Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy teljesen kezdő személynek...

Egy teljesen kezdő személynek ( aki még Hello World-öt sem írt ), milyen könyveket ajánlanátok, ha szeretne megtanulni programozni? Illetve mely nyelvekben érdemes gondolkodni?

Figyelt kérdés

Teljesen amatőrről beszélünk, akit elkezdett érdekelnina téma

Semmilyen tapasztalata nincs a programozás terén.

Kezdetben magyar nyelvű oktató anyagok lennének a legmegfelelőbbek ( persze szívesen fogad mást is )

Minden segítséget előre is nagyon megköszön.

#programozás #informatika #python, java, c++ #könyv, pdf
2020. dec. 15. 19:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
Én azt mondom, tanulj meg legalább alapszinten angolul, és kinyílik a világ előtted. Rengeteg oktatóoldal van tökingyen. Jó magyar nyelvű könyvet nem tudok. Angster Erzsébet réges-régi tankönyve jut csak eszembe, de hát a Turbo Pascal felett eljárt már az idő.
2020. dec. 15. 19:55
 2/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az angollal ugyan nem állok hadilábon, ám nem is az erősségem, de szívesen fogadok akár olyan nyelvű könyveket is.

2020. dec. 15. 19:58
 3/23 anonim ***** válasza:
77%

Egy magyar nyelvű könyvvel valószinűleg többre mész.

Még ha való igaz is, hogy az angol nyelvű szakirodalom nagyságrenddel jobb.

Nyelv tekintetében abszolút megfelelő a pascal, csak nem a régi turbó, hanem egy frissebb, mondjuk a freepascal.

Ez egy könnyen tanulható nyelv, nagyon sok előnye van, ráadásul kapható hozzá magyar nyelvű könyv is.

2020. dec. 15. 20:05
 4/23 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm!

Ha nem gond, tudnál ajánlani hozzá jó szakirodalmat?

2020. dec. 15. 20:13
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
Tartalmilag nem ismerem a könyvet, de a freepascal magyar nyelvű ismertetője az egyik. A másik amit ajánlani tudok, az viszont egy neves szerző, bizonyos Marco Cantu könyve. A delphi-re épít, de az is pascal, szóval, nyugodtan kézbe lehet venni. Egy módfelett jól fésült, összeszedett, tartalmas kiadvány. Nem is olcsó, de megéri az árát.
2020. dec. 15. 20:20
 6/23 A kérdező kommentje:

Beszerzem, amit én találtam free pascal ügyben az a következő :

[link]

2020. dec. 15. 20:24
 7/23 A kérdező kommentje:

Illetve Robert C Martin könyveivel szemezgetek, a "Tiszta kód", Túlélőkönyv programozóknak...

Ian Sommerville: [link]

2020. dec. 15. 20:31
 8/23 anonim ***** válasza:
77%
Az remek lesz, már csak azért is, mert a Marco Cantu féle könyv kizárólag az OOP szitjén tárgyalja a dolgokat és inkább referencia mint tankönyv. Bár annak kiváló.
2020. dec. 15. 20:33
 9/23 A kérdező kommentje:
Találtam még ilyen: tanuljuk meg a C nyelvet 24 óra alatt típusú könyveket is ( python, java stb verziókban is ).
2020. dec. 15. 20:36
 10/23 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem felejtsd el a könyveket és tanulj inkább videókból, azok sokkal jobban át tudják adni
2020. dec. 15. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!