Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen területen éri meg a...

Milyen területen éri meg a legjobban programozni?

Figyelt kérdés

Egyetem végén járok és túl sok dolog érdekel, így inkább azt a területet választanám, amire a legjobban kifizetődő specializálódni.

Most jön a gyakorlatom is lassan, így már jól lenne eldöntenem, hogy mi szeretnék lenni, mert a nyárig kicsit elkéne mélyednem a témában, hogy egyátalán fel is vegyenek az adott pozícióra.

Érdekelnek a beágyazott rendszerek, de úgy hallom ott kb a legalacsonyabb a fizetés.

Magasabb szintű programozás is érdekel (web backend, desktop vagy mobil applikáció készítés), de azok küzül nem tudom mit érne meg elkezdeni.

(Andoridra csináltam már javaával és kotlinnal is appot. Webre csináltam Springgel. Desktopre swinggel)

A játék fejlesztés nem érdekel. Plusz úgy hallottam, hogy az rettenetesen kompetitív és összeségében ledolgozott órákat nézve nem is fizet annyira jól.

Matekból jó vagyok, így szóba jöhetnek pl.: MI-vel kapcsolatos területek is. Alapszinten tanultam hozzá algoritmusokat egyetemen plusz pár házit csináltam a témában (pl.: Q-tanulással kapcsolatban).

Ti mire specializálódnátok?

Miben látjátok a jövőt?

Mi az, amivel a legjobban lehet keresni?

(Nem csak a pénz motivál, de most úgy vagyok vele, hogy kb minden tetszik ami programozás, szóval tényleg mindegynek érzem motiváció szempontjából, hogy web backendet csinálok vagy beágyazott renszereket programozok)

2022. jan. 28. 13:17
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
0%

" nem fizet rosszul, de nyilvan nem is ott vannak a legjobb fizetések, az tény."

Hát nem tény.

Az a tény, hogy oda kell a legnagyobb tudás, a legjobban képzett ember és azt a területet is fizetik meg a legjobban.

Van már egy réteg, aki beágyazott rendszerek fejlesztésével foglalkozik, de nem fizetik meg kiemelkedően, mert a munkája nem igényel speciális toblettudást. Ezek azok, akik kis HW igényű, szimpla TL applikációkat írnak, általában STM32-re, szigorúan csak C-ben.

Hát ők nem keresnek jól, de találtam a minap ilyen hirdetést, és ott is 7-900 bruttó volt megjelolve.

2022. febr. 1. 04:28
 12/45 anonim ***** válasza:
95%
Semmivel sem kell oda jobban képzett szakember, mint pl. machine learning területre. És a fizetések is jóval alacsonyabbak.
2022. febr. 1. 08:15
 13/45 anonim ***** válasza:
0%

# My second test-program, Dude!

# -----------------------------

SUB INCRE

SET ALF = ALF + BET

PRINT ALF

RETURN

SUB DECRE

SET ALF = ALF - BET

PRINT ALF

RETURN

START

SET ALF = 5

SET BET = 4

PRINT ALF

IF ALF < 40 THEN JUMP INCRE

IF ALF > 0 THEN JUMP DECRE

PRINT ALF

SET ALF = ALF * BET

PRINT ALF

# Yeah, it works!

2022. febr. 1. 08:37
 14/45 anonim ***** válasza:
0%

"Semmivel sem kell oda jobban képzett szakember, mint pl. machine learning területre. És a fizetések is jóval alacsonyabbak."

Tudod is te, igaz?

Érkezik az igény, hogy vezeték nélküli távvezérlést, plusz teljes eszközmenedzsmentet, öndiagnosztikát kell megvalósítani, szabványkövető, ipari környezetben, pont-pont, pont-multipont kapcsolattal, egyedi, bérelt frekvencián, csomagkapcsolt, titkosított hálózaton, saját protokollal. Az áthidalandó legnagyobb távolság pedig, mondjuk 35 kilométer.

Ilyenkor te mit csinálnál?

Már a bekakáláson kívül.

Valami jattosabb gyógyászati, diagnosztikai készüléket meg inkább nem is mondok, nem akarom, hogy elbőgd itt magad.

2022. febr. 1. 08:54
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan igény érkezne, hogy csináljak egy széket, azt sem tudnám megcsinálni, mert nem asztalos vagyok. Ennek mi köze hozzá, hogy a beágyazott fejlesztést kevésbé fizetik meg, mint pl. a machine learning vagy data science területeket?
2022. febr. 1. 09:06
 16/45 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy ehhez érteni is kell. Hibázni viszont szigorúan tilos.

Itt a fejlesztők szinte mindegyike valamennyire architekt is egyben. Ráadásul, míg egy szaros webshop, vagy egy SAP rendszer tele lehet hibával, majd kijavítják, alapon, addig ilyen rendszerek esetén a hiba által okozott kár tíz- és százmilliókban vagy ember-életekben lehet mérni.

Azt már nem is mondom, hogy mondjuk vadász-repülőgépek, netán egyéb harci járművek, rakéták fedélzeti számítógépeibe milyen alulfizetett, kis kutyaütő senkik írhatják a szoftvereket.

Amiről ti beszéltek, google, amazon, oracle, stb. Ilyen cégek nem osztanak és nem szoroznak a bértáblák kialakításában. Ezekből még harmincat is csak nehezen tudnál felsorolni, de szoftvercégek vannak tízezrével a világban.

Annak meg elég piciny az esélye, hogy puszedli zsigmond, gyenge hármasra diplomázott, egy-három év szakmai múltat igazolni képes versenyzőért a Google, a SpaceX, az Amazon vagy a Prezi állna sorba. Ebből kifolyólag, puszedli Zsiga bérére sem lesznek ezek a cégek semmiféle befolyással.

2022. febr. 1. 09:24
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Legalább a saját mondandódat próbáld meg ellentmondásmentesen összerakni.

Vadászgépek meg rakéták szoftvereit emlegeted, de a világ legnagyobb tech cégei nem számítanak, mert kevesen vannak? Mert a vadászgépekhez profession-ön keresik a több ezer programozót? :)

Egy buszsofőr is életekért felel és egy banki rendszer backendjében sem lehet több hiba, ennek mi köze a fizetésekhez?

2022. febr. 1. 09:40
 18/45 anonim ***** válasza:

A vadászgépeket azéret említettem, hogy észbe kapj.

A világ legnagyobb tech cégei pedig miért is számítanának, ha még egy ezrelékét sem teszik ki az iparnak?

Ha a tojás a piacon 60 forint darabonként a mintegy hatvan árusítóhelyen, de van egy árus, aki 90-ért adja, attól még a tojás átlagára marad 60 forint.

Egy buszsofőr nem úgy felel életekért, ahogy egy embedded fejlesztő, vagy egy mechás. Hadd ne magyarázzam.

A banki rendszerekben is van hiba, de nem mindegy, hogy hol. Nyilván a pénzekért, a számításokért felelős modulokban nem valószínű, hogy lesz, mivel azokat speciális tesztekkel ellenőrzik, de még az ellenőrzést is kontrollálják, jegyzőkonyvezik.

2022. febr. 1. 09:55
 19/45 anonim ***** válasza:
#18 linkelsz egy beagyazott fejleszto allashirdetest, ami tobbet fizet, mint AI/ML terulet?
2022. febr. 1. 09:57
 20/45 anonim ***** válasza:
Tehat mondjuk brutto 2 millio forint folott.
2022. febr. 1. 09:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!