Melyik egyetemre érdemes menni ha programozást szeretnék tanulni?
Akkor keress rá olyasmire, hogy az illetőt a kora miatt utasították el és ezt közölték is vele.
De lényegtelen, mert értelme nincs annak, amit te bizonygatni próbálsz. A cégek igenis öncélan járnak el, és természetesen az sem mindegy, hogy valaki a 120-adik senkiként kerül a cégnél alkalmazásba, vagy Technológiai vezetőként, netán a részleg igazgatójaként.
"Már bocs, de a ti szinteteken tényleg nem nézik azt, hogy hova jártál, de vannak helyek, ahol ez számít."
A mi szintünkön? Előbb kezdtem el dolgozni a szakmában, minthogy akármilyen helyről valaha diplomám lett volna.
És egy jelenleg a Google-nél dolgozó régi barátomtól sem kértek diplomát.
Melyik is az a szint, ahol ez számít? A fostalicska magyar cégek szintjén biztosan, de oda ki akar menni? Mert én nem szívesen kapnám a bérem borítékban.
21 tehát ha nincs odaírva követelményként, hogy diploma akkor kell diploma, ha meg oda van írva, akkor "persze, hogy nyilván kell diploma" :D
Csak hogy visszatérjünk a valóságba egy picit: még akkor SEM kell diploma az esetek döntő többségében, ha kiírják követelményként az állashirdetésben :)
Szerintem ebben a szakmában aki komolyan azt hajtogatja még, hogy számít, honnan van diplomád, mikor már az is abszurd a legtöbb helyen, hogy egyáltalán legyen szakirányú diplomád (vagy bármilyen), az nem rendelkezik értékelhető ipari tapasztalattal.
Tippre egy takonyképű elsőéves szabadult be ide valamelyik elitegyetemről, aztán papagáj módjára ismételgeti, amit a rektorbácsi mondott az évnyitócskán.
Mielőtt nekem kezdesz el vergődni: van diplomám, 3 is, BME-s is, okkal tartom röhejesnek azt a fals-elitista mesét, amivel ott a kisgyerekeket próbálják motiválni és elhitetni velük, hogy különb a papirkájuk. Nem, nem az.
35,36,37
Rossz helyen tapogatózol, mert nekem nincsenek elveszett éveim. Ami ennek a munkának a felelős, minőségi végzéséhez kell, azt a tudást szerzi meg mindenki aki az alatt képesítést szerez, ami szerinted elvesztegetett idő. Ti nem vagytok képesek olyan színvonalon teljesíteni, ahogy egy átlag diplomás. Sok esetben sajnos sehogy nem vagytok képesek teljesíteni. Ti nem programozni tudtok - mert azt hol is tanultátok volna meg - Hanem csak programozgatni. Általában nagyon light, nagyon amatőr szinten. Ezért nincs rátok kereslet olyan cégek esetében, ahol érdemi munka folyik. Ezekbe a kollektívákba ti nem vagytok képesek integrálódni és ezt nagyon jól tudják a HR-esek is. Ezért nincs esélyetek. Fölösleges ezt tovább ragozni. Te nem dolgozol és soha nem is dolgoztál olyan helyen, olyan pozícióban, ahova egy képesített személy különösebb erőlködés nélkül bejut. A klasszifikált munkahelyekről meg már szót se ejtsük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!