A programozásnak mik a haladó matektudást igénylő részterületei?
"Nincs már ilyen szak."
Attól még a leírtak igazak más szakokra is.
Ti részben nem is vagytok programozók, részben nyilván olyanok vagytok, akikre nem is mernek, nem is akarnak komolyabb munkát bízni. A véleményetek is ehhez mérhető.
Ami tény, sírnátok, mint egy sz.ros gyerek, ha azzal a szoftverrel kéne beérnetek, amihez nem kell, csak gimis matematika. A folyton ismételgetett dumátok meg, hogy "jaj, de nem mindenki fejleszt ilyesmit", nevetséges, unalmas és már szánalmas is.
A ti kompetenciátok nulla, vagy alig több a semminél. Ahogy mondani szokták, veletek is csak többen vagyunk.
22: honnan is tudnád te, hogy mi kell?
Absztrakciós szemléletmód? :))) Az meg milyen?
Egyetemen valahogy mégis a matekot oktatják és kérik számon.
Erre az FFT/DFT-s hülyeségre meg nem is tartom érdemesnek reagálni, annyira nevetséges.
Hát figyelj.
Ebbe dolgozok már egy ideje.
Van alapképzés és mesterképzésem is.
Sose kellett, hogy matekozzak, főleg nem egyetemi matekot.
Szóval erről ennyit. :)
20:
13-as vagyok. Egyetértek, pont ezért írtam, hogy mindkét állítás butaság.
21:
A programozó matematikus szak utódja a programtervező informatikus, és egyeteme válogatja, de általában csökkent a matek aránya, növekedett a szakmai tárgyaké.
A szoftverfejlesztésben meg messze nem a matematika az egyetlen kompetencia, meg nem az egyetlen alapozó elmélet, amit egyetemen oktanak, úgyhogy butaság a leegyszerűsítésed. Aki egy olyan területen dolgozik, ahol erős matek kell, az is egy rakás más területhez nem ért, amihez meg mások értenek, ezért ugyanezt el lehetne mondani róla, hogy ha csak azok a szoftverek lennnének elérhetőek, amiket ő meg tudna csinálni, akkor nézhetne. Nem kell egyetlen embernek mindenhez értenie.
Egyébként meg te állítottad azt a 70-80%-ot, és továbbra sem tudtad semmivel sem alátámasztani.
Azt mondjuk megjegyzem, hogy erősebb matekos vonalon kevés is, amit informatikus szakokon tanítanak, ahhoz még sok plusz tudást kell összeszedni, vagy nem informatikus, hanem matematikus vagy fizikus diplomát szerezni.
26:
"Egyébként meg te állítottad azt a 70-80%-ot, és továbbra sem tudtad semmivel sem alátámasztani."
A nyilvánvaló dolgokat nem is kell alátámasztani semmivel.
Az, hogy ti nem látjátok ezt be, nem változtat a dolgok állásán. A számítógépes programok legnagyobb része igényel valamilyen szinten gráfelméleti, halmazelméleti ismereteket, boole algebrát. Ez önmagában engem igazol.
Amit az utolsó bekezdésben írsz, az úgy igaz. Igen, néhány helyen még az sem elég, amit az egyetem átad.
De az valami földöntúli hülyeség, hogy a gimis matekkal kilenne bárki (kivéve a basic HTML fabrikátorokat). Ez azért sem igaz, mert elég megnézni a képzett ember kódját és egy amatőrét. Az amatőr sok területen nem csak, hogy szenvedne a matek hiánya miatt, de 100 %-ig esélytelen lenne. Világít a kódbeli és gondolkodásbeli különbség a képzett javára, és ez mind a többlet mateknak köszönhető. Ez formálja a szemléletet, ez ad teret a kreativitásnak, ez mutatja meg (implicit, explicit) azokat a lehetőségeket, amiket egy képzetlen nem is lát, mert nem tud róla.
"Az, hogy ti nem látjátok ezt be, nem változtat a dolgok állásán. A számítógépes programok legnagyobb része igényel valamilyen szinten gráfelméleti, halmazelméleti ismereteket, boole algebrát. Ez önmagában engem igazol."
És ez mind gimnáziumi szintű matematika, semmi köze az egyetemi anyaghoz.
27:
"A nyilvánvaló dolgokat nem is kell alátámasztani semmivel."
Mivel elég sokan vitatják, ezért egyáltalán nem nyilvánvaló. Nem axióma ez a 70-80%, te eléggé erőset állítottál, amit semmivel nem bírsz alátámasztani, csak azzal, hogy próbálsz mindenki mást hülyének tekinteni.
"A számítógépes programok legnagyobb része igényel valamilyen szinten gráfelméleti, halmazelméleti ismereteket, boole algebrát. Ez önmagában engem igazol."
A te eredeti állításod szerint olyan matematikát, ami túlmutat a gimis anyagon. Ezek bizonyos szinten a gimis tananyag részei, neked azt kellene alátámasztanod, hogy ezekre egyetemi szinten lenne szüksége az átlag programozónak.
A kódminőség vagy a szemlélet pedig csak kisebb részben matematika függvénye, hiszen egy rakás elméleti és gyakorlati jellegű szakirodalma van annak, hogy milyennek kellene lennie a jó kódnak, aki ezekben elmélyült, az többre megy vele mint ha matekból lenne kimondottan erős.
Mint írtam, dolgoztam olyan cégnél, ahol volt egy rakás matematikus is. Matematikai szempontból az ő fejlesztéseik voltak az összetettebbek, de absztrakciós szempontból nem, mivel mi sokkal nagyobb projekteket vittünk, amelyekhez alaposabb tervezés, jobban átlátható, bővíthető, kód kellett. Amihez mi jobban is értettünk, míg ők jobban értettek az összetettebb elemző algoritmusokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!