Jövőre megyek informatikára egyetemre, eddig nem tanultam programozást, de szeretnék valamilyen alapokat. Milyen nyelvvel és könyvvel érdemes kezdenem?
Melyik egyetemre mész és milyen szakra? Informatikára :D. Várd meg míg felvesznek szerintem.
Egyébként valahol Turbo C-vel, valahol Visual Basic-kel, máshol meg C-vel kezdik, de még a Pascalt is körbemutatják mint a véres kardot.
BME mérnökinformatikára megyek, szóval nem csak programozás lesz, de azért nem szeretnék teljesen sötétként beülni.
Köszi a válaszokat, akkor a C++ megismerkedésével érdemes leginkább kezdeni?
Mérnök Infón első félév Programozás Alapjai 1. + Szoftver Laboratórium 1 C nyelven van, második félévben C++, 3. 4. Java, aztán szakirány- és választásfüggő.
Ezek alapján a C-t ajánlanám, de talán nyelvspecifikusság helyett általános (akár pseudo-) algoritmizálást tanulnék. Ha mindenképpen el akarod kezdeni, Pascal szerintem jó nekifutásnak, csak ne ragadj le vele túl sokáig. Ha jövőre elkezded, és nyáron átállsz C-re, nem lesz 1. félévben problémád.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!