Web: backend-programozást a nulláról mivel és hogy érdemes kezdeni? (bővebben lent)
Backend programozást szeretnék tanulni, hogy a jövőben olyan munkát találjak, ahol egy csapat része lennék és ezt végezném.
Gépre felteszem pl. a XAMP-ot, hogy gyakorolni tudjak, ezután mit érdemes tenni?
Van valami útmutató, ami a kezdetektől elkísér pl. az első űrlap megalkotásáig, ami "csinál valamit"?
"Backend programozást szeretnék tanulni, hogy a jövőben olyan munkát találjak"
Akkor célozz meg egy iskolát, ne itt kujtorogj. Képesítés nélkül a kutya fa...nak nem fogsz kelleni.
Amúgy neked messze nem javasolnám ezt a munkát, a képességeid nem ütnek meg egy elvárt minimumot. Csak az idődet pazarlod.
Első hozzászóló: nem tudok róla, hogy élőben ismernénk egymást.
Nem kell úgy tenni, mintha élőben ismernél, teljesen felesleges.
Nem tudhatod, hogy más területen mit és hogy programoztam régebben.
Én nem teszek úgy, isten őrizz. Ha meg nem sértelek ezzel a távolságtartással. Csak tanácsot adtam.
Ha nem vagy még 13 éves, akkor tévedhetek is, de ha már elmúltál, akkor viszont aligha.
Bocsáss meg őszinteségemért, de aki más területen már programozott bármit is, az nálad sokkal jobban képben van.
@6-nak sajna igaza van, ez abszolút nem neked való azok alapján, amit leírtál :/
De hogy a kérdésre is választ adjak:
Utánanézel, mit csinál egy backend programozó, megnézed, milyen technológiákat és programnyelveket használnak, és ezeket elkezded megtanulni. Szerintem legalábbis ezt diktálja a józan paraszti ész.
Elkezdhetsz magadtól, internetes oktatóanyagokból tanulni, de valószínűleg az első projektednél ki fogsz égni és feladod az egészet.
Érdemes az alábbi RoadMap alapján menni:
Első körben PHP és/utána Node.js
Utána pedig már a RoadMap alapján te magad is el fogod tudni dönteni merre tovább. Bár azt is el lehet mondani. Ha az első kettő megvan, akkor mehet a Python (bár azt mint GPL, tanulhatod párhuzamosan).
A Ruby-val annyira nem vagyok tisztában, hogy mennyire kelendő. Használatban van egyre sűrűbben, de munkaügyileg nem tudom milyen helyen áll.
Illetve ha majdhogynem asztali alkalmazást akarsz weben megvalósítani (pl. egy hotel management system-et), akkor a végső esetben a C# sem rossz, de én azt semmiképp sem ajánlom a tanulás első harmadában.
Önálló tanulásnál mindenféleképpen olyan nyelvet kell választani, amivel gyakorlatorientáltan tudsz tanulni, sikerélményekkel övezetten fejlődni, úgy megoldani újabb és újabb eddig nem látott problémákat, hogy ne kelljen script-kiddie-vé, stackowerflow-törzstaggá, spaghetticoderré, copy-pasterré válnod.
A Python ilyen, a C# nem igazán.
Utolsó válaszoló: nagyon szépen köszönöm a hasznos hozzászólásodat.
Kedves 6. válaszadó: nem érzem úgy, hogy bizonyítanom kellene számodra bármit is, ezért nem megyek bele a részletekbe: milyen területen és mit alkottam. Meglehetősen felszínességre vall, ha pár mondat alapján bárkiről következtetést vonsz le, de ez csak számodra probléma.
" Meglehetősen felszínességre vall, ha pár mondat alapján bárkiről következtetést vonsz le, de ez csak számodra probléma."
Igen, ez így szokott történni. Az ember egy-egy nyilatkozatából következtetnek bizonyos dolgokra.
Nekem egyébként nem kell sem bizonygatnod, sem bizonyítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!