Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha egyetem után nem akarok...

Ha egyetem után nem akarok tanulni, fejleszteni magamat, akkor nem sok esélyem van állást találni programozóként?

Figyelt kérdés

Most végeztem június elején infós szakon, de egyáltalán nem tudom rávenni magamat arra, hogy szabadidőmben még tanuljak vagy kódoljak. Ha mindez munkaidőben történne fizetés mellett úgy persze más lenne a helyzet.

Kérdés, hogy mire számítsak, ha csak munkaidőben vagyok hajlandó tanulni/dolgozni, otthon semmiképp nem fejlesztem magamat.

Keressek mást, vagy így is lehet belőlem egy középszerű informatikus és meg tudok élni belőle?

2020. jún. 29. 12:21
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
#40 Igen, és? Mondtam én olyat, hogy aki az Óbudaira járt, az nem viheti sokra programozóként? Annak sem lehetetlen, aki mondjuk a Zeneakadémiára járt, csak annak is magától kell összeszednie a szükséges tudást.
2020. jún. 29. 17:01
 42/50 anonim ***** válasza:
91%
A szükséges tudás mindig attól függ mit dolgozol. :) Mindent nem lehet megtanítani. Az alapokat megtanítják, a többi rajtad múlik. Az a különbség, hogy aki Egyetemet végzett nem nulláról indul, aki nem végzett Egyetemet az pedig nulláról.
2020. jún. 29. 17:09
 43/50 anonim ***** válasza:
43%

Csak azért, hogy ne nulláról indulj, szerintem felesleges egyetemet végezni. Azt, amit ott megtanítanak, és valóban értelme van, néhány hét alatt összeszeded, ha egy icipici érzéked van hozzá. (Ha nincs, akkor meg úgysem vennének fel sehova egyetem után sem.) Ezután pedig jöhet mindaz, amit egyébként egyetem mellett kellene megtanulnod magadtól.

Egy dolog miatt van értelme az egyetemnek, az pedig a papír. Sajnos Magyarországon a munkáltatók többsége még mindig ragaszkodik hozzá. Legalábbis 4 évvel ezelőtt így volt, akkor kerestem állást legutóbb.

2020. jún. 29. 17:15
 44/50 anonim ***** válasza:
74%

3.5 éves egy alapképzés .. 1 kredit = 30 óra tanulásnak felel meg. Egy 5 kredites tárgy 120 óra tanulásnak felel meg. tehát 120 órát kell foglalkoznod az adott témával, hogy elsajátítsd. Van mondjuk 12 előadás és 12 gyakorlatod, az 24*2= 48 óra amit az Egyetemen az órán foglalkozol vele. 120 - 48 = 72 - tehát 72 órát még külön otthon foglalkoznod kell. Ergo valóban megtanulhatod otthon is az egyetemi anyagokat öneállóan, csak bizonyos óraszámmal többet kell foglalkoznod egyedül. :). De, hogy pár hét alatt elsajátítsd az képtelenség.

Meg vannak olyan anyagrészek, amelyeknél elég jól jön, hogyha bent ülsz és megérted miről van szó, mintha magadtól ülnél le...pl kapcsolásból rajzolj fel egy memóriacímtérképet vagy esetleg fordítva.. halál lesz ilyeneket egyedül .. persze azt meg lehet tanulni, hogy mi az az elágazás, ciklusok..miegyéb.. Nem itt van a hangsúly... sokkal komolyabb anyagrészek is vannak, amik magyarázatra szorulnak. :). Na meg, ha olyan jellegű specializáción vagy akkor otthon nem fogod tudni csinálni, hiszen nincsennek labor felszereléseid. (tiszetlet a kívételnek, de ahhoz pénz is szükséges).

Szóval részben igazad van részben nem. De abban viszont egyáltalán nincs igazad, hogy csak "papírt" ad.

2020. jún. 29. 17:25
 45/50 anonim ***** válasza:
61%
Bocsánat. 150 óra tanulásnak. :)
2020. jún. 29. 17:26
 46/50 anonim ***** válasza:
43%
Nem azt írtam, hogy a teljes egyetemi anyagot meg lehet tanulni pár hét alatt, hanem csak azt, ami valóban hasznos belőle, ez pedig egy nagyon apró részhalmaza a teljes anyagnak. Emellett ha esetleg mégsem tudsz megtanulni valamit magadtól, akkor vannak tanfolyamok is, ahol el is magyarázzák neked a dolgokat, csak általában sokkal jobban, mint egy egyetemen.
2020. jún. 29. 17:28
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg hát vannak előnyök is. Nálunk például ingyen mehettél Cisco tanfolyamra is, hogyha jogviszonyod volt az Egyetemen, amely Egyetem nélkül több százezer forintos mulatság lett volna. :)
2020. jún. 29. 17:29
 48/50 anonim ***** válasza:
91%

" csak azt, ami valóban hasznos belőle "

Nem tudhatod mi hasznos és mi nem hasznos, mind addig amíg nem dolgozol. Aztán lehet egyik munkahelyeden bizonyos dolgok hasznosak lesznek, de váltassz és előjönnek olyan dolgok, hogy majd azt mondod, de jó, hogy megtanultam régen. :). Mindenkinek más a hasznos...

2020. jún. 29. 17:38
 49/50 anonim ***** válasza:
43%
Ahogy már írtam, 9 éve diplomáztam, azóta dolgozom, sőt már előtte 1-2 évvel elkezdtem. Az egyetemen tanultaknak kb. 1%-át ha hasznosítottam ez idő alatt, pedig több munkahelyem is volt.
2020. jún. 29. 18:01
 50/50 anonim ***** válasza:
Jó hát ez Te vagy. :) De rajtad kívűl még több százezer diplomás ember létezik. "Közvéleménykutatás" kéne arra vonatkozóan, hogy hasznos-e a tudás vagy sem vagy van-e értelme vagy sem. Mert, most Te azt mondod, hogy nincs én azt mondom, hogy van. És neked is igazad van meg nekem is. Mivel Te a saját tapasztalodból indulsz ki, én meg a sajátomból. Szóval nem vitatom azt, hogy számodra nem volt hasznos, de Te se vitasd azt, hogy nem hasznos, hiszen csak a saját és néhány ember tapasztalatából nem vonhatod le azt, hogy nem hasznos.
2020. jún. 29. 18:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!