Operációs rendszer írása?
Hogyan tudnék olyan operációs rendszert írni, ami jobb a windowsnál és a linuxnál is?
Milyen programnyelvek, programok és egyebek kellenek hozzá?
> Amit egyedül írt az csak egy kernel és egy shell volt,
Meg egy assembler, meg egy file rendszer, meg az init, meg egy-két user space program. Szánalmas stupid vagy. Mit keresel te itt, ebben a topikban a hülyeségeiddel? Az innen onnan összemazsolázott, bődületesen blőd, téves, nevetséges információiddal? Látszik, hogy eszed nincs, az egészhez közöd nincs. Akkor minek erőlködsz? Hogy rajtad nevessenek azok, akik elolvassák a hülyeségeidet?
Szerintem inkább rajtad nevet mindenki, kedves kérdező - bármilyen hozzászólást nyomsz - bármilyen kérdés alatt - csak magadat égeted, és a hozzá nem értésed mutatod meg mindenki számára. Látszik, hogy vannak előismereteid, mert hallhattál bizonyos dolgokat - mondjuk Egyetemen. De látod: Ez van, amikor másoktól kapsz előre kidolgozott szóbeli tételeket, és azokat tanulod meg, és nem a szakkönyvekből, a tanáraid jegyzetéből, előadásanyagból, és az órai jegyzetből készíted saját magad el. Én is láttam már nem egy olyan tételt, amibe őrületes nagy badarságok vannak - sokszor wikipediáról tévesen beillesztett anyagok soksasága - és látom a wikipediát Te is nagyon szereted (számtalanszor hivatkozol rá forrásként). Egyetemen volt olyan hallgató, akinek több wikipediás forrás is szerepelt az irodalomjegyzékbe, úgy visszadobták, mint macskát szarni.
Szerintem Tanenbaum könyvét még tanulmányozd. Az SZAR-al kezdj, utána rájössz, hogy nem fogsz tudni operációs rendszer készíteni, főleg nem jobbat.
GRUB does drop you in protected mode.
The GRUB Multiboot Specification (version 0.6.96) Section 3.2 tells you this ‘CR0’
Bit 31 (PG) must be cleared. Bit 0 (PE) must be set. Other bits are all undefined.
And CR0 Register mapping tells you that the system should be in protected mode.
Égsz mint a rongy. Annyit is érsz, mint a rongy. Tanulatlan vagy és ami keveset úgy véled, hogy tudsz, azt is nagyon rosszul.
Jó ég mit vitaztok ezen ennyit....
Baromság egyedül neki kezdeni. 100% hogy nem lesz jobb a Windowsnál.
Semmi support se lenne hozzá, az miért jó nekünk?
Jobbat mint a Windows.. Ez hülye...
A stílus alapján az az érzésem, hogy a BlackPanther OS fejlesztőjénél kéne jelentkezned, igazi lelki társra lelnél a személyében.
Ez se saját oprendszer csak egy Linux disztr. - De az is összeollózva mindenhonnan, ami nem is baj, hiszen a legtöbb így készül. Ezt bárki tudja, még a kérdező is. De itt most saját opsys-ről beszélünk, nem egy meglévőre építkezni. :)
De amúgy tényleg lelkitársra lelne.
Szerinted mi a jobb egy lamborghinin az 1.1-es suzukinál?
A laptopomon xp sp3 van. Most megnéztem, a windir 3.5 Gigabyte.
Egy operációs rendszernek nem arról kellene szólnia, hogy benyel a HDD-ből 5-15 GB-ot és a 4 GB RAM-ból megzabál kettőt. A registry, a file struktúra, az egész rendszer hierarchiája arra készült, hogy az aljas sunyiságokat elrejtse a user elől. A vírusok hemzsegnek egy net eléréssel rendelkező gépen, akkor is ha be van kapcsolva a tűzfal. És szerintetek ennél a sz.rnál nem lehet jobbat csinálni? Nem lehet biztonságosabb, kevésbé erőforrás zabáló, rugalmasabb, transzparensebb csinálni?
De, lehet.
Volt aki kérdezte, hogy egyedül kivánom-e megcsinálni. Nem. Nem is lehetne, de nem is akarnám, ha képes lennék rá akkor se. Én azt tűztem ki célomul, hogy a szerkezetét megcsinálom papíron, leimplementálom az alaprendszert és közzé teszem. Bízom benne, hogy a sajátos struktúra, a belefoglalni kivánt ötletek sora kiváncsivá és elhivatottá tesz annyi fejlesztőt, hogy az egész rendszer bárki által használható állapotba kerüljön már nélkülem is.
Oké... De mihez kezdesz utána ha kész? Elég költséges a
átállas lenne a cégeknek meg mindenkinek. :D Mondjuk hogy az ERP rendszerük nem futtatható a te OS-eden... Hiába jobb, meg szuperebb sok idő kéne mire elterjed és addigra jönne egy új srác aki kitalálja kéne egy jobb OS a tiédnél.
Amúgy sok mindent újra lehetne tervezi ennyi errővel, pl. a hálózati protokollokat, de ez iszonyatos költség lenne minden ember számára és nem 1-2 év lenne az átállasi idő, hanem kb végtelen. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!