Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Web: backend-programozást a...

Web: backend-programozást a nulláról mivel és hogy érdemes kezdeni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Backend programozást szeretnék tanulni, hogy a jövőben olyan munkát találjak, ahol egy csapat része lennék és ezt végezném.

Gépre felteszem pl. a XAMP-ot, hogy gyakorolni tudjak, ezután mit érdemes tenni?

Van valami útmutató, ami a kezdetektől elkísér pl. az első űrlap megalkotásáig, ami "csinál valamit"?

2021. márc. 30. 18:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Egyébként ennyi erővel hasznosan is hozzászólhattál volna.

Remélem, hogy nem vagy tanár, mert ha valaki diákokhoz is így áll hozzá, annál még adott tárgyban tehetségesek is megundorodhatnak a tanulástól.

2021. márc. 31. 11:00
 12/23 anonim ***** válasza:
15%

"Egyébként ennyi erővel hasznosan is hozzászólhattál volna."

Ahol nincs arany, ott csak a bolond áll neki ásni.

2021. márc. 31. 11:11
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Honnan veszed, hogy tanár?
2021. márc. 31. 11:32
 14/23 anonim ***** válasza:
79%
Ugy latom nem veszi sehonnan, hanem remeli, hogy nem az.
2021. márc. 31. 11:41
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
#14 Ha valaki ilyet ír, akkor azt valahonnan feltételezi.
2021. márc. 31. 11:51
 16/23 A kérdező kommentje:

A hasznos hozzászólásokat nagyon köszönöm!

Kívánom, hogy akinek szövegértelmezési vagy egyéb problémái vannak, azok mielőbb oldódjanak meg.

Szép napot!

2021. márc. 31. 12:34
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Az a helyzet, hogy én is értelmes választ adtam, mégis lepontoztál, mivel nem azt írtam, amit hallani akartál. Most akkor hogy is van ez?
2021. márc. 31. 14:57
 18/23 A kérdező kommentje:

Nem pontoztalak le, én csak a kötekedő válaszolót pontoztam le (hogy melyik vagy azt nem tudom, feltételezem: nem a kötekedő).

Egyébként valószínűleg a lepontozás akkor jelenik meg, ha sokan pontoznak le, nem pedig akkor, ha egyetlen személy pontoz le.

Egyébként azt se szeretem, ha pár mondat alapján megmondják: "tényleg nincs képességed ehhez" stb.

Névtelenül olyan könnyű okoskodni, gyűlölködni.

Sokmindennek utánaolvastam régebben is, ami érdekelt, pl. Debian-t feltelepítettem, ott volt a rendszer, megtaláltam mindent a neten, amire szükség volt, amit a rendszerben akartam csinálni, vagy /usr/share/doc alatt olvastam, meg manual oldalakat.

Programozással kapcsolatban is mindig utána tudtam nézni függvényeknek, vagy ami érdekelt.

Ebben az esetben, mivel még soha az életben nem üzemeltettem webserver-t, saját honlapom sincs, ezért nincs előttem egy megfogható rendszer, valamint böngésző-oldalról se lehet rálátni értelemszerűen honlapoknál a backend működésére.

Hova haladna a tudomány ha bárki bármire rákérdez: "hogyan kezdje el", amire azt kapja: "hagyd a fenébe, nem neked való", "semmi se lesz belőled soha", "és mit gondolsz mégis ki alkalmazna ha megtanulnád"?

Anonimitásba burkolózva annyira könnyű szórni a "nálam van a bölcsek köve" "mindent tudok de nem segítek" stb jellegű kommenteket.

Az emberiség általában is többre menne, ha az egyik ember azért nézne le a másikra, hogy segítő kezet nyújtson, nem pedig ócsárlás szempontjából.

2021. márc. 31. 16:02
 19/23 A kérdező kommentje:

Egy példa a fentebb leírtakhoz, hogy mi okoz nehézséget:

Tegyük fel, hogy érdekel engem a Python fájlműveletei. Ekkor beírok a keresőbe olyat, hogy "reading and writing files in Python", "Python file handling" meg hasonlókat, találatok rögtön előjönnek, sőt, bőségesen lehet forráskódokat is találni.

Backend esetén nem tudom hogyan épül fel, hány fájlból áll, milyen fájlokból, stb. Nem is nagyon tudom mire keressek rá, mert keresésekre általános dolgok jönnek elő.

Útmutatókat olyanokat találok, hogy mit miután érdemes megtanulni.

2021. márc. 31. 17:18
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
#18 ne aggódj, ha nála is van a bölcsek köve, ajtókitámasztónak használja. :D
2021. márc. 31. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!