Milyen végzettség kell egy valamire való programozónak?
Sziasztok. Az érdekelne, hogy egy leendő programozó, aki vinni is akarja valamire, milyen képzést válasszon, ha egyenlőre csak egy érettségi van a kezében?
Úgy tudom, hogy a legfontosabb nem az iskolai papír, hanem a szaktudás. Ezt ugye nem az iskolában lehet megszerezni, hanem gyakorlatban, meló közben. VISZONT! Sok állásajánlatot megnéztem és sok helyen egyáltalán nem kérnek papírokat, egyedül a hozzáértés.
Hogyha pedig ez a helyzet, akkor van értelme elvégezni a sok évig tartó főiskolát/egyetemet?
Illetve vannak ezzek a pár hónapos c++ programozó képzések, meg stb. (engem nem igazán győztek meg őszintén szólva). Esetleg elég egy ilyen is kezdetnek? Aztán esetleg felvennének valahova, hogy érdemben is tudjak fejlődni? Vagy mindenféle képpen kell egy főiskolai végzés az elkezdéshez? (pl Mérnökinformatikus BSc.-mellette gyakornoki állás.
Én amennyire utána jártam, ezt tartom az ideális és reális kiindulásnak. Mit gondoltok?
Kérem csak tapasztalt és sokat látott emberek írjanak, laikus véleményekkel nem megyünk sokra :s
33
Ez egyre érdekeseb... tehát téged diplomával se veszek fel sehova? Most körbenézek az irodában (nem mert home office-ba van mindenki) 10ből 3 embernek nincs diplomája. Te úgy élsz ahogy akarsz, és azt csinálsz amit akarsz, de ne próbáld már meg a hülyeségedet elhitetni másokkal amikor nincs igazad. Hangsúlyozom te addig duzzogsz, és azt csinálsz amit akarsz. De trollkodni ne trollkodj.
") 10ből 3 embernek nincs diplomája"
Na igen, de te egy gombválogató üzemben dolgozol.
35 - egy budapesten is megtalálható, vezető szoftverfejlesztő multinál dolgozom :/
Éljetek szépen a kis szomorú, sötét és pici burkotokban. Az való nektek. Viszont aki többet akar élettől, azt ne merjétek visszarángatni jó magyar módjára. "Nehogymá' valaki jobban éljen.. bezzeg ha a gyárba' dógozná a szalag mellett", hát nem barátom. Nem gyárban dolgozom. És soha nem fogok, mert többre értékelem magam annál.
"35 - egy budapesten is megtalálható, vezető szoftverfejlesztő multinál dolgozom :/"
Értjük, elfogadjuk.
Elvégre, WC csésze mindenütt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!