Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozásnak mik a haladó...

A programozásnak mik a haladó matektudást igénylő részterületei?

Figyelt kérdés
A 3d grafika jut csak hirtelen eszembe.

2020. aug. 4. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
53%

1. Már válaszoltam erre a kérdésre.

2. Azt én erősen kétlem, hogy mostanában láttál közelebbről ügyviteli rendszert, mert ha láttál volna, akkor nem hivatkozál erre.

Egy SAP is ügyviteli rendszer, de még ha nem is, az ügyviteli rendszerekkel szembeni elvárás környékén azért javaslom, tájékozódj, mert erősen rád fér.

Zárásként még annyit, hogy egy amatőr, legyen bármilyen rátermett is, egy szinten túl, egy profival szemben rendre a matematikai hiányosságai miatt sz.pik. Semmi más ok nincs, csak ez.

Nos, ez így, önmagában egy sarkos, lényegre törő válasz erre a never-ending polémiára.

2020. aug. 7. 17:16
 62/73 anonim ***** válasza:
Nem válaszoltál még mindig. Be is másolom neked:
2020. aug. 7. 17:36
 63/73 anonim ***** válasza:

"28: Gimnáziumban itéletkalkulus, nulladrendű logika, elsőrendű logika, karnaugh tábla, kruskal, Hamilton kör, NGB, stb.???, na ne szórakozz.. :))"

Még mindig erre várom a válaszod pontosan hol mikor mire milyen gyakran használod. De mindig mellébeszélsz oldalakon keresztül és tereled a témát.

2020. aug. 7. 17:38
 64/73 anonim ***** válasza:
90%

61:

Nem válaszoltál, mindig kitértél előle.

Én megképzeld, legtőbbet ügyviteli rendszereken dolgoztam, főleg Java backend oldalon, és ezidáig egyszer sem kellett egyetemi matek.

Az SAP esete is azt támasztja alá, hogy nincs igazad, mivel valóban, magának az SAP-nak a fejlesztéséhez kell magas szintű matematika is, de a modulfejlesztéshez, céges igényekre fejlesztéshez nem. Márpedig utóbbi fejlesztők nagyságrendekkel többen vannak, mimt maga az SAP fejlesztői.

"Zárásként még annyit, hogy egy amatőr, legyen bármilyen rátermett is, egy szinten túl, egy profival szemben rendre a matematikai hiányosságai miatt sz.pik. Semmi más ok nincs, csak ez."

Ebből kiderül, hogy életedben nem dolgoztál komoly projekten. Semmi más ok? Akkor miért nem minden matematikus jó programozó is egyben? Komolyan gondolod, hogy a matematika egy olyan skill a azoftverfejlesztésben, ami szükséges és elégséges feltétele, hogy valaki jó programozó legyen?

2020. aug. 7. 17:42
 65/73 anonim ***** válasza:
52%

A jó matematikusok nem feltétlenül jó programozók (a matek mellett kell más képesség is), de a rossz matekosok biztos, hogy nem jó programozók.

Ezen túl, a jó matekosok bármelyike megírja a maga kis programjait, ami neki kell, a munkájához. Ez viszont 100, hogy így van, láttam az első munkahelyemen.

Azt nem tudom, hogy te mind dolgoztál, az OOP egyik áldása/átka, hogy ha akarják a górék, akkor te a közelébe sem jutsz a core logic-nak.

Az egyetemi tanulmányok, főleg a matematikai készség meg már egy shit kis ezer soros akármiben hasznosul. Menj el githubra és nézz körül. A megfigyelt program szervezése, feszessége, struktúrája, az alkalmazott (összetett) adattípusok elárulják, hogy ki is a szerző.

Amit mondtam, az úgy is van. A high end matek ott figyel az audio/video codec-ekben, magában az operációs rendszerben, a low level szolgáltatásokban, sony vegasban, photoshopban, de még egy powerpointban vagy egy nyomi word-ben is megtalálod.

Az egy dolog, hogy te nem veszed észre.

2020. aug. 7. 18:16
 66/73 anonim ***** válasza:
Még mindig kerülöd a kérdést.
2020. aug. 7. 18:32
 67/73 anonim ***** válasza:
52%

Én kerülöm a kérdést?

Azt állítod, ügyviteli rendszereken dolgozol. Hát az a szint, ahova elég a középiskolai matek is, mondjuk három-négy embernek ha nagyon lassan dolgoznak, akkor egy hónap, húsz-huszonöt munkanap.

Arról meg én nem tehetek, hogy a rád kiosztott feladat olyan sekélyes volt, amilyen.

De tudod mit? Fordítsuk meg a dolgot. Sorold fel, melyek azok a szoftverek, amiket szinte minden nap használsz, és nem kell hozzá csak középiskolai tudásszint.

2020. aug. 7. 18:42
 68/73 anonim ***** válasza:

Nem én állítottam, az a másik válaszoló. Még mindig várom hol mikor, mire melyiket használod. :)

""28: Gimnáziumban itéletkalkulus, nulladrendű logika, elsőrendű logika, karnaugh tábla, kruskal, Hamilton kör, NGB, stb.???, na ne szórakozz.. :))""

Úgy gondolom azért nem válaszolsz, mert nem használod. :). Akkor ennyi volt részemről. Most mehetsz amerre látsz.

2020. aug. 7. 19:01
 69/73 anonim ***** válasza:

67:

"De tudod mit? Fordítsuk meg a dolgot. Sorold fel, melyek azok a szoftverek, amiket szinte minden nap használsz, és nem kell hozzá csak középiskolai tudásszint."

Ez mint korábban is kifejtettem, rossz irány, mert a vállalati szoftvereken nagyobb aránya dolgozik a programozóknak.

Az adott feladat összetettsége pedig nem csak matematikai jellegű lehet, hiába nézed le az ügyviteli szoftvereken dolgozókat.

2020. aug. 7. 20:05
 70/73 anonim ***** válasza:
Válaszoljon már valaki a másiknak... Már itt a popcorn. Folytassátok...
2020. aug. 8. 00:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!