Operációs rendszer írása?
Hogyan tudnék olyan operációs rendszert írni, ami jobb a windowsnál és a linuxnál is?
Milyen programnyelvek, programok és egyebek kellenek hozzá?
Ez a betegség engem is elkapott már 1x. Aztán felébredtem.
Egészen komolyan: ennél értelmetlenebb dolog a földön nincs, hogy ma valaki elkezdjen egy új oprendszert írni. Ha van rengeteg felesleges energiád és tudásod (bár ez utóbbi biztosan nincs meg ld.: https://www.youtube.com/watch?v=u3x3qgm9DDc ), akkor szállj be valamelyik linux csomag fejlesztésébe. Akár még kernel fejlesztő is lehet belőled. Ezerszer több értelme van.
Pont te kellettél még, ami megmondja nekem, hogy minek van értelme és minek nincs.
Szerintem az ..... gyűjtésének nincs semmi értelme, de azért eszembe nem jutna bámilyen gyűjtőt a szenvedélyéről lebeszélni.
Te is jobban tennéd, ha a saját ismereteidet gyarapítanád, főleg filozófia, viselkedési kultúra terén. A mindentjobbantudás terén már amúgy is elég erősen túlképezted magad.
Képzeld, ha egykor ugyanezt a dumát nyomod Linus Torvaldsnak és ő olyan hülye is, hogy megfogadja a tanácsodat, akkor ma nem lenne linux és valószinűleg sokkal töredezettebb lenne a beágyazott operációs rendszerek piaca.
Ne képzeld te sem és más alulművelt okoskodó sem, hogy a 30 év múlva is mindenki csak a jelenlegi operációs rendszerek valamelyikét választhatja. Az ismereteimről meg véletlenül se alkoss véleményt.
" A mindentjobbantudás terén már amúgy is elég erősen túlképezted magad."
Óh, az irónia...
Nem lehet tudni, hogy honnan kapok használható információt, ötletet.
Indirekt módon már innen is kaptam.
"ha egykor ugyanezt a dumát nyomod Linus Torvaldsnak"
Ugye az megvan, hogy ő sem írt "operációs rendszert"?
Nos, aki szerint ez megoldhatalan feladat, annak közlöm, hogy ez is alapvetően egy személy terméke:
Egy seggfej rajtam aligha képes segíteni.
"Üdv minden Minix-felhasználónak odakinn! Készítek egy (ingyenes) operációs rendszert (csak hobbi, nem lesz olyan nagy és profi, mint a GNU a 386- (486) AT-klónokhoz. Április óta kotyvasztom, és már kezd elkészülni.
(....)
pár hónapon belül valami használhatót fogok kapni, és kíváncsi lennék, milyen képességeket szeretnének az emberek. Minden javaslatot szívesen veszek, azt viszont nem ígérem, hogy meg is csinálom õket :-)
- Linus (torvalds@kruuna.helsinki.fi)
Ui.: Igen! Nincs benne Minix-kód és többszálú fs-sel (fájlrendszerrel) rendelkezik. Nem hordozható (portable)(a 386 feladatváltást használja stb.), és lehet, hogy soha nem is fog az AT-merevlemezeken kívül bármi mást támogatni, minthogy nekem csak ez van."
Egyetlen egy válaszoló nem kommentált ide, aki minden ilyen kérdésre szokott.
Az egy pipás.
Aki a hülyeségeket beszéli.
Most már rájöttem, hogy a kérdező az. A stílusa is ugyanaz.
Tehát inkább hagyjuk... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!