Hogyan érdemes elkezdeni megtanulni programozni?
Mi a célod a programozással?
Pl az érettségi feladatok megoldása jó kezdésnek ha csak úgy általánosan el akarsz kezdeni programozni.
Mondjuk megértem, hogy nehéz eldönteni, hogy pontosan mit is mert HATALMAS a lehetőségek tárháza és sok érdekes dolog van benne. A legalapabb dolgok viszont szinte mindenhol ugyanazok.
Ajánlom a r/learnprogramming Getting Started posztját elolvasni.
Vannak ingyenesen elérhető pdf-ek, tutorialok, videók, appok... mindenkinek más az optimális tanulási módszer, neked kell megtalálnod a számodra megfelelőd. Nyugodtan használhatsz egyszerre több forrást is.
Én nagyon fiatalon, 16-17 évvel ezelőtt kezdtem el programozást tanulni, először Basic nyelven, majd Pascalban. Mindettő nagyon jó kis nyelv a maga módján. Utána tanulgattam egy kis C-t, később gimiben C#-ot, aztán utána áttértem webes vonalra, PHP+JS (és persze mellé HTML, CSS, SQL).
Mostanában Javat tanulgatom, bár nincs rá túl sok időm, de szeretek foglalkozni vele. Néha elgondolkodok azon, érdemes lenne a Pascalt is újra tanulnom, manapság is sokan használják sokmindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!