Operációs rendszer írása?
Hogyan tudnék olyan operációs rendszert írni, ami jobb a windowsnál és a linuxnál is?
Milyen programnyelvek, programok és egyebek kellenek hozzá?
Bootolni lehet grub segítségével is.
A bootszektorba applikált hello world egyfajta előteszt akart volna lenni, ami engem nem tett volna teljesebbé, inkább az ötletgazdát informálta volna a képességeimről, vagy annak hiányáról. Kb: na, a kis gyökér legalább megtudja, merre van észak. A te válaszod is valami efféle. Prejudikáció, bármiféle alap nélkül. Lapozzunk.
Én két dolgot nem értek. Ha a válaszolók által feltételezettnél nagyobb a tudásod, akkor az bizonyára azért ragadt rád, mert mindig újabb dolgokat KERESTÉL. Hogyhogy nem találtad meg mondjuk az OSDev wikit (nekem a 6. találat a megfelelő kifejezésre a Google-n)?
Milyen szempontok alapján mondanád az operációs rendszeredre, hogy jobb, mint a Windows és a Linux?
Egyedül sehogynem tudsz jobbat írni. Sok mérnökéves munka lenne a Linuxot vagy a Windowst csak megközelíteni is.
Minden kezdő programozónak van egy korszaka, amíkor oprendszert vagy játékot akar írni. Semmi rossz nincsen benne, ha megpróbálod, de igaza volt annak, aki azt írta, előbb boot loaderrel kezdj, aztán onnan indulhatsz tovább. Ha írsz egy egyszerű oprendszert, abból csak tanulsz, de nem értem miért akarsz egyből évtizedek óta működő sikeres projektekkel rivalizálni úgy, hogy magadtó lazt sem tudod, mi kell, hogy nekiállj, inkább itt kérdezgetsz...
17:
A Linux kernelt is Linus Torvalds írta eredetileg, aztán tette közösségi projekté. De a Minixet is eredetileg egyedül fejlesztette Tanenbaum, oktatási célból szemléltető eszköznek, és az is később volt, mint a CP/M.
Szóval ez így nem igaz. Igazából elvben írhatna egyetlen ember jobb kernelt, mint a Linux kernelje, annyi, hogy a gyakorlati felhasználhatósaghoz aztán sok ember fog kelleni, hiszen támoagatnia kell egy rakás hardvert és ráépülő technológiát. De az alapok lerakásához most is elég lenne egy ember, persze ez nem a kérdező lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!