Milyen területen éri meg a legjobban programozni?
Egyetem végén járok és túl sok dolog érdekel, így inkább azt a területet választanám, amire a legjobban kifizetődő specializálódni.
Most jön a gyakorlatom is lassan, így már jól lenne eldöntenem, hogy mi szeretnék lenni, mert a nyárig kicsit elkéne mélyednem a témában, hogy egyátalán fel is vegyenek az adott pozícióra.
Érdekelnek a beágyazott rendszerek, de úgy hallom ott kb a legalacsonyabb a fizetés.
Magasabb szintű programozás is érdekel (web backend, desktop vagy mobil applikáció készítés), de azok küzül nem tudom mit érne meg elkezdeni.
(Andoridra csináltam már javaával és kotlinnal is appot. Webre csináltam Springgel. Desktopre swinggel)
A játék fejlesztés nem érdekel. Plusz úgy hallottam, hogy az rettenetesen kompetitív és összeségében ledolgozott órákat nézve nem is fizet annyira jól.
Matekból jó vagyok, így szóba jöhetnek pl.: MI-vel kapcsolatos területek is. Alapszinten tanultam hozzá algoritmusokat egyetemen plusz pár házit csináltam a témában (pl.: Q-tanulással kapcsolatban).
Ti mire specializálódnátok?
Miben látjátok a jövőt?
Mi az, amivel a legjobban lehet keresni?
(Nem csak a pénz motivál, de most úgy vagyok vele, hogy kb minden tetszik ami programozás, szóval tényleg mindegynek érzem motiváció szempontjából, hogy web backendet csinálok vagy beágyazott renszereket programozok)
Dehogynem, 26-os az elobb irta, hogy fizetnek ennyit itthon beagyazott fejlesztoknek, biztos nem hazudik.
Csak a konkret cegekre vagyok kivancsi.
Ő már keres négy milla felett:
SpaceX Graphic
Sr. RF Software Engineer, Starlink
SpaceX
Jun 2021 - Present9 months
Redmond, Washington, United States
Amazon Web Services Graphic
Software Development Engineer (L5), Network - Core
Amazon Web Services
Dec 2017 - Jun 20213 years 7 months
Seattle, WA
Arista Networks Graphic
Software Engineer, switching platform
Arista Networks
Apr 2017 - Nov 20178 months
San Francisco Bay Area
Flex Graphic
Staff Software Engineer, IoT research and prototyping
Flex
Nov 2016 - Mar 20175 months
San Francisco Bay Area
Ericsson
Ericsson
5 years 8 months
Senior Software Engineer, Routing Control Plane
May 2015 - Nov 20161 year 7 months
San Francisco Bay Area
Software Engineer, Routing Control Plane
Apr 2011 - Apr 20154 years 1 month
Budapest, Hungary | San Francisco Bay Area
Diatron MI Plc Graphic
Embedded Software Developer, Medical Instruments
Diatron MI Plc
Jul 2009 - Mar 20111 year 9 months
Budapest, Hungary
ZAJ Graphic
Electrical Engineering Intern
ZAJ
Apr 2008 - Aug 20085 months
Budapest, Hungary
Worked on the the electronic design, PCB design and the firmware of DMX512 controlled PWM LED lighting and frequency-changer motor control devices, based on Atmel AVR microcontrollers, using Altium Designer (schematics and PCB) and assembly programming language.
Education
Óbuda University
Electrical Engineering - Telecommunications
Centria University of Applied Sciences
Centria University of Applied Sciences Graphic
Centria University of Applied Sciences
IT, Telecommunications
Volunteer Experience
Puget Sound Soaring Association, Evergreen Soaring Graphic
Member Board Of Directors, Volunteer tow- and demo ride pilot
Puget Sound Soaring Association, Evergreen Soaring
May 2018 - Present3 years 10 months
NorCal Soaring Association Graphic
Sailplane maintenance
NorCal Soaring Association
Jan 2016 - Nov 20171 year 11 months
Licenses & Certifications
Commercial Pilot - Glider Graphic
Commercial Pilot - Glider
Federal Aviation Administration
Patents
Advanced Forwarding Using Multi-level Fixed Stage Overlay
Filed August 16, 2016United States
Other inventors
Assisted Multi-level Fast Rerouting
Filed August 16, 2016United States
Other inventors
Marton Kun-Szabo
Sr. RF Software Engineer at SpaceX
company image for SpaceX
Sr. RF Software Engineer, Starlink at SpaceX
Óbuda University
Beágyazott fejlesztőket ismerek párat hát közelítik a millát bruttóban... EÜ területen dolgoznak.
4-6 millióval nem kicsit lennének túlfizetve.
Azt ki kell tudni termelni és hát egy milla bruttónak majdnem 1,2m a költség vonzata abból meg meg kap 670k -t nettóban.
És ez már a komplett IT -n belül átlag feletti fizetés így is.
4-6m et kitermelni...
Mondjuk 4m nél 4,6m az adóvonzata és ebből 2,6m kap kézbe.
6m nél 6,8m az adója, és kb 4m -et kap.
Havonta kitermelni, ahhoz kell árbevétel rendesen.
Ez egy meglehetősen zárt világ. Itt sokan ismernek másokat, szinte mindenki mindenkit, mert vagy egy helyre jártak egyetemre, vagy már kapcsolatba kerültek egymással munkaügyben, vagy továbbképzés során. A cégek ezeket az emberkéket ebben a kozegben nem a webről fogják magukhoz beszipkázni.
Erre te komolyan gondolod, hogy én ide, éppen ide, leírok egy cégnevet is, hogy kitegyem őket bármiféle zaklatásnak? Másnap már lefűrészelnék a fejemet.
Ott egy példa, egy életút, azért tettem be azt. El lehet jutni a szilícium volgybe, lehet dolgozni nagy nevűeknél, Ericsonnál, Aristánál, Amazonnál, de akár a spaceX-nél is, lehet keresni nagyon sokat.
#34 most komolyan kérdezem, te trollkodsz?
Előző oldalon leírod, hogy a világ legnagyobb tech cégei nem számítanak, mert "egy ezrelékét sem teszik ki az iparnak", most meg beidézel egy amerikában dolgozó SpaceX fejlesztőt.
"Havonta kitermelni, ahhoz kell árbevétel rendesen."
Viccelsz?
Egy mp3 lejátszót kigyártanak három milliós darabszámban. A firmware-e lesz darabonként - olcsó - mondjuk, csak negyvenkilenc USA dollárcent / 0.49 USD
Számolgass. Ez másfél millió USD, azaz kozel fél milliárd forint.
És akkor hol van ez egy hiper-szuper infotainment rendszerhez képest?
Automotive megoldások csak úgy sz.rják a pénzt.
Az orvosi műszerek, diagnosztikai készülékek, ami korábban az araqnytojást tojta, már szinte el lettek felejtve. Bár van magyar cég, aki ebből is elég szépen kaszál. De a tomegtermékek jobban fizetnek.
37-es ki mondta, hogy nem lehet eljutni a szilicium-volgybe?
A szilicium-volgyben vannak 20-30 millas kompenzaciok (nem beagyazott) fejlesztoknek.
A kerdes az volt, hogy itthon melyik ceg fizet 4-6 millat egy beagyazott fejlesztonek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!