Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozásnak mik a haladó...

A programozásnak mik a haladó matektudást igénylő részterületei?

Figyelt kérdés
A 3d grafika jut csak hirtelen eszembe.

2020. aug. 4. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
És most írd le azt is, hogy ezeket a programozásban hol használod. ;)
2020. aug. 5. 16:15
 32/73 anonim ***** válasza:

Youtube-on vannak fent videók olyan szoftvermérnököktől akik a Google-nél, Facebook-nál, Twitternél, Adobe-nál, ABB-nél és egyéb neves hightech cégeknél dolgoznak. Nem csak egy van, hanem rengeteg. Szinte mindegyik elmondja, hogyha programozó akarsz lenni, programozóként akarsz dolgozni, akkor nincs szükséged olyan matematikai tudásra, mint amivel Te itt erősködsz.

Csak akkor van szükséged olyan tudásra, hogyha speciális területen dolgozol.

Ha mondjuk van egy teszter géped, amivel GPS nyák lapokat tesztelt nagy frekvenciás méréssel, akkor szükséged van villamosmérnöki tudásra természetesen, de hogy ilyen szoftvereket gyárts és ilyen helyen dolgozz, akkor Villamosmérnöki végzettséged van.

Hogyha egy járműnek a fékrendszerét tervezed szoftveresen akkor nem programozó vagy elsősorban, hanem járműmérnök vagy gépészmérnök, mert ha elvégzel egy Proginfot akár alapot és hozzá akár mesterképzést, soha az életbe nem fogod a járművek fékrendszerének szoftverét tervezni pl Egyetemen (formula student csapatban [ilyen is van, voltam is benne!])

2020. aug. 5. 16:26
 33/73 anonim ***** válasza:

30:

Ok, akkor most támaszd alá, hogy mindezeket hol használja az átlag programozó. Mert az előbb csak területeket írtál le, amelyeknek van gimis szintje is, most rátértél konkrétumokra, de még mindig csak kinyilatkoztatsz.

Én Java backend fejlesztőként dolgozok lassan 10 év, ezekkel munkámban még nem találkoztam, csak egyetemen.

2020. aug. 5. 16:33
 34/73 anonim ***** válasza:

"Szinte mindegyik elmondja, hogyha programozó akarsz lenni, programozóként akarsz dolgozni, akkor nincs szükséged olyan matematikai tudásra, mint amivel Te itt erősködsz."

Én egy ilyen nyilatkozatot nem láttam, hallottam soha, de azt el tudom neked mondani, hogy John Carmack, amikor a doom-ot vagy a quake-et fejlesztette, kevésnek bizonyult, és a Microsoft vezető fejlesztőjét (Abrash-t) kellett megkeresnie, hogy az kisegítse matematikai téren. Ahogy Billy Gatesnek is egy végzős harvardi diák segítségét kellett kérnie, amikor annak a BASIC-nek a lebegőpontos részével nem boldogult, amiből később meggazdagodott.

"Csak akkor van szükséged olyan tudásra, hogyha speciális területen dolgozol."

Ember! Mégis, ki a fene tudja gólya korában, hogy milyen területen fog dolgozni később?

2020. aug. 5. 16:36
 35/73 anonim ***** válasza:
Várjuk még mindig, hogy mely területeken használod az általad leírtakata vagy Te hol használod vagy az átlag programozó hol használja. Esetleg a PHP programozó hol használja vagy a frontend fejlesztő hol használja?
2020. aug. 5. 16:52
 36/73 anonim ***** válasza:

34:

"Ember! Mégis, ki a fene tudja gólya korában, hogy milyen területen fog dolgozni később?"

Te azt állítottad, hogy a programzók 70-80%-a használ a gimin túlmutató matekot. Nem arról vitatkozunk, hogy kell-e a matek az egyetemen, hanem erről az állításodról, amit még mindig nem voltál képes semmivel sem alátámasztani. Jössz it John Carmackkal, miközben az amit ő csinál, az épp egy speciális terület, belőlük sokkal kevesebb van, mint ügyviteli rendszereket fejlesztő átlag programozókból. Ráadásul az sem tűnik fel neked, hogy a példáid is ellened szólnak, hiszen mindkét esetben a hiányosságot egy másik ember segítsége oldotta meg. Mint az általam említett esetben is, ahol a magas szintű matematikát igénylő library-ket kvantok fejlesztik, míg az átlag programozó meg felhasználja azokat a szoftvereiben. Nem kell mindenkinek mindehez értenie, nem is lehetséges.

2020. aug. 5. 16:52
 37/73 anonim ***** válasza:

"Ember! Mégis, ki a fene tudja gólya korában, hogy milyen területen fog dolgozni később?"

Én például már tudtam már előtte is tudtam, hogy ipari robotokkal akarok foglalkozni. Pedig csak az utolsó két félévbe voltak ilyen tárgyak, de már alig vártam. ;)

2020. aug. 5. 16:53
 38/73 anonim ***** válasza:

"Várjuk még mindig, hogy mely területeken használod az általad leírtakat"

Én nap mint nap használom. A legutóbb egy futárszolgáltatnak fejlesztettünk térinformatikára is erősen alapozó, fullos rendszert.

Jelenleg fejlesztek egy kis, speciális nyelvet, speciális célra. Ezt nem tudom hogy tudná egy gimnáziumi érettséggel bíró emberke lefejleszteni? Az a tippem, kb. sehogy.

Ha nincs meg az alap, akkor sz.pás lesz a vége, vagy gány és sz.pás.

Ha vki nem tud semmit a formális nyelvekről, ha nem hallott még állapotgépekről, AST-ről, reverse polish notation-ről, akkor bizony baxhatja. Próbálkozhat egy évig is, vagy kettőig, kudarc lesz a vége, akármekkora rátermett zsonglőr, amúgy.

2020. aug. 5. 17:34
 39/73 anonim ***** válasza:
De ezek még mindig nem konkrétumok azokat várjuk. Felsoroltál pár dolgot korábban. Hajrá. :).
2020. aug. 5. 17:44
 40/73 anonim ***** válasza:
Az állapotgépnek mi köze van a matekhoz? :D Ez szoftvertervezés főleg OOP-ban. :D
2020. aug. 5. 17:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!