Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Web: backend-programozást a...

Web: backend-programozást a nulláról mivel és hogy érdemes kezdeni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Backend programozást szeretnék tanulni, hogy a jövőben olyan munkát találjak, ahol egy csapat része lennék és ezt végezném.

Gépre felteszem pl. a XAMP-ot, hogy gyakorolni tudjak, ezután mit érdemes tenni?

Van valami útmutató, ami a kezdetektől elkísér pl. az első űrlap megalkotásáig, ami "csinál valamit"?

2021. márc. 30. 18:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

#1, miért életviteli tanácsot adsz, ahelyett hogy a kérdésre valaszolnál? miből él meg, felveszzik-e, az az ő gondja, nem a tied.

kérdező, miért pont backend?

egyébként a 24 óra alatt könyveket ajánlanám, bármelyik nyelven kezdőknek tökéletes. konkrét problémákra a netet, de elsősorban a stackoverflowt

2021. ápr. 1. 09:54
 22/23 anonim ***** válasza:
49%
mondjuk abban igazad van #1 hogy pár mondatból le lehet szűrni ki milyen ember. én pl nem dolgoznék veled, mert nálunk az is fontos hogy az alvállalkozóink ne legyenek bunkók
2021. ápr. 1. 09:58
 23/23 anonim ***** válasza:
91%

Hihetelen, hogy milyen toxic itt némelyik válaszadó..

Leírom én hogy kezdtem el tanulgatni ezeket a dolgokat egyetemen. Inkább az adatbázisokon volt a hangsúly, de kezdésnek nem lehet rossz.

Elsősorban ez egy ráépülő tárgy volt (Web Design volt elsőnek, majd Database systems, majd utána ez a tárgy, Advanced Database Systems, ami igazából ötvözi a kettőt).

Szóval úgy kezdtük, hogy mysql workbench-ben egy adott szcenárió alapján csináltunk egy adatbázist, majd a némi backend része az volt, hogy elkezdtünk tanulni PHP-t. Csináltam egy egyszerű kis html+css frontend-et az adatbázisnak Notepad++-ban, majd PHP-ban megírtam hogy jó legyen a kapcsolat XAMPP és MySQL Workbench között.

Ha ezek megvoltak, olyan egyszerűbb dolgokat csináltam (már oda kellett SQL is), hogy PHP segítségével a weboldal megjelenítse adott táblázatok adatait, majd csináltam egy form-ot is amivel adatot tudsz beírni az adatbázisba. Végül mindenféle SQL query linkeket is raktam a webappba.

Szerintem ez egy érdekes vonal az elkezdéshez, én élveztem a tárgyat. W3School weboldalon megvan minden ehhez való kód is ha elakadsz, és ha ezek az alapok megvannak akkor meg nyilván mehetsz mégtovább, amerre csak akarsz.

Esetleg írj össze egy ilyen kis háttértörténetet magadnak követelményeknek, és te ilyen mini project formájában ezt megvalósítod, így tovább tart a motivációd, hogy valami ellen dolgozol, nem csak úgy egy kipattant ötlet formájában.

Sőt, ha érdekel akkor privibe írhatsz és átküldöm az assignment brief-em ami alapján dolgoztunk egyetemen. (Angolul van, esetleg ha az zavarna)

Mi minden egyes tantárgynál egy valósághű háttértönénettel dolgoztunk, mintha a doksit egy ügyfél írta volna és mi az alapján dolgozunk.

2021. ápr. 5. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!