Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen területen éri meg a...

Milyen területen éri meg a legjobban programozni?

Figyelt kérdés

Egyetem végén járok és túl sok dolog érdekel, így inkább azt a területet választanám, amire a legjobban kifizetődő specializálódni.

Most jön a gyakorlatom is lassan, így már jól lenne eldöntenem, hogy mi szeretnék lenni, mert a nyárig kicsit elkéne mélyednem a témában, hogy egyátalán fel is vegyenek az adott pozícióra.

Érdekelnek a beágyazott rendszerek, de úgy hallom ott kb a legalacsonyabb a fizetés.

Magasabb szintű programozás is érdekel (web backend, desktop vagy mobil applikáció készítés), de azok küzül nem tudom mit érne meg elkezdeni.

(Andoridra csináltam már javaával és kotlinnal is appot. Webre csináltam Springgel. Desktopre swinggel)

A játék fejlesztés nem érdekel. Plusz úgy hallottam, hogy az rettenetesen kompetitív és összeségében ledolgozott órákat nézve nem is fizet annyira jól.

Matekból jó vagyok, így szóba jöhetnek pl.: MI-vel kapcsolatos területek is. Alapszinten tanultam hozzá algoritmusokat egyetemen plusz pár házit csináltam a témában (pl.: Q-tanulással kapcsolatban).

Ti mire specializálódnátok?

Miben látjátok a jövőt?

Mi az, amivel a legjobban lehet keresni?

(Nem csak a pénz motivál, de most úgy vagyok vele, hogy kb minden tetszik ami programozás, szóval tényleg mindegynek érzem motiváció szempontjából, hogy web backendet csinálok vagy beágyazott renszereket programozok)

2022. jan. 28. 13:17
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%
Nagyságrendbeli különbség jellemzően cégek között van, nem specializációk között. Lehetsz pl. senior machine learning engineer valami noname kkv-nál és egy sima frontend fejlesztő a fizetésed többszörösét fogja keresni mondjuk egy Google-nél.
2022. jan. 28. 13:41
 2/45 anonim ***** válasza:
79%
Ha a pénz a legnagyobb motiváció, akkor data science, machine learning, illetve solidity/blockchain, cloud lesz amit te keresel.
2022. jan. 28. 13:55
 3/45 anonim ***** válasza:
77%

Nos a lehetosegek szama kozel vegtelen. Az se mindegy, hogy teruletileg hol szeretnel elhelyezkedni. Ha videken, akkor kb. odamesz, ami van, sajnos nem igazan van valasztek. Budapesten mar nagyobb valasztek van, de azert hozza kell tenni, hogy a multik tobbsege Magyarorszagra nem a technikai kihivasokat hozza, hanem az a munkanak azt a reszet, amit nyugaton kevesbe szivesen vegeznek el. Bar ez mostanaban javulni latszik.

Osszessegeben, ha valoban jo vagy matekbol, akkor azt a tudast nem hagynam veszni. Igy szamgraf, AI, robotika, big data iranyok kozul valogatnek elsosorban. Szerintem hosszutavon egy szimpla backendes melo valsz nem elegitene ki szakmailag.

2022. jan. 28. 14:58
 4/45 anonim ***** válasza:
1%

Nézd kérdező, a beágyazott rendszerek fizet alapjában a legjobban. Ezt a területet ismerni kell és ide valóságos tudás kell, ezért.

De, olyat mondani nem lehet, hogy ez vagy az a terület fizet jól, mert nem a terület, hanem a cég fog fizetni neked és nagyjából annyit, amennyit érsz. Kezdőként örülhetsz majd, hogy álláslehetőséget kapsz. Legalább három év kell, amíg érdemi fejlesztőnek fogsz számítani, nem betanítandó kis nullának.

Az sem mindegy, hogy a Lekvár Bt vagy az IBM, netán a SpaceX foglalkoztat majd.

2022. jan. 28. 15:06
 5/45 anonim ***** válasza:
81%

"Nézd kérdező, a beágyazott rendszerek fizet alapjában a legjobban"

Remélem ezt viccnek szántad :)

2022. jan. 28. 15:16
 6/45 anonim ***** válasza:
2%

"Remélem ezt viccnek szántad :)"

A vicc az te magad vagy, maki.

2022. jan. 28. 15:22
 7/45 anonim ***** válasza:
93%
Hogy fizetne a beágyazott rendszerek a legjobban, mikor a világ legjobban fizető cégei nem is foglalkoznak beágyazott rendszerekkel? Roblox, Netflix, Two Sigma, Linkedin, Stripe stb. FAANG-ból max. Facebook közelít még, de ők ML területen sokkal többet fizetnek.
2022. jan. 28. 16:14
 8/45 anonim ***** válasza:
16%

"Hogy fizetne a beágyazott rendszerek a legjobban, mikor a világ legjobban fizető cégei nem is foglalkoznak beágyazott rendszerekkel?"

LOL

2022. jan. 28. 16:19
 9/45 anonim ***** válasza:
16%
Minek mész egyetemre ha azt se tudod mi akarsz lenni😄
2022. jan. 29. 18:17
 10/45 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem mit vesztek össze az embeddeden, nem fizet rosszul, de nyilvan nem is ott vannak a legjobb fizetések, az tény. En csináltam 3 évig, es nem a pénz volt a probléma hanem a szr dokumentáció a chipekhez, hardware bugok keresése, lassú debugolas stb. Kérdező: Akkor menj embedded fejlesztőnek, ha imádod az elektronikát a programozás mellett, máskülönben azon a területen soha nem leszel profi - és úgy a pénz is kevesebb :D
2022. jan. 29. 18:31
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!