Operációs rendszer írása?
Hogyan tudnék olyan operációs rendszert írni, ami jobb a windowsnál és a linuxnál is?
Milyen programnyelvek, programok és egyebek kellenek hozzá?
Linus nem csak elkezdte a kernelt, hanem ma is aktív fejlesztője annak. A minix egy szándékosan kicsi, egyszerű rendszer. Oktatási célból készült.
A reactos már elég rég óta használható.
A mai rendszerek hibája egy, hogy a korai fázisuk örökségeit hurcolják magukkal. Egy korabeli tervezés meg- és megújított darabjai. A mai formájukban egy nagyon régi, 20-25 éves operációs rendszer sokadszorra megpatchelt verziói ezek.
Andrew Tanenbaumnak igaza volt, a jövő operációs rendszere moduláris. De sem a windows, sem a linux nem az.
Márpedig a Windows kernelbe tudtommal nincs minden belefordítva.
Úgy értettem, hogy Linus nem egyedül írta a kernelt, csak az elején.
32
A windows hibrid kernel. Pont ez a gyengesége.
Ilyesmit akarsz írni? :)
Kérdező, mondok neked egy feladatot, amin mérheted a képességeidet: Írj egy többitől független malloc() implementációt. Pár meglévő változat:
"neked van szükséged az ismereteid bővítésére, nem nekem"
Idézlek:
"Hogyan tudnék olyan operációs rendszert írni, ami jobb a windowsnál és a linuxnál is? Milyen programnyelvek, programok és egyebek kellenek hozzá?"
Na most akkor miről beszélünk?
...csodálkozom, hogy ezt a kérdést (ami ha 5000-szer már nem fordult elő, akkor 1x sem) még valaki is komolyan veszi, részvétem... :-)
Már nevetni is fáj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!