Milyen végzettség kell egy valamire való programozónak?
Sziasztok. Az érdekelne, hogy egy leendő programozó, aki vinni is akarja valamire, milyen képzést válasszon, ha egyenlőre csak egy érettségi van a kezében?
Úgy tudom, hogy a legfontosabb nem az iskolai papír, hanem a szaktudás. Ezt ugye nem az iskolában lehet megszerezni, hanem gyakorlatban, meló közben. VISZONT! Sok állásajánlatot megnéztem és sok helyen egyáltalán nem kérnek papírokat, egyedül a hozzáértés.
Hogyha pedig ez a helyzet, akkor van értelme elvégezni a sok évig tartó főiskolát/egyetemet?
Illetve vannak ezzek a pár hónapos c++ programozó képzések, meg stb. (engem nem igazán győztek meg őszintén szólva). Esetleg elég egy ilyen is kezdetnek? Aztán esetleg felvennének valahova, hogy érdemben is tudjak fejlődni? Vagy mindenféle képpen kell egy főiskolai végzés az elkezdéshez? (pl Mérnökinformatikus BSc.-mellette gyakornoki állás.
Én amennyire utána jártam, ezt tartom az ideális és reális kiindulásnak. Mit gondoltok?
Kérem csak tapasztalt és sokat látott emberek írjanak, laikus véleményekkel nem megyünk sokra :s
41 - imádom, kérlek mond még még
a többieknek: ne hallgassatok a puffogó majmokra, azért csinálják mert pontosan tudják, hogy igazam van, de lusták tanulni, és sehová se kellenek, csak a gyártósorra wc kefe összeszerelőnek :) Tanuljatok!
43 - tudod mi a gáz? Az a gáz, hogy képzett mérnökemberként ilyen rosszindulatú paréj vagy, mert TÉGED, képzett mérnököt nem vesznek fel olyan munkahelyekre, ahová diploma nélkülit igen. És ez b*ssza csőröd.
Ha normális munkahelyet tudtál volna magadnak találni, akkor pontosan tisztába lennél már azzal, hogy mennyire nem nézik már a papírt csak a tudást. Az is lehet, hogy ez így van, és ide jársz puffogni, elvégre a melóhelyeden még sem teheted meg, mert kib*sznának mint macskát szarni ilyen stílussal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!