket youtube-ról nem fogsz összeszedni

(3) … ha mégis (például mert remek matek előadások vannak az interneten, sőt, SOKKAL jobbak, mint bármilyen egyetemi órán), akkor sem fogod rendesen megtanulni, mert otthon nincs vizsga, nincs számonkérés, nem kényszerít senki. Megnézed, ameddig nem unod meg (95% feladja pár nap után…), azt hiszed érted, de nem tudnád visszamondani. Két hónap múlva már arra sem emlékszel, hogy mi is volt ez a kurzus.

(4) Konkrétan mindenki otthon tanul meg kódolni, de ez még nem a teljes szakma. Mindenki önképzett valamennyire.

(5) Azonban a csak önképzettek a tapasztalat szerint alulképzettek, szakmailag gyengék. Én is ismerek kivételt, iszonyat profi programozót érettségivel, de nagyon kevés az ilyen kivétel.

2022. júl. 3. 17:07
 90/102 anonim ***** válasza:
12%
88. Én azért ha nem haragszol nem ülnék be egy olyan repülőgépbe vagy önvezető autóba, amelyen egy youtube-ot végzett script kiddie tervezte a fedélzeti szoftvert.
2022. júl. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!