Hogy érdemes ezt a txt-t eltárolni?(C#)
Emelt szintű érettségire készülök és abba a problémába ütköztem, hogy nem igazán tudom, hogyan tároljam el ezt a txt-t, hogy könnyen megtudjam oldani a vele kapcsolatos feladatokat.
A txt tartalma:
"
PLAYF
IREXM
BCDGH
KNOJS
TUVWZ
"
A lényeg az lenne, hogy karakterenként kelljen eltárolni, úgy hogy később
tudjak neki készíteni egy metódust ami egy bevitt betűnek(ha benne van) megadja, hogy hanyadik sorban és oszlopban van. Mivel még nem igazán csináltam ilyet sajnos nem tudom, hogy oldjam meg, ezért szeretnék segítséget kérni.
Előre is köszönöm!
"A lényeg az lenne, hogy karakterenként kelljen eltárolni, úgy hogy később"
Mi az, hogy "később"?
A program bezárása után is meg kell őrizni az információt?
Mert akkor file kell, de ha nem, akkor viszont memóriában is tárolhatod.
És egyáltalán honnan jönnek ezek a stringek?
Mindig ugyanazok? Mert akkor konstans változóként is felveheted őket a programba.
Na szóval ez a specifikáció így nagyon pontatlan.
A fájlod egy szimpla txt, nem kell bele hókuszpókusz. Amivel ki tudod olvasni belőle, az a StreamReader és a ReadLine meg egy ciklus
pl: while (!sr.EndOfStream)
{
sor=sr.ReadLine();
t[db, 0] = sor[0];
db++;
}
, ezzel soronként bepakolod egy tömbbe, ahogyan előttem is írták és aztán a tömb elemein el tudod végezni a műveleteket. Meg tudod határozni, hogy melyik sor (az elem indexe + 1), hányadik betűje (az elem egy string, abban hányadik helyen áll + 1) a bevitt karakter.
#4 vagyok, ez lemaradt az elejéről, így talán érthetőbb, hogy mi az az "sr". A "t" meg nyilván a tömb neve, a "db" az indexe.
StreamReader sr = new StreamReader("fájlod.txt");
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!